Reklama

Reklama

Veľká cesta malých strojov

(amatérský film)
všechny plakáty
Slovensko, 2011, 13 min

Obsahy(1)

Dvouměsíční cesta k Aralskému jezeru na hranici kazašských oblastí v Uzbekistánu ve střední Asii, je v pořadí třetí cesta po světě na malobsahových morkách Pionýr“ Marka Slobodníka. První byla po rodném Slovensku, druhá vedla do Rumunska, z těch ale bohužel není žádný film. Cesta vznikla tak, že se Marek dostal ke kalendáři, kde byly vyfoceny světové scenérie, které čeká brzký zánik a rozhodl se vidět jednu z nich na vlastní oči. Pětice 20letých kluků se tedy vydala 7 tisíc kilometrů daleko přes sedm států, bez znalosti jazyka s chabými schopnostmi opravovat stále rozbité motorky. Ale nakonec se dostali po vlastní ose tam i zpět ve zdraví. (sator)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Dvouměsíční cesta k Aralskému jezeru na hranici kazašských oblastí v Uzbekistánu ve střední Asii, je v pořadí třetí cesta po světě na malobsahových morkách „Pionýr“ Marka Slobodníka. První byla po rodném Slovensku, druhá vedla do Rumunska, z těch ale bohužel není žádný film. Cesta vznikla tak že se Marek dostal ke kalendáři, kde byly vyfoceny světové scenerie, které čeká brzký zánik a rozhodl se vidět jednu z nich na vlastní oči. Pětice 20letých kluků se tedy vydala 7 tisíc kilometrů daleko přes sedm států, bez znalosti jazyka s chabými schopnostmi opravovat stále rozbité motorky. Ale nakonec se dostali po vlastní ose tam i zpět ve zdraví. Film z cesty nebyl plánován.Měli sice mnoho fotografií ale jen pár desítek vteřin záznamu, i díky zapomenuté SD kartě doma. Marek Slobodník se náhodou dozvěděl o filmové soutěži s motorkářskou tématikou a 14 dní před uzávěrkou soutěže zase "náhodou" potkal střihače ze slovenské televize a toho se optal, zda by dokázal takový film vytvořit, ten na to v šibeničním termínu kývl. Film vznikl a v soutěži vyhrál. https://www.youtube.com/watch?v=zXQ5Vly0p34 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Předně bych se rád pochválil, že jsem se zapříčinil právě já o zařazení tohoto krátkého filmu do naší malebné databáze a udělal tak z ní mnohem krásnější místo. Jinak skvělá práce. Z pár fotek a krátkého video záznamu nám kluci vcelku kvalitně přiblížili krásnou pankáčskou atmosféru cesty, její krásy a těžkosti. Velká škoda, že toho materiálu nepořídili po cestě víc. Afrika byla boží, takže jsem si nemohl nechat ujít vidět to, co jí předcházelo. Už v tomto roce zaznělo v dokumentu, že se chystají navštívit všechny kontinenty, takže pokud se nic nezměnilo, tak nezbývá, než se pořádně těšit. Jsou úžasní. [80 %] ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dám aj druhú hviezdu, lebo Marekovi fandím, ale realizácia dokumentu je tak na pomedzí úrovní druháckeho slohu a nedele doobeda na Stv2, niekde medzi reprízou Varím, varíš, varíme a Správami Hýrek. ()

Elam 

všechny recenze uživatele

Motorkářská prvotina M. Slobodníka, hodně punková jízda a začátek jedné cestovatelské legendy. ()

Zajímavosti (2)

  • Film z cesty nebyl plánován. Měli sice mnoho fotografií, ale jen pár desítek vteřin záznamu, i díky zapomenuté SD kartě doma. Marek Slobodník se náhodou dozvěděl o filmové soutěži s motorkářskou tématikou a 14 dní před uzávěrkou soutěže zase „náhodou“ potkal střihače ze slovenské televize a toho se optal, zda by dokázal takový film vytvořit. Ten na to v šibeničním termínu kývl. Film vznikl a v soutěži vyhrál. (sator)

Reklama

Reklama