Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii letadla se nevlastní bratři Karl a David dostávají na fantastický ostrov Dinotopie. V této dosud neobjevené části světa žijí v poklidné shodě lidé s dinosaury, kteří umí nejen mluvit, ale i číst a psát. Mnozí z nich studují, třeba jako stenonychosaurus Zippo, který je knihovníkem a mluví sedmnácti jazyky. S ním a s Marion, dcerou starosty z Města vodopádů, prožijí oba bratři vzrušující dobrodružství. Život a pohoda na Dinotopii jsou ale v ohrožení, protože energetické zdroje ostrova, bájné sluneční kameny, začínají slábnout. Osud Dinotopie se ocitá v rukou našich dvou hrdinů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Alf 

všechny recenze uživatele

scénář i triky rozhodně ne horší, nebo spíš lehce lepší než u legendárních Hvězdných válek díl IV-VI, škoda toho roztomilého dinosauřího mláďátka, to mi docela lezlo na nervy.. Mnohem víc mě zaujal opravdu bezprostřední dinosaurus Zippo, škoda, že jeho pingpongové umění nebylo dovedeno do finále :-) ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Tento pohádkový příběh je původně určen pro TV. Odtud vyplývá úroveň triků a vlastně celého zpracování - je sice poměrně kvalitní, ale člověk je dnes přece jen zmlsaný trochu jinou podívanou. Já bych hodně stříhal, dvě DVD by stačila. Stále zde ovšem zůstává poutavý příběh, který zaujme hlavně děti. ()

Reklama

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Tři díly filmu mého dětství,zařazení do ,,TV seriál´´mě celkem zaráží,ale vratme se k hodnocení.Děj trošičku otrkanější-dva bratři a jejich otec letí letadlem,při bouři letadlo ztroskotá a dva bratři se ocitnou na ostrově dinosaurů...paráda,ale jak jsem byl malý tak mě to bavilo.Obsazení nijak hvězdné,až na pár vyjímek,pár lepších i slabších scén-pro mě lehounce nadprůměrný film,protože tohle jako trojdílný seriál není!=70% na tokovýto film,ode mě až příliš vysoké hodnocení,v některých momentech vyžaduje zkrátit. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi pošlapavat něco o čem vím, že to sledují naprosto jiní lidé než sem já... Ze stejného důvodu jsem nedal odpad Teletubbies... Je to koukatelné, vizualně zajmavé, děj je lehce zkonzumovatelný... Je to prostě rodinný seriál, u kterýho o nic nepříjdete když pár dílů vynecháte. Rozhodně nejsem fanouškem tohoto seriálu. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to nejlepší seriál o dinosaurech jakej se viděla. Je to skoro jako Ztraceni ale v Pravěku. Škoda, že je tak málo dílů. Provedení dinosaurů je naprosto dokonalé. Akorát bych to možná nedělala jako seriál, protože jeden díl má skoro hodinu a půl, al udělala bych to spíš jako film a některé nudné scény bych vyškrtla. Děj je celkem jednoduchej a herci se snažej a písničky taky ujdou. takže hodnotím za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu se objevují dinosauři s dlouhým vzpřímeným krkem. Některé prameny však uvádí, že srdce by nedokázala pumpovat krev až do mozku. Dřívější věda se naopak příkláněla k názoru, že vzpřímené krky by nemohli existovat, protože by došlo ke zlomení obratlů. (dmk)
  • Slovo "dinotopia" je spojením gréckeho slova "dinosaur", ktoré znamená "hrozný jašter", a slova "utópia", ktoré znamená "pekné miesto". Ironicky však toto skĺbenie vytvára názov "hrozné miesto". (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama