Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raja a Madhu se nesnášejí. A to naprosto bytostně. Jejich otcové si však padnou skvěle do noty a domluví jejich sňatek. Co ovšem přebohatá rodina Madhu netuší je, že Rajův otec si své bohatství jen vymyslel. Když se na to přijde, je už jedno, že mladí lidé konečně překonali své antipatie a zamilovali se - sňatek nepřipadá v úvahu. Otec Madhu se cítí podveden a otec Raji hluboce uražen. Jejich děti se proto vezmou tajně, čímž si ovšem vyslouží nevraživost svých rodičů a musí odejít z domu. Jejich život je prostý, ale šťastný. Až do okamžiku, kdy je Raja těžce raněn a Madhu musí jít prosit oba otce, aby jí dali peníze na záchranu jeho života.... (Gaja Gamini)

(více)

Recenze (4)

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Raj a Madhu chodí do stejné školy. Navzájem se nesnáší a dělají si různé naschvály Ale jejich otcové, nezávisle na nich, dohodnou na jejich svatbu, s čímž oba dva zuřivě nesouhlasí. Na táboře mimo město se změní jejich postoj a připravuje se zásnubní slavnost. Na ní Madhin otec urazí Rajova a o sňatku nemůže být řeč. S tím se oba dva milenci nehodlají smířit a začíná drama... °°°°° První dvě třetiny filmu mi to připadalo jako mírně nadprůměrná komedie, ale pak se to, bohužel, v drama. Divné chování, zbytečné protahování. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Kultovní a zároveň nejvýdělečnější bollywoodský snímek roku 1990. Navíc si připsal osm nominací na ceny Filmfare. Proměněna byla sic jen jedna, která však dozajista potěšila M. Dixit, neb se jednalo o první ocenění jejích nesporných hereckých kvalit. Výborní byli i A. Khan s A. Kherem, kteří však svoji nominaci neproměnili, což vůbec nic na ničem nemění. Začínáme v čistě komediálním duchu. Tuto část na svých bedrech nesl hlavně A. Kher v roli otce posedlého penězi s více než horlivou snahou oženit syna s jakoukoliv dívkou z bohaté rodiny. Pozadu však nezůstávalo ani vzájemné (někdy až vyhrocené) škádlení mezi Rajou (A. Khan) a Madhu (M. Dixit), nekončící jinak, než vzájemnou láskou. Po následném rozdělení milenců, přichází na řadu více romantického dramatu, kde Raja s Madhu bojují proti svým otcům, kteří lásce nepřejí. Čím dále se ve vypravování dostáváme, tím dramatická část houstne a vytěsňuje ostatní. Mě oslovovala každá z nich i přes občasné nedostatky. Hudba je naprosto úžasná a ihned jsem si ji zařadil mezi mou nejoblíbenější. Vyjmenovávat všechny skvělé písně nemá ani smysl. Jako příklad jedné z nich uvedu „Mujhe Neend Na Aaye“. Pokud ani ta nikoho neosloví, tak dotyčnému již není v tomto směru pomoci. V hodnocení jsem začínal na pěti hvězdách, které měly občas tendenci padat ke čtyřem, aby vlivem dalších a dalších zvratů opět vyletěly vzhůru. Výsledkem je tak slabší pětihvězda. Současné celkové hodnocení 58 % je vskutku bídné a pomílené. Od lidí, pro které je starý Bollywood indickou vesnicí, nelze čekat, že něco z toho ocení a pochopí, ale u jiných...? Poctivá stará klasika se vším všudy!!! ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Můj třetí Bollywoodský film. A okamžitá láska. Především druhá polovina, která dala hercům šanci ukázat co v nich je, když přijde na vypjaté emoce, byla krásná,a na konci mi ukápla slzička. Kombinováno s krásnými písničkami, tenhle režisérský debut se vážně povedl. ()

Reklama

Reklama