Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Trachta je známý nezvyklými vyšetřovacími metodami. Se svým mladým praktikantem Hlaváčkem se chystá rozlousknout záhadu zmizelého továrníka Bierhanzla. Avšak jeho nadřízený svěří případ čerstvě povýšenému vrchnímu inspektorovi Klečkovi. Ten je hned na začátku vyšetřování v Bierhanzlově vile přepaden. Vyjde najevo, že onoho osudného dne se pan továrník vrátil domů s ovázanou tváří a zamkl se v koupelně. Tam pak byl, jak se policisté záhy přesvědčí, ve vaně rozpuštěný a vypuštěný. U vany stojí prázdný demižon kyseliny sírové a na jejím dně uspořádaně leží nerozpustné součásti Bierhanzlova oděvu… Komediální detektivní příběh Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka vychází z jejich starší cimrmanovské divadelní hry Vražda v salónním coupé, tentokrát však bez účasti „génia“. Ladislav Smoljak, který se chopil režie, si pro hlavní role vybral Jiřího Zahajského a Marka Brodského, kteří si s nepředstíranou chutí zahráli v této parodii zašlých detektivních příběhů, plné nečekaných zvratů, přemetů a neuvěřitelných rozuzlení. (Česká televize)

(více)

Recenze (467)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Vtipný a zábavný film, přetékající humorem pánů Svěráka a Smoljaka. Je pravdou, že člověk musí mít rád, ten "zvláštní" Cimrmanovský humor, aby se mu tento film líbil. Pro příznivce, jednoznačně výborná zábava. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Bláznivý humor ... zvláštny prípad a inšpektor _ klon Colomba, Poirota a Monka. "Pište si pravidlo číslo sedm" :) ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku pána Smoljaka si človek musí nájsť cestu. Po prvom vzhliadnutí určite nie ovšemk ak si to pozriete viackrát pochopíte aj tomu humoru typickému pre Sveraka a Smoljaka. Detektívný príbeh ktorý je vlastne úplne zábavný a postavený na hlavu. Prideľovanie čísel podozrivým,umelý pán inšpektor,požičiavanie vecí z kancelárie, kachny,eskimáci v bordeli alebo záverečné zatýkanie samých podozrivých to sú proste nezabudnuteľné veci a tomuto tipu humoru síce málokto porozumie no ja som sa bavil . ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Další kousek břitkého humoru jak to umí jen duo S+S. Tentokrát detektívka o nenávratně plešatých chudácích. Panďuláka jakožto dvojníka mě samotného chci taky, třeba k zubaři by se náramně hodil. :) 80% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Opět, vlastně podruhé, cimrmanovské motivy ve filmu. Zde se naplno odhaluje slabina tohoto postupu, kdy to, co projde na divadle v podstatě ochotnickém, nemá na plátně žádnou šanci. Také herecké výkony jsou, i přes účast mnoha skvělých herců, dosti toporné, a jakoby na půl plynu. ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla na jedné oslavě (ne)kámošky , její tatík to navrhl. Byla jsem docela překvapená (nepříjemně), že se budeme koukat na takovej starej film s nenormálním názvem. Pak jsem se do toho zakoukala a celkem mě to i bavilo a zasmála jsem se. Nedávala jsem ale celou dobu pozor, takže jsem vlastně ani nepochopila oč jde. ()

naxicka 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální..Je to důkaz toho, že kdysi byly české filmy o něčem a že tvůrce nemusel sahat k primitivním prostředkům smíchu, jako se to děje dnes celkem často..Je to ryzí a svěží dílko, které nikdy nezarmoutí a vždy potěší! ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Jak má v něčem prsty Smoljak nebo Svěrák, je to naprostá záruka kvality bez výjimky. Ten jejich humor je jedinečný. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, Cimrmanovu dílu nelze dát jinou známku než výbornou... Tenhle druh humoru neosloví každého, ale je nápaditý, neotřelý a i po letech se člověk zasměje, když kloboučníku Brodskému teče do bot, staré číslo jedna stále překáží, kachny kachny kachny; ale zcela nadčasové a dnes zvlášť případné je neustálé přesouvání případu Bierhanzl od inspektora Trachty, jako by někde byly nějaké zákulisní zájmy... A pak ten roztomilý "nebezpečný šílenec Bursík" - to je přímo pochoutka! ()

Wild_man 

všechny recenze uživatele

Cimrmana miluju, ale tenhle film má geniální myšlenku, zatím jsem to v jiném filmu neviděl - týká se přelomu 18/19. st a setkávají se v něm přední osobnosti českého národa (Smetana, Myslbek...) a "hlášky", které na sebe mají my připadají geniální. V dnešní době, kdy se o těchto lidech učíme jako o modlách by měl film s touto tematikou jistě úspěch, kdyby například Smetana seděl s Myslbekem v hospodě a přišla tam Karolína Světlá apod.... Ale zpět k filmu, jediné co mě na něm mrzí je malá nápaditost - například skalní fanoušek JC zde najde spoustu hlášek použitých např. ve hře Vražda v saloním kupé.... Jinak u mě film určitě 5* jen mě mrzí, že takových filmů nenatočili S+S více ... :( Inteligentí humor zde válcuje soudobé i současné komedie. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Smoljak sám prohlásil, že je ten film příliš pomalý. Tož jeho názor - mě to tak vyhovuje. Zobrazovaná doba taky nebyla zrovna z nejrychlejších, umocňuje to u mě aspoň tu správnou atmosféru. A toporný mladý Brodský byl taky záměr, mě se líbil. Ale nejvíc asi zbožňuju ty "tintinovská' Thompson twins v podání Kašpara a Hraběty... :-D Díky pane Smoljak za přínos mému životu prostřednictvím vaší tvorby (píšu to v den pohřbu) ;-( ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad jen, že nechápu ty výtky k ,,topornosti" mladého Brodského - vždyť to k té postavě dokonale sedí a Marek svého nezkušeného Hlaváčka, myslím si, vystihl naprosto přesně. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Společně s Vrchní prchni se jedná o nejlepší (nejvtipnější) film Ladislava Smoljaka. Získal si mě především svým nenuceným humorem a skvěle zahranými postavami. Jasných 100%. ()

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama