Reklama

Reklama

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Arthur Dent je obyčejný, celkem nudný Pozemšťan, který nemá rád čtvrtky. Byl by jím i navždy zůstal, kdyby se neukázalo, že jeho nejlepší přítel Ford Prefect je mimozemšťan a planeta Země stojí v cestě výstavbě nového hyperprostorového obchvatu, takže má být zbourána. Arthur s Fordem se jako jediní zachrání a - vybaveni pouze nepostradatelným Stopařovým průvodcem po Galaxii a ručníky - jsou vrženi do nejztřeštěnějšího dobrodružství v dějinách všech paralelních vesmírů. (July)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nepropadejte panice. O filmu jsem napsal, že si nějakým nepochopitelným způsobem zachoval ztřeštěnou atmosféru předlohy. U seriálu mě to ani trochu nepřekvapilo. Na tvorbě se podílel sám DNA, je to britskej počin a víc jsem vědět nepotřeboval :-) Britskej humor vládne! A tuny papundeklu minisérii sedly jako prdel na hrnec. Shlédnuto s ručníkem na krku na jeden zátah 25. května 2012. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem napřed shlédl novějšího stopaře a až poté ze zájmu tento kus. Přes archaické zpracování podívaná přesáhla mé nízké očekávání a se zájmem jsem shlédl celé a bylo zajímavé všimnout si drobností, na které pak odkazovali ve stopaři novějším. Kdo neviděl ještě ani jednoho stopaře, doporučuji napřed tento starší kousek a pak ten novější, filmový zážitek se tím jen umocní. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí je z tohoto díla nadšených a přirovnávají je i k Červenému trpaslíkovi, ale po shlédnutí se k nim určitě nepřidám. Herecké výkony jsou slabé, vtipu jsem také čekal mnohem víc. Pobavil snad jen depresivní robot Marvin jinak slabší. Naopak efekty působí na rok 1981 slušně. Jednoduše jsem čekal víc i tak dávám vcelku slušné hodnocení a to 3z5 . ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle filmová/seriálová verze knižní adaptace... vypadat nemá :-/ Kam se, potěš koště, poděl humor? Takhle nevypointované vtipy, u kterých jsem se při čtení lámal v pase, to se jen tak nevidí. Navíc ta čtveřice herců, to jsou nehorázná paka, největší škálu hereckých výrazů tu má snad Marvin. A to je to depresivní robot... Adamsův masterpiece je zkrátka nezfilmovatelný, ale nepropadejte panice, vždycky tu budeme mít po ruce knížky. A ručník, ofkórs ;-) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Knižní série Douglase Adamse je naprosto dokonalá, její humor mě vždy dostane a je zcela mou krevní skupinou. Na seriál jsem se těšil, ale nic zvláštního jsem nečekal. Je dosti okleštěný, ty nejvtipnější věci jsou doslova ocitovány z knihy, ale je snad sušší než knihy samotné -- nebo alespoň jakýmsi jiným způsobem sušší. O speciálních efektech či technické kvalitě snad ani psát nebudu -- tohle prostě člověk musí brát z nadhledu. :) Ovšem pokud máte knížky již několikrát přečtené a chcete si zavzpomínat, těchhle šest dílů vás jistě potěší. ;) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Přestože není nikdy uveden v titulcích, zahrál si v seriálu v malých rolích i jeho autor Douglas Adams. (mcleod)
  • Vedle rozhlasové hry, pěti knih a sitcomu bylo téma Stopařova průvodce galaxií zpracováno také v počítačové hře, ve filmu, v divadelním představení, ve třech komixech a v několika sériích ručníků. Na většině adaptací se podílel sám autor fenoménu Douglas Adams. (mcleod)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné rozhlasové hry z roku 1978, podle které byla později napsána proslulá knižní trilogie v pěti dílech „The Hitchhiker's Guide to the Galaxy“, jejíž první díl byl vydán v roce 1979. (mcleod)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama