Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasické mafiánské drama z doby, kdy byl natočen slavný Kmotr. I tentokrát je v popředí rozvětvená rodina, vedená donem Ferrantem. Věkem a zkušenostmi protřelý boss je zastáncem staré školy, přísně uctívající hierarchii uvnitř mafiánských kruhů. Naproti němu stojí ambiciózní Gaspare Ardizzone, který dává přednost penězům a moci nad ctí a respektem. Střet starého a nového světa je nevyhnutelný a válka mafiánů z nejvyšších kruhů může naplno začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu "Kmotra" za oceánem, se v Itálii v té době točilo plno různých napodobenin, někdy velmi dobrých-bohužel neprávem opomíjených a zapomenutých (nechtějte po mě názvy-ale viděl jsem jich nejméně 10!), někdy horších, to je i případ "Baciamo le mani", které je dobře obsazené (velké mezinárodní obsazení), ale bohužel na mafiánskou gangsterku dost upovídané, utahané a zrovna ne moc záživné. Scénář je dost všední a režie slabá (Schiraldi byl do této doby, podepsán jako autor, pod dvěma scénáři, a tohle byl jeho první a jediný film!), celé je to dost předvídatelné, znatelně mi zde chybělo větší napětí i nějaký moment překvapení. Malé plus je za některé krásné syrové momenty, a všudypřítomnou smrt, která je cítít z ovzduší, téměř na každém kroku, dále za herce Kennedyho (velkého tradicionalistu), ten zde byl patrně nejlepší (perfektní na setkání Kmotrů), a zaujala mě i okouzlující Agostina Belli v dramatické temperamentní roli. Slabší průměr 2,5/5*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ctihodný don Ferranto a jeho >rodina< má problémy, "...a to všechno jen pro ten kus země..." . . . Mafiánské drama - či spíše thriller - stylově coby >ryzí italština ala sedmdesátá léta< , ovšem pro poučeného diváka s vědomím, že na obdobná témata přece jen vznikaly daleko působivější filmy. Ten rok natočení je tak trochu ke škodě filmu opravdu znát, zvláště pak po technické stránce. Každopádně však ale jde o docela zajímavý dobový pohled na řešení >problémů< po palermsku, chladnokrevně, bez zbytečných dějových obezliček a žánrových klišé. Mtrvý mafián - dobrý mafián - a tenhle příběh nemá kladné hrdiny a vlastně ani žádné vyústění. Jen spoustu zbytečných mrtvých a život v Palermu jde dál... - - - - - (Poprvé viděno 30.6.2009 na dvd, komentář zde jako první - 30.6.2009) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou mě se to docela líbilo. Nikdo se tu z ničím zrovna dvakrát nesere. Poprava střídá popravu. Beznaděj dělá ještě větší beznaděj. Je to podobný styl jako Chobotnice, prostě Taliánská škola. Škoda některých zbytečně natažených scén a občas nejasné motivace postav, plus ten film je celý takový divácky nevlídný a odtažitý, takže dám jen lepší tři hvězdice i když pokud to byl účel, tak to funguje tak jak má, ale k žádné postavě si tu nevytvoříte vztah a nakonec je to snadno zapomenutelné, ale dobrá drsná mafiánská jednohubka to je, to jo.65% ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 okotina jak troky - jeden zajimavy zaber z topeni tehotne koceny, jinak podobne jako Kmotr nehorazna $racka - teda jeste horsi. Po xy-te zkusenosti s mafianskym filmem ho musim jako takovy odepsat, protoze je to pozerska blbost - cest vyjimce v podobe Gomorry. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia italska slaboducha odpoved na Coppolovho Kmotra - tychto filmov vzniklo dostatok, no ale jeden bol plansi nez druhy. Film ma spatnych hercov, nikoho nepoznam, fakt herecky velka bieda, ba da sa povedat mizeria. Nic vic nez lacny vyplach, fakt ako nemalo to tempo, stavu, dialogy su len vatovo plane plky ..... po 20 minutach nepocuvatelne : 15 % ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Je to spíše televizní film. Vyprávění je místy příliš zkratkovité. Herci se na malém prostoru rozohní a pak najednou vychladnou. Příběh je zajímavý, ale chtělo to lepší scénař, herce a možná i režiséra. Jsou lepší fimy o mafii. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Přirovnávat tenhle kousek ke slavným mafiánským eposům je zbytečné, tyto ambice mít nemůže. Nicméně syrovost podání a totální beznaděj, připomínající svou depresivitou italskou ságu Chobotnice, přidává snímku na účinnosti. Vezmu-li v úvahu rok a místo výroby a přičtu půvaby Agnostiny Belli, je myslím sečteno a podtrženo 60% na místě... ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky s přimhouřením oka, nelíbilo se mi celkové vyznění filmu do beznaděje, během filmu byl vždy o krok napřed bezcharakterní mírně odpornej buran, takže i přes zajímavé herce a přijatelné dějové tempo jsem se prostě trápil ... zlo zvítězilo i celkově a tato tečka mi jakožto idealistovi nemůže lahodit ;-) ... ale stejně nemám to srdce řemeslně i herecky slušně zvládnutý film ocenit 2 a méně hvězdami... ()

Salman 

všechny recenze uživatele

Film je sice tak na tři hvězdy, ale zdejší hodnocení je nespravedlivé, tak dávám 4. Vcelku věrně zachycuje proměny, které v italské mafii panovaly v první polovině 70. let. Střídá výborné scény s horšími až zcela zbytečnými...Nicméně Kmotr, Zjizvená tvář či Casino to není.... ()

Reklama

Reklama