Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii letadla se nevlastní bratři Karl a David dostávají na fantastický ostrov Dinotopie. V této dosud neobjevené části světa žijí v poklidné shodě lidé s dinosaury, kteří umí nejen mluvit, ale i číst a psát. Mnozí z nich studují, třeba jako stenonychosaurus Zippo, který je knihovníkem a mluví sedmnácti jazyky. S ním a s Marion, dcerou starosty z Města vodopádů, prožijí oba bratři vzrušující dobrodružství. Život a pohoda na Dinotopii jsou ale v ohrožení, protože energetické zdroje ostrova, bájné sluneční kameny, začínají slábnout. Osud Dinotopie se ocitá v rukou našich dvou hrdinů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela solidně zkloubená pohádka pro děti i dospělé, kterou si díky příběhu užije celá rodina. Sice to není žádný zázrak a to mluvím o hereckých výkonech, samotných efektech nebo příběhu, ale i tak se na to nechá koukat. Nebo spíš nechalo. Netvrdim, že to není možné, ale Dinotopie je mini-seriálem, na který se podívám maximálně jednou a dost. I když samotný svět dinosaurů mi přišel natolik sympatický, abych jej nehodnotil průměrně nebo spíše podprůměrně. Zdejší hodnocení je tu totiž maximálně z toho důvodu, že je vše nakročeno tou správnou nohou, jen není dokonáno do konce a to jsem mluvil o příběhu a efektech. Herecké výkony se nikterak zlepšit nedají. Kór v tomto seriálu, kde spíše mluví dinosauři než lidé. (7/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze to je televizni to vubec neni spatny. Pribeh sice nic uzasnyho, ale da se to. Herci se celkem snazi, hlavni zaporak je v pohode a hudba ujde. Ale ta dylka. Jasne v podstate se zde popisuje celej svet takze to urcitej cas zabere, dejme tomu dve hodky by ale urcite stacily. Sice je fajn, ze sledujeme osudy vic osob, ale co z toho kdyz je to tak zlouhave. Pokus o napeti tu je, ale opet tak zdlouhave, ze to vyzniva do prazdna. Tahle serie ma 3 dily, kazdej hodinu a pul dlouhej. V prvnim se sourozenci dostanou na ostrov a zacnou se seznamovat, v druhym je ukazano jak se na ostrove zije a v tretim se vsechno pokazi a sourozenci ho musi zachranit. Posledni dil je asi nejnapinavejsi. Triky jsou na velice nadprumerne urovni, ale par veci me fakt znechutilo (mluvici dinosauri, sauri partnerka). Celkove je to ale na televizni pomery nadprumer a kdyz prekousnete tu delku budete se docela bavit. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nijak neurazí, pouze potěší. Jako oddechovka od dnešních noir, drama-depka a bomba akce filmů to funguje dokonale. Navíc je strašně zábavné sledovat počátky kariéry Wentwortha Millera a fandit mu, aby přebalil bráchovi holku. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět velmi zajímavý, ale výsledná podoba je strašně roztahaná, překombinovaná a nijak extra nápaditá, než aby Dinotopie odsunula Jurský park a stala se mým dětským kultem. Nebýt Davida Thewlise, kterému jsem jako záporákovi na konci držel palce, těžko bych to vůbec dokoukával.. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu nemám ráda. Dinosauři mi přijdou trapní a herci taktéž. Přesto tohle mělo něco do sebe. Líbily se mi scény s hledáním vlastního pterodaktyla (nebo co to bylo) a i zbytek docela ušel. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

líbivý, přeslazený, zelenožlutomodrofialovočervenorůžový dinosauřinec plný nedotráveného (a otravného) situačního (a často značně fekálního) pseudohumoru. body za skáčko v ost, to zas jako jo... 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když začnou dinosauři být nebezpečně inteligentní a navíc mluví, je třeba rychle vzít do ruky encyklopedii a nastudovat si něco v předstihu, než vám ta pravěká inteligence přeroste přes hlavu. To se někdy tak stane, že dva nevlastní bratři po havárii letadla objeví bohem zapomenutý ostrov Dinotopie a prožijí tady dobrodružství o kterém řada spisovatelů fantastických románů suše sní. Pro diváka je to zážitek sice nepoměrně slabší, ale neudělá špatně, když na ostrov zavítá a prohlédne si to pravěké leporelo pěkně zblízka. Pokud jde o zástupce pravěkých ještěrů, je z čeho vybírat a pokud hledáte skvěle dobrodružný příběh, pak je třeba se smířit se zhusta televizním pojetím a nečekat ohromující podívanou naditou bombastickými speciálními efekty a důmyslnými kamerovými nájezdy. Režíroval kdysi nadějný a dnes již zcela zapomenutý "demolition man" Marco Brambilla, který od úspěšného ambiciozního akčního spektáklu vyzkoušel i jiné žánry, ale už nikdy nedokázal nadchnout diváky jako když proti sobě kdysi postavil bouráka Stallona a atletického Snipese. Jeho jediným dívatelným počinem, i když jak pro koho, se stal až o devět let později právě tento "pravěký" projekt. S méně známými herci a omezenými televizními prostředky i rozpočtem se jedná o sympatickou fantasmagořinku, kterou uvítají dospělí, protože jejich děti by to v pohodě mohlo na dlouho zabavit, když od nich chtějí mít pokoj. Dospělejší divák si raději počká na čtvrtý Jurský park. 60% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na to, že milujem dinosaurov ma tento seriál nikdy neoslovil, asi za tých rozprávajúcich sa dinosaurov s ľuďmi a to ako boli v seriály vyobrazení. Bolo mi to akosi proti všetkým mojím chĺpkom na tele. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70% kvalitní televizní pohádka s poněkud slabším prvním dílem, ale o to povedenější jsou ty druhé dva. Úžasná je především vizuální stránka. i když je to nakreslené na počítači, Město vodopádu vás dostane stejně jako přelet nad kaňonem. Scénář držící se knižní předlohy je nápaditý, napínavý, bez větších hluchých míst a david thewlis skvělý jako vždy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to normální záležitost, kde je někde sice krásně udělaná a někde ne zato se nám dostalo aspoň dobrým příběhem a super herci ale jinak to bude slabé ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem byl velice zklamaný...škoda, že autoři nezvolili cestu dokumentu jako Putování s dinosaury nebo alespoň Zemanovu Cestu do pravěku. Výsledkem je však pohádka o jisté Dinotopii, kde žijí lidé a dinosauři pohromadě a je jistou paralelou našeho světa. Příběh je naprosto nelogický a obsahuje mnoho chyb. Mluvící dinosauři mě uzemnili a už jsem se nemohl věnovat dalšímu příběhu, který je vskutku pohádkový a nebojte se děti, vše dobře dopadne. Navíc délka je naprosto neúměrná sdělnosti a když už jsem se do příběhu zakousl a pokusil se ho všřebávat, tak mě zase odradil svými vedlejšími a naprosto zbytečnými liniemi. Efekty jsou velice slušné a čas od času se můžeme kochat hezkými pohledy, hudba nic extra, ale dá se....přesto vše shazuje příběh, který u více než 4-hodinového filmu je podle mě hlavní záležistostí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dlhu dobu pred Dinotpiou v TV som citala knizku (urcenu asi tak pre starsie deti, teenagerov) a bola krasna. Film jej kvalit rozhodne nedosahuje, ani atmosferou, ani ... neviem, nieco podstatne mi tam chybalo... ()

balba 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočená pohádka nejen pro děti.Film obsahuje spoustu skvěle natočených scén , které jsou i vtipné.Závěr filmu je dosti překvapující. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nápad relativně zajímavý, ale to rodinné zpracování to stahuje strašně nízko a výsledný dojem padá skoro k nule. Například scénář, který je zde roztažen na čtyři hodiny, by se dal v pohodě dostat zmáčknout do 45 minut. Měla mě varovat německá koprodukce, to už je totiž často zaručený výsledek. 15% ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Mluvící dinosauři žijící v poklidu a míru s lidmi ? Tak to je trošku moc :-)) Ale jinak samozřejmě pro děti hezká pohádka. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál o dinosaurech jaký jsem kdy viděla. Jsem unešena, Wentworth Miller byl úžasnej, efekty skvělé,krásné fantasy. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No, že by mě tento film (nebo spíš seriál) nadchnul se říct nedá. Už z toho důvodu, že filmy o dinosaurech a podobné věci moc nemusím. Ale nebráním se takovým filmům, když jsou dobře natočeny. Tenhle film se mi docela i líbil. Trochu naivní ale pěkný námět. DObré zpracování, ale přece jenom by se tam dalo co zlepšovat. A není to zrovna můj šálek čaje, takže tři bodíky. ()

Reklama

Reklama