Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pánská jízda je konverzační komedie, v níž zásadní jsou rozhovory i mlčení, zkrátka komunikace mezi otcem (O. Navrátil) a jeho pubertálním třináctiletým synem (V. Král). Žijí spolu už třináct let, ale teprve teď se poprvé ocitli uprostřed všedních dní sami dva. Jejich rodinný katalyzátor, matka (I. Hüttnerová), totiž odjela na několik dnů na služební cestu. A ti dva jsou donuceni vystačit si na všechno sami. Jenže pubertální kluk je poprvé zamilovaný, a jeho otec, zdá se, má také nějaké skryté záměry… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

blackrain 

všechny recenze uživatele

I toto je jedna z možností, jak to může dopadnout, když páni tvorstva zůstanou pár dnů doma bez manželky a matky, která by je opečovávala. Musím říct, že pánové si s tím vším poradili s vervou sobě vlastní. Nakonec se také v rodině vyčistil vzduch a to je někdy samozřejmě také potřeba, aby rodina mohla dál spokojeně fungovat. Herce Oldřicha Navrátila nijak zvlášť nemusím, ale tady se mi líbil. Z tématu se dalo vytřískat mnohem víc, ale i tak to byl celkem příjemný film. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Přpomínalo to Bakalářskou povídku a to hodně povedenou. Trochu mi vadila Iva Hüttnerová, která krásně maluje, ale herečka není. Vše vynahradila dvojka Navrátil - Král. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Víš, kdy začíná puberta? Když si člověk myslí, jak tak blbí rodiče můžou mít tak chytrý děti." Tenhle televizní film žeru od dětství, je to mega sólo pro "Adama Bernaua" (Jirka) a Oldy Navrátila (to je snad jeho životní role), jako syna a otce. Naprosto parádně a přirozeně zahraný a těch hlášek! Suprovej je taky Karel Heřmánek jako choreograf Erik, mladičká Monika Kvasničková v roli Jirkovi spolužačky Víškové, nebo její prababička Marie Rosůlková. Ještě bych zmínil matku Ivu Huttnerovou a spolužáka Rudlu Hrušínského nejmladšího (Pinďa). Obsazení se opravdu povedlo, Karel Smyczek tenkrát uměl!! Scéna z rumu opilého Jirky, když jde za tatíkem do baru, kde on sedí s mladou Janou Paulovou je geniální! :D. Nebo když Olda Navrátil chce vyhodit Erika z bytu a vykoktá slovy "ooo oo okajdě okajděte!! okamžitě odejdětě!!", to jdu dycky do kolen :D. Strašně pohodovej a humornej filmík. Matka vypadne z baráku na služební cestu a tóčo může začít, tohle je fakt jízda!!! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě zapomenutý film s "Adamem Bernau" v hlavní roli. Jednoduchý příběh o chlapech, které nechá žena pár dní doma. Samozřejmě se pokazí co může, ovšem syn byl v průšvihu víceméně nevinně. Otec a matka jako by počítali s tím, že jakmile se pár dní neuvidí, honem si musí najít nějakou zábavu s opačným pohlavím. Proto když se začalo s nápravou a řešením, skončila zábava, přišel údiv a nižší hodnocení. Obsazení ale bylo celkem slušné, dětské role nadmíru povedeně zahrané. Jen toho Hrušínského nejmladšího jsme nepoznal, musel jsem se po závěrečných titulcích na něj podívat znovu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to dětský film,ti tam hrají 90 %...Viktor Král byl stejně talent..a Monča Kvasničků kóča.. Nadprůměrné dětské výkony ..no jo Smyczek.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku přijatelný a místy i kvalitu nabízející filmeček pro děti (spíše pro teenagery), který svým vlastním (dnes už přeci jen spíše postarším) způsobem ukazuje dospívání kluků i dívek, první zamilovanost, první zkušenosti s alkoholem, a také upozorňuje na problematiku rozvedených rodin. Oldřich Navrátil z počátku nic moc, od prostředka filmu výborný, mladý Král bezvadný, Hüttnerová upozaděná, Heřmánek správně slizký, Hrušínský neuvěřitelně mladý. Velmi dobrý televizní nadprůměř. Hudba: Zdeněk John ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já se královsky pobavil. Viktor Král byl fakt borec a dokázal v klídku utáhnout celý film. S Navrátilem tvoří luxusní dvojku slaměných vdovců. Geniální komedie. 85% ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Sen kluka a jeho otce.Mamina vytahne paty z bytu a týden mají jen pro sebe:-))O.Navrátil a V.Král tu svobodu pěkně rozjedou.Jak se říká to nejlepší na závěr ,když se maminka vrátí a dovede si na noc spolupracovníka.To co předvede namíchnutý tatínek je opravdu nádhera!!!Jeho scéna a výbuch nervů stojí za to!!! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Eliško, víš, že kdybychom byli dvě koule, dotýkali bychom se jen v jednom bodě?" Opravdu vtipná televizní komedie s parádním výkonem Viktora Krále, škoda, že u herectví nezůstal. "Okajděte!" ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie podle scénáře A. Berkové o rodině Boučkových, ve které můžeme sledovat počínání mužské části rodiny, zatímco paní Boučková odjede na natáčení amatérského tanečního vystoupení. Třináctiletý Bouček junior (V. Král) se prezentoval velmi neukázněným chováním ve školní budově, čímž pubertálně zakrýval první milostné tužby ke spolužačce (M. Kvasničková). Otec v podání O. Navrátila pracující jako vědecký pracovník ve výzkumném ústavu se ihned po odjezdu své ženy I. Hüttnerové začal věnovat své studentce J. Paulové. Záletné choutky hlavy rodiny se nelíbily jeho synovi, který svým opileckým, výstředním a docela trapným vystoupením v kavárně překazil potenciální milenecké pouto. Herecký výkon Boučka juniora se mi zdál příliš afektovaný, přehrávající a nevtipný, zatímco jeho otec podal svůj standardní kvalitní výkon. V závěru se vrátí paní Boučková s choreografem tanečního sboru, nafoukaným a povýšeným K. Heřmánkem, kterého O. Navrátil po chvíli nekompromisně vyhodí. Záletné pokusy obou manželů jsou tak přerušeny a účty vyrovnány. V malé roli spolužáka V. Krále se objevil R. Hrušínský nejml. Obsah snímku K. Smyczeka se poněkud lišil od očekávání, které nabízel název díla, neboť žádná pánská jízda se nekonala. Ukřičený výkon nesympatického chlapce v pubertě a zoufale málo zábavných scén v nevtipném scénaři tak přineslo další zklamání, a tak toto dílo nemohu hodnotit jinak než podprůměrně. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Poměrně veselé vyprávění, tedy hlavně scénou v nočním podniku. Ale i tak je to filmík na zlepšení nálady a pohledu na svět. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější scéna za mě , když  nacucaný 13tiletý synek Adam Bernau balí v baru tátovi před očima studentku Janu Paulovou. "Je mi 24 let , to byste mohla být moje máma". ()

Reklama

Reklama