Reklama

Reklama

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Arthur Dent je obyčejný, celkem nudný Pozemšťan, který nemá rád čtvrtky. Byl by jím i navždy zůstal, kdyby se neukázalo, že jeho nejlepší přítel Ford Prefect je mimozemšťan a planeta Země stojí v cestě výstavbě nového hyperprostorového obchvatu, takže má být zbourána. Arthur s Fordem se jako jediní zachrání a - vybaveni pouze nepostradatelným Stopařovým průvodcem po Galaxii a ručníky - jsou vrženi do nejztřeštěnějšího dobrodružství v dějinách všech paralelních vesmírů. (July)

(více)

Recenze (46)

novoten 

všechny recenze uživatele

Marvin, přesné citace předlohy, příliš násilné interpretace některých scén a tuny papundeklu. Ne úplně funkční adaptace, které ubližuje nevyváženost a chybí cit pro přepis na obrazovku. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ke kultu Stopaře mám podivný vztah - pořád se snažím pochopit, proč ho mají lidi tak rádi a nedaří se a nedaří. :o) Knížku jsem četl dvakrát, teď jsem zkoukl i seriál BBC a pořád nechápu. Seriál bych nazval "odpovídající" předloze. Je tam všechno, je to stejně vtipné jako v knížce, bohužel na mě je tam těch fórů pořád málo, stačí porovnat třeba s výtečným Červeným trpaslíkem. Adams je k tomu hodně špatný vypravěč, chrlí ze sebe nápady, které bez ladu a skladu plácá k sobě. Fakt nevím, co na tomhle lidi fascinuje. Závěrem bych to shrnul: šestidílná série BBC nové fanoušky Stopaři nezíská, ty staré asi určitě potěší. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, Stopař je zkrátka nezfilmovatelný ani zeseriálovatelný. Přesto zde tvůrci nadhodili něco, co by mohlo srdce pravého stopaře přeci jen zahřát. Víc než kterýkoliv pozdější pokus. Leč zub času nakonec z tohoto televizního počinu udělal takovou spíše posměšnou frašku. Mám k tomu určitou nostalgii a tak hodnotím víceméně pochvalně. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Je jasné, odkud fouká vítr na Trpaslíku. Stopařův průvodce jako kniha je zcela geniální, rozhlasová hra s Lábusem a spol je super, film je bezva a seriál je dobrý. Pořád ale i ten seriál zaslouží 5*, protože na ostatní pětihvězdičkáče stačí i s rukou víte kde:-) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly odehrávající se kolem událostí v Restaurantu na konci vesmíru jsou naprosto dokonalé a Cikorka Desiato je nejlepší hudebník všech paralelních světů. Avšak první čtyři díly jsou jen slabý průměr, takže celkově 70 %. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Knižní série Douglase Adamse je naprosto dokonalá, její humor mě vždy dostane a je zcela mou krevní skupinou. Na seriál jsem se těšil, ale nic zvláštního jsem nečekal. Je dosti okleštěný, ty nejvtipnější věci jsou doslova ocitovány z knihy, ale je snad sušší než knihy samotné -- nebo alespoň jakýmsi jiným způsobem sušší. O speciálních efektech či technické kvalitě snad ani psát nebudu -- tohle prostě člověk musí brát z nadhledu. :) Ovšem pokud máte knížky již několikrát přečtené a chcete si zavzpomínat, těchhle šest dílů vás jistě potěší. ;) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle filmová/seriálová verze knižní adaptace... vypadat nemá :-/ Kam se, potěš koště, poděl humor? Takhle nevypointované vtipy, u kterých jsem se při čtení lámal v pase, to se jen tak nevidí. Navíc ta čtveřice herců, to jsou nehorázná paka, největší škálu hereckých výrazů tu má snad Marvin. A to je to depresivní robot... Adamsův masterpiece je zkrátka nezfilmovatelný, ale nepropadejte panice, vždycky tu budeme mít po ruce knížky. A ručník, ofkórs ;-) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nepropadejte panice. O filmu jsem napsal, že si nějakým nepochopitelným způsobem zachoval ztřeštěnou atmosféru předlohy. U seriálu mě to ani trochu nepřekvapilo. Na tvorbě se podílel sám DNA, je to britskej počin a víc jsem vědět nepotřeboval :-) Britskej humor vládne! A tuny papundeklu minisérii sedly jako prdel na hrnec. Shlédnuto s ručníkem na krku na jeden zátah 25. května 2012. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem necetl, videl jsem film, ktery se mi libil, ale todle je o mnoho a mnoho lepsi. Dokonale promakane postavy, dej, sranda, bezkonkurenci Stoparuv pruvodce a skvely Marvin. Je to fakt parada, shlednou tento vice nez trihodinovy opus najednou.... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* protože jsem v mládí přečetl celou Adamsovu pentalogii a mám ji v knihovničce, tak mě zajímalo jak dopadne film. Podle známky je jasné docela velké zklamání. Adaptace se nepovedla a za celý film jsem se jen trpně pousmíval a většina gagů šla vníveč. Rozhodně víc jsem se pobavil u staršího briského seriálu, kterému sice taky k dokonalosti dost chybí, ale co se dá čekat od televizního nízkorozpočtového počinu. Na druhou stranu se předlohy drží mnohem víc a je z něho cítit fanouškovský zápal pro věc. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování tohohle seriálu je třeba uvědomit si a smířit se s tím, že je to televizní produkce, ne zrovna kdovíjak moc zafinancovaná a že se díky tomu nedaly všechny Adamsovy nápady natočit. A i to, co se natočilo, z dnešního pohledu působí strašně zastarale. Ale na rovinu, mě se povedlo se s tím smířit a všechny ty laciné kulisy a triky (z čehož taková nejjasnější je Zafodova druhá hlava) mi časem začaly připadat docela roztomilé, vzhledem k tomu, jak se upřímně snaží. V takových podmínkách je to ale solidní adaptace (či před-adaptace) Adamsových předloh a i když tvůrci Trilian obsadili špatně a i když je druhá půlka výrazně lepší než první, i tak jsem se u každé epizody bavil a u posledních tří obzvlášť, takže to za mě funguje celkem dobře, určitě i lépe než film a klidně si tuhle šestidílnou sérii klidně zopakuji znova. Byť jí k dokonalosti něco chybí. 4* ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nudný a až príliš doslovný prepis knihy/kníh na TV seriál. Párkrát som sa zasmial, ale to len vďaka Marvinovým hláškam, ktoré dokážu rozosmiať aj po niekoľkýkrát. Inak mi boli postavy veľmi nesympatické - Arthur pôsobí ako neurotický a psychicky labilný epileptik, Zafod vyzerá ako postarší, divne oblečený, úchyl s nádorom na pleci a Trillian je intergalaktická štetka s očividnou záľubou v bábikách Barbie. Ford mi ani neprekážal, ale ak porovnám Geoffreyho McGiverna s Mosom Defom z celovečernej adaptácie (2005), sympatickejší mi bol predsa len Mos Def. A čo sa Marvina týka, Alana Rickmana neprekoná NIKTO. Jedna hviezdička za kvalitu tohoto seriálu, druhá za to, že sa jedná o Stopárovho sprievodcu po Galaxii a za chytľavú úvodnú znelku. P.S. Mám taký pocit, že filmovej verzii z roku 2005 zdvihnem hodnotenie... ()

July 

všechny recenze uživatele

Oproti zcela fantastickým románům a skvělé rozhlasové hře poněkud zklamání. Seriál se drží předlohy velmi věrně, a možná právě proto ho její znalci tolik neocení; děj se zde posouvá kupředu příliš pomalu a je prokládán mnoha citacemi z Průvodce, které úžasně pobaví v knize, ale do televize se moc nehodí. Když připočteme všudypřítomnou vizáž 80. let (nejen na Zemi, ale bohužel i ve vesmíru), některé herecké výkony a výpravu, z ukázkové pětihvězdičkové předlohy se dostaneme až na tříhvězdičkový seriál. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

That is really amazing. That really is truly amazing. That is so amazingly amazing I think I'd like to steal it... Dokonalá adaptace nejkultovnější knihy všech dob. Všechno bylo, jak mělo být. Režisér očividně věděl, kde má ručník... Všechny postavy, až na trochu kačenkovitou Trillian, naprosto odpovídají mým představám při četbě knihy. A co víc, naprosto amatérské kulisy, které si nijak nečiní nárok být považované za technicky dokonalé, velmi pěkně odpovídají celkovému vyznění knihy... dokonalá vizuální ukázka "optimistického nihilismu" Douglase Adamse. Co považuji ani ne za mínus seriálu jako spíš za velkou škodu, je značné zhuštění druhé knihy a vynechání následujících dílů. Rozhodně lepší by bylo každé knize věnovat celou šestidílnou sérii. http://www.youtube.com/watch?v=Ltm583i6Gek ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Misty az doslovna adaptace (coz ma sva pozitiva i negativa), rozjezd chvilku trva, stredni cast probehne hodne rychle, a finale zase chvili trva... TV zpracovani na technicke urovni roku 1981 tomu dodava IMO spravnou stavu "podivnosti" :-))) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí je z tohoto díla nadšených a přirovnávají je i k Červenému trpaslíkovi, ale po shlédnutí se k nim určitě nepřidám. Herecké výkony jsou slabé, vtipu jsem také čekal mnohem víc. Pobavil snad jen depresivní robot Marvin jinak slabší. Naopak efekty působí na rok 1981 slušně. Jednoduše jsem čekal víc i tak dávám vcelku slušné hodnocení a to 3z5 . ()

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama