Reklama

Reklama

Mé srdce touží

(festivalový název)
  • Indie Dil Chahta Hai (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh třech nerozlučných kamarádů z vysoké školy: Jízlivý Akash na lásku nevěří a nic ho neděsí více než představa manželství. Romantik Sameer se vymaní z náruče své přespříliš nádherné přítelkyně, aby se opět a opět zamilovával. Když mu pak rodiče začnou domlouvat svatbu podle jeho představ, netají se před onou vyvolenou tím, jak zprostředkované sňatky nesnáší. Kupodivu si v tomto bodě oba dobře rozumějí. Malíř Sid se sblíží se svou sousedkou, díky velkému věkovému rozdílu mezi nimi ale nenajde pochopení ani u své matky a dokonce ani u svých přátel. (bolly.cz)

(více)

Recenze (15)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(2x) S tímhle filmem jsem si prodělala něco podobného jako lenuse. Sáhnout po něm po zásadním okouzlení z Lagaana nebylo tím nejlepším postupem. Dil Chahta Hai je film, na kterém úžasně vidím, jak se mění moje indická divácká zkušenost. Zatímco ještě před pár lety jsem se nedostala přes scénu na diskotéce, dneska si dokážu užít i ty nejmenší detaily a tempo příběhu. Farhan Akhtar se zatím vypracoval na velice ambiciózního režiséra díky dvojici filmů se SRK Don. Herecky lze mluvit o fantastickém all-star filmu, protože dnes už i tady má každá z hlavních hvězd své fanoušky. Aamir Khan patří mezi bollywoodské stálice, Saif Ali Khan nejen jako partner Kareeny Kapoor okouzluje davy svýma kočičíma očima, Akshaye Khanna měl sice poměrně smůlu, ale stal se partnerem těch největší star - Madhury Dixit a Aishwaryi Rai a Preity Zinta je prostě miláček. Společně s Dil Chahta Hai se podíváme na pláž v Goa, stejně jako do opery v Sydney a to je něco fantastického. A absolutním hitem je sebereflexivní šlágr Woh Ladki hai kahaan aneb zpívá celé kino. #festivalbollywoodskehofilmu ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně třetí indický film, který jsem viděla... Předcházely Lagaan a Bouřlivá svatba... Rozhodně typický představitel hlavního bolly proudu po roce 2000 bych řekla... Vzpomínám si, že jsem tu dlouhou stopáž nebyla tenkrát schopná dát na jeden zátah a pouštěla si film k rehabilitaci po úraze na několikrát... A málem jsem tenkrát z toho rotopedu spadla smíchy. Ty repliky pro mě byly v té době neúnosné... Ale pohled se posunul.... Je to nadprůměr. :-) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Jinak „Mladí a bohatí“… Potenciálně zajímavá a dobrá část filmu potlačena (linie Sida), zbytečný balast vyzdvihnut. Ne že by to překvapilo, ale mrzí to. 50 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv od 90.let Bollywood prakticky většinou ignoruje věci jako třídní, sociální problémy, nebo rovnocenné postavení mužů a žen tak tento snímek se zlehka dotýká i těchto oblastí. Parta tří přátel si slíbí, že ani po univerzitě se nerozejdou, vyrazí pařit na ostrov Goa, kam se mají každoročně vracet. Malíř Sid (Akshaye Khanna), kterému se líbí sousedka Tara, pragmatik Akash (Aamir Khan), který se drží svého kréda nezamilovat se, a beznadějný magnet na smůlu v lásce Sameer (Saif Ali Khan). Bylo zajímavé vidět takto slavnou sebranku pohromadě, čas je hrozný nepřítel, zatímco pánům jsem jejich věk 20+ věřil, nepoznal jsem, že v hlavní roli (Shalini) je Preity Zinta (vypadá dnes úplně jinak, tady vypadá jako čerstvá maturantka). Některé historky příjemné a vtipné, rytmus snímku nikdy není ospalý, nebo roztahaný. Nejpůsobivější a nejzábavnější je asi linka Akashe, včetně jeho večera v opeře (Troilus a Kressida od Waltona z roku 1954). Ale i další dvě linie mají co nabídnout, hořkosladá komedie a na indické poměry velmi zajímavý film navzdory roku vzniku a trendům, co tehdy ještě panovaly. Tři a půl hvězdy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Buddy melodrama o trojici přátel, z nichž jeden každý potká svoji osudovou lásku a neobejde se to bez problémů. Nálada je většinu snímku spíš smutná a zadumaná, legrace pomálu. Trochu natahované ve střední části. Konflikt mezi přáteli, kteří se nadlouho rozejdou, je nicotný. Ani to přátelství není moc procítěné. Dva z příběhů jsou jen velmi lehce načrtnuté, propracovanější je jedině historka o proutníkovi, který si nechce přiznat, že se tentokrát opravdu zamiloval. Ke konci tohoto vyprávění se dočkáme mnohačetných smutných a nešťastných pohledů. ___ Film není špatný, ale plyne ve středním proudu nijak zvlášť zajímavé filmařiny nebo vyprávění. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Traja kamaráti a ich problémy s láskou. Diskotékový začiatok ma celkom bavil, potom to však začalo byt rozvláčne a ku koncu dosť presladené. Pláže, zábava, západy slnka, zamilované ódy... to nieje moja šálka indického čaju. Romantická duša si ale príde na svoje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dramédia o troch nerozlučných kamarátoch, ktorých cesty sa časom rozídu a každý ide svojou cestou. Každý z nich má úplne iné vnímanie Lásky, takže tu máme tri rôzne pohľady na Lásku, čo napokon spôsobí aj roztržku medzi kamarátmi. Dejová línia bola svieža, sem tam vtipná, inokedy zas vážna, a to celé spestrené príjemnými muzikálovými vsuvkami. Herci boli výborní, no ich postavy sa mi až tak nepozdávali, predovšetkým postava Akasha, ktorý sa správal ako taký alibistický ignorant. Ale našťastie, aj jeho napokon "osvietilo"... Až na zopár závanov klišé to bol rozhodne nadpriemer, čomu dopomohli aj kvalitné dialógy. 4* ()

Petjaa 

všechny recenze uživatele

Můj třetí bollywoodský film (18.6.07), díky kterému jsem se definitivně zbláznila do bollywoodu :o) Stále u mně vede! ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se opravdu bavila... V rámci slaďáků vyloženě příjemné překvapení... jen té Indie jako by tam bylo pomálu... Kdo z vás ve filmu zaregistroval aspoň jednu krávu, jednoho žebráka, jednoho rikšu? :-) P. S. Aamir Khan jakoby z oka vypadl Jude Lawovi. Nejen fyzicky, ale všimněte si i podobných grimas a gestikulace. Prostě indický Jude Law :-) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pekne nablískané a naleštené, hlavná trojka sú neskutoční sympaťáci celkovo z toho pol filmu sála tá správna bromancová pohoda. Ale mínusy: 1) Hudobná stránka filmu - som zvyknutý na premakanejšie a ľúbivejšie kreácie 2) stopáž vyše troch hodín na príbeh zhrnuteľný do dvoch viet je žalostne cez čiaru. 3) Príbehová línia okolo Sida - umelecky založeného romantika, ktorý sa slepo zabuchne do postaršej alkoholičky s nulovým sebavedomím a na sklonku života (moc toho neprezrádzam s ohľadom na to, že týmto faktom sa celý film otvára). Napriek vyššie uvedenému však nemôžem povedať, že by som si veľ scén nedokázal vybaviť aj mesiac po pozretí, takže niečo nepomenovateľné na tom bolo. Alibisticky preto hodnotím ako pekný priemer. ()

dozana 

všechny recenze uživatele

X. Festival bollywoodského filmu 2012. Špice pravého indického filmu, pastva pro sluch i oči. Mé srdce se potěšilo. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Očima zápaďáka je tu prostě všeho příliš: emocí, barev, bohatství.... Jenže dobře zahraná klasická indická romance si zaslouží alespoň 3* ()

Reklama

Reklama