Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Humornou, ale i vážnější formou je divák stržen do víru dětských radostí i trampot, zdánlivě třeba bezvýznamných, avšak spoluformujících mladé charaktery a postoje ke světu. Pestrý děj se rozehrává na červnové petřínské louce, kde dojde k tuhému zápasu kluci versus děvčata jedné pražské školy... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Perfektní sonda nejen do školského systému na začátku 80tých let. Také hlavně sonda do tehdejší, opět se uvolňující, společnosti jak pubertálních teenagerů, tak jejich rodičů. Konkrétně v Praze, kde ti "parchanti" měli rozhodně víc možností. Hlavní dva nerozluční kámoši Petr a Pavel si naplno užívají své mládí v rozpuku tělesných hormonů a potřeb. V době bez internetu, vlastně měl člověk co dělat, aby ho rodiče vůbec nechali koukat na béčkovou kriminálku, náhodně běžící na prvním programu, chtěla dětská mládež to samé, co mládež dnes. Každý prostě jen využívá možností, které se mu naskýtají. Dle doby. Klasicky odvážná režie pana Smyczka, nejen v lechtivých scénách, ale i v zesměšnění maloměšťáckého a ostatně i politicky-společenského postoje k životu rodičů zúčastněných dětí. Občas je velmi dobře vidět, kdo ke komu patří. Já osobně jsem šel do první třídy v září 1989, takže jsem si socialistického školství moc neužil, ale kdo ano, tak je to krásná školská nostalgie. Jeden rozdíl tu přece jenom je, tyhle školáci měli v sobě alespoň trochu přirozeného respektu k učitelům. Nejen mladí herci ze SNĚŽENEK zde rozehrávají výborný humor i drama s perfektním odleskem doby. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý Smyczek, ale Suchánek už tehdy velmi dobrý. Vzhledem k účasti mojí maličkosti na natáčení a v komparsu dovolím si hvězdičku přidat :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek natočený podle románu Džínový svět od Radka Johna. Kniha je sice lepší, ale i Karel Smyczek dokázal do svého filmu dát tu volnost a ducha Johnových románů. V jedné z hlavních rolí se představil Michal Suchánek, který ve svém "dětském" období (dávno před Tele Tele) uměl docela solidně hrát. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

50% - Suchánek byl už od dětství fajn. Samotný film sice za moc nestál, ale díky němu byl přeci jen koukatelný... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený a mírně odvážný film z dob, kdy Karel Smyczek byl brán ještě za kontroverzního režiséra. Příběh problémového chlapce a chlapce ze slušné rodiny je podán nepodbízivou formou a nehodlá posuzovat dobré či špatné, ale spíše čeká, jak na to bude reagovat divák. Dětští herečtí představitelé si vedou opravdu skvěle a sígr Dana Šediváka umí u diváka probudit emoce, Michal Suchánek v roli slušňáka je přesným kontrastem k němu. Nakonec ani nejde o to, za jakou cenu si ti dva "tak trochu pískli", ale jde o to, že tak zajímavě podané snímky o mládeži se přestaly točit, nebo či spíše už není kdo by je natočil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Soudružko učitelko! Kdyby šlo jenom o kouření, ale víte... já nevím, jestli to tady přede všemi takhle můžu... naše Janička nechce pod sukně nosit kalhotky! Jenom trenýrky. Co se smějete, paní, víte jak je to nehygienické?! A víte proč nechce? Protože chlapci se prý dívají děvčatům pod sukně! No fuj!“ Jen tak si trochu zavzpomínat. Na dobu, kdy jsem si taky chtěl... jen tak trochu písknout. Zavzpomínat si spolu se Suchánkem, u kterého už tenkrát v dětství bylo zřejmé, že se z něj klube nejen velký lump, ale i velký komik. Navíc, což je samozřejmě opovrženíhodné a já ho za to rozhodně neobdivuji (no fakt ne!), Suchánek byl už za mlada starý prasák! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, tohle je film o dětech, který není příliš pro děti. Je to spíše ostrá kritika maloměšťáctví, pozérství, jen to má rámec začátku dospívání. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Michal Suchánek byl už od mala hvězda. Na rozdíl od Genzera. Potýká se s klasickými puberťáckými problémy. Celé to vyvrcholí alkoholovým dýchánkem a otravou rybiček. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sociální drama na pozadí dětského filmu tepe zejména do maloměšťáctví.  Odlehčené štrapáce dospívajících děcek střídají ty vážnější v konfrontaci s pokryteckou morálkou dospělých.  Mádl osmdesátek, tedy Daniel Šedivák ve své první roli rozšafného dětského hrdiny a hodně dobrý Suchánek v nejlepších letech svého charakterního herectví jako malý submisivní mlíčňák.  Až překvapivě hořká žánrová pilulka, která si to nejsilnější schová na konec, byť SRPŠ  taky stojí za to. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Když jsem letos o Velikonocích koukal na celý film, tak jsem si scénu s rybičkami, přiotrávenými alkoholem, taky vybavil. Film mě mile překvapil, zobrazení vztahů mezi rodiči a dětmi nadčasové. Suchánkova filmová matka skvěle komentuje pubertu svého syna: "Já ho koupu pravidelně každý týden a žádné puberty jsem si ještě nevšimla." A Suchánek před spolužáky kontruje: "Ne že ještě nemám pubertu. Já UŽ ji nemám." Herecké obsazení Suchánek - Freimanová jako zdařilý prolog pro Sněženky a machry. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nenechte si zdejšími uživateli namluvit, že tento film není až tak dobrý. Je dobrý, dokonce je to jeden z nejlepších českých snímků o dramatické (a často i tragické) propasti, která se vytvoří mezi dospívajícími dětmi a jejich rodiči. 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nieje problém sa vžiť a zosobniť s hlavnými predstaviteľmi. Väčšina z nás prešla v detstve ešte väčšími kravinami. Úsmevné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pocit, že mladý Michal Suchánek byl mentálně starší (vyzrálejší) než byla jeho postava v příběhu. Musím uznat, že režisér Karel Smyczek měl pravdu, když v jednom rozhovoru řekl, že tenhle film je o tom, že něco jiného se dětem říká a něco jiného se ve skutečnosti dělá. Přesně takhle to ve filmu bylo. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Další prda z neuvěřitelné doby. „Mám pro tebe známku z NDR. Ani nevím, jestli si ji zasloužíš.“ A servírují to řádně. Výrostek Suchánek exceluje, Poloczek naděluje a nechybí rating puberťaček - předchůdce X-Teenu „Prsa 2.“ „Sotva 1! A mínus 2 body za blbý kecy.“ „Proč dáváš za poctivost 10? Já nevím, jestli je to pro naše účely dobrý.“ ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Typický Smyczek. Problémy mládeže a dětí, kritika přístupu rodičů k výchově, nedostatek času na potomky. Děti zahrály dobře, jejich rodiče byli také fajn vybráni. A potěšily mě i roztomilé "Evík", která se styděla a praktikantka Veroniky Freimannové. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Film pro děti místy humorný, ale s dramatickou pointou. Smyczek a John se nezapře, opět je to spíše moralita na tehdější mládež. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Solidni film o vztahu deti a dospelych, natoceny celkem zabavnou formou, ktera by mohla zaujmout i cast dnesni dospivajici mladeze. Z hercu urcite stoji za zminku chlapecke duo Suchanek-Sedivak a krasna Freimanova. ()

Reklama

Reklama