Reklama

Reklama

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Arthur Dent je obyčejný, celkem nudný Pozemšťan, který nemá rád čtvrtky. Byl by jím i navždy zůstal, kdyby se neukázalo, že jeho nejlepší přítel Ford Prefect je mimozemšťan a planeta Země stojí v cestě výstavbě nového hyperprostorového obchvatu, takže má být zbourána. Arthur s Fordem se jako jediní zachrání a - vybaveni pouze nepostradatelným Stopařovým průvodcem po Galaxii a ručníky - jsou vrženi do nejztřeštěnějšího dobrodružství v dějinách všech paralelních vesmírů. (July)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nepropadejte panice. O filmu jsem napsal, že si nějakým nepochopitelným způsobem zachoval ztřeštěnou atmosféru předlohy. U seriálu mě to ani trochu nepřekvapilo. Na tvorbě se podílel sám DNA, je to britskej počin a víc jsem vědět nepotřeboval :-) Britskej humor vládne! A tuny papundeklu minisérii sedly jako prdel na hrnec. Shlédnuto s ručníkem na krku na jeden zátah 25. května 2012. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Knižní série Douglase Adamse je naprosto dokonalá, její humor mě vždy dostane a je zcela mou krevní skupinou. Na seriál jsem se těšil, ale nic zvláštního jsem nečekal. Je dosti okleštěný, ty nejvtipnější věci jsou doslova ocitovány z knihy, ale je snad sušší než knihy samotné -- nebo alespoň jakýmsi jiným způsobem sušší. O speciálních efektech či technické kvalitě snad ani psát nebudu -- tohle prostě člověk musí brát z nadhledu. :) Ovšem pokud máte knížky již několikrát přečtené a chcete si zavzpomínat, těchhle šest dílů vás jistě potěší. ;) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* protože jsem v mládí přečetl celou Adamsovu pentalogii a mám ji v knihovničce, tak mě zajímalo jak dopadne film. Podle známky je jasné docela velké zklamání. Adaptace se nepovedla a za celý film jsem se jen trpně pousmíval a většina gagů šla vníveč. Rozhodně víc jsem se pobavil u staršího briského seriálu, kterému sice taky k dokonalosti dost chybí, ale co se dá čekat od televizního nízkorozpočtového počinu. Na druhou stranu se předlohy drží mnohem víc a je z něho cítit fanouškovský zápal pro věc. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, Stopař je zkrátka nezfilmovatelný ani zeseriálovatelný. Přesto zde tvůrci nadhodili něco, co by mohlo srdce pravého stopaře přeci jen zahřát. Víc než kterýkoliv pozdější pokus. Leč zub času nakonec z tohoto televizního počinu udělal takovou spíše posměšnou frašku. Mám k tomu určitou nostalgii a tak hodnotím víceméně pochvalně. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Ku stopárovi som sa dostal len nedávno, avšak to som už stihol najprv nový celovečerný film a potom v neubúdajúcom nadšení všetkých päť kníh. Neviem či je dobre, alebo zle, že som sa k tomuto seriálu dostal až nakoniec. No, každopádne, po pozretí prvého a druhého dielu som mal namále a chcel som písať komentár ihneď, avšak nakoniec som dopozeral zbytok a definitívne som sa naladil na frekvenčné pásmo tohoto šialeného počinu. Trikovú stránku ako takú sa hodnotiť nedá, ostanem iba pri tom, že dodáva tomuto seriálu ten správny punc uletenosti, čo rozhodne nie je na závadu. Čo sa hercov týka, síce mi sadli do svojich postáv, avšak výkony pred kamerou mi pripadali také, ... zvláštne. Netrvalo to však dlho a pochopil som, že ich viedol entuziazmus a láska k predlohe, v mnohom to pripomína rôzne "fan-fiction" filmy. Po výpravnej stránke sa jedná (a to nemá imho nič spoločné s peniazmi, skôr s použitím daných prostriedkov) o akúsi renesanciu Eda Wooda, čo však opäť nie je na závadu. No a napokon dve veci: Pri čítani knihy ma hneď napadlo, ako by mohla na plátne vyzerať reštaurácia na konci vesmíru - výborný uvádzač a okolie dramaticky podfarbené výjavmi ako z 2001. Tu sa tie výjavy nekonali, avšak práve vďaka nezabudnuteľnému uvádzačovi tohoto osudového večera sa jedná snáď o najlepšiu časť z celej minisérie. Ďaľšia z vecí sú ukážky zo Stopára, ktoré tvoria výrazný prvok aj v prípade nového remake. Počítačový "hypermoderný" dizajn a la 80-te roky ma doslova nadchol, i keď zrejme iným spôsobom, ako pôvodne autori uvažovali ;) Bez všetkého sa dá povedať, že bude lákať aj nasledujúce generácie fanúšikov sprievodcu. --- Zhrnutie nie je jednoduché. Tento seriál je veľmi uletený, snáď uletenejší ako je britský uletený štandart :) Niektorým sa nebude páčiť, avšak zbytok si ho zamiluje. Z mojej strany je to 5* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Vedle rozhlasové hry, pěti knih a sitcomu bylo téma Stopařova průvodce galaxií zpracováno také v počítačové hře, ve filmu, v divadelním představení, ve třech komixech a v několika sériích ručníků. Na většině adaptací se podílel sám autor fenoménu Douglas Adams. (mcleod)
  • Přestože není nikdy uveden v titulcích, zahrál si v seriálu v malých rolích i jeho autor Douglas Adams. (mcleod)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné rozhlasové hry z roku 1978, podle které byla později napsána proslulá knižní trilogie v pěti dílech „The Hitchhiker's Guide to the Galaxy“, jejíž první díl byl vydán v roce 1979. (mcleod)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama