Reklama

Reklama

Město

  • angličtina The City
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh se odehrává během 24 hodin v Praze. Klára, Viki a Mechanik se denně pohybují na hraně zákona. Viki coby feťák shání peníze na pravidelnou dávku, nejlépe krádežemi. Mechanik si drží odstup, je dealer a drogy nebere. Klára se ze závislosti částečně dostala, ale trápí jí absence domova. Brzy bude totiž rodit. Rajon, do kterého všichni patří, kontroluje dvojice vymahačů. Bývalý boxer a jeho parťák Majk. Jejich osudy se během dne dramaticky protnou. A někoho to bude stát život. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (4)

Ahavlikova 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se fakt povedl. Sice to není film na zlepšení nálady, ale jako klubový film bude skvělý. Překvapení bylo, že je točen na mobil, což jsem vůbec nepoznala. Zajímavé je, že člověk si nakonec jako pozitivní postavu zamiluje dyelera drog a začne mu fandit. Což by normálně neudělal. Je zde opravdu spousty zvratů. Vše geniálně promyšlené. Jediný komu bych tento film nedoporučila je lidem v depresi, protože pak by se z ní asi už nedostali. ()

prdlousek 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem byla hodně zvědavá na tento film, který je točen na mobil. Využila jsem předpremiéry na Zlínském festivalu a bez očekávání jsem se šla podívat. Říkala jsem si, teda to asi bude úroveň. Výsledek mě nejenomže překvapil, ale byla jsem absolutně nadšena. Jedním slovem absolutní bomba. Kamera skvělá, příběh hodně emotivní, drsný. Herecké výkony úžasné. Střih je udělán tak dokonale, že je člověk až v úžasu. Vždy když už jsem se chtěla při drsné scéně otočit nebo zavřít oči, tak tato scéna skončila. Takže tento film můžu jen doporučit a za mě má 5 hvězdiček. ()

Filmovaholka 

všechny recenze uživatele

Tak jsme s manželem byli před vánoci v kině. NO...ještě že byl se mnou, protože sama bych tento film asi nedala. Je opravdu velice psychicky náročný. Osud 3 feťáků na ulici, z toho V. Divišová ještě těhotná, není nic pozitivního a nic co by člověk chtěl vidět podruhé. Ale jsme moc rádi, že jsme tento film viděli. Jediné, co bych asi vytkla byl konec, ten jsem si přála více pozitivní. Ale pak bychom se dostali do amerických slaďáren. Dávám jen 4 hvězdičky, protože na 5 bych potřebovala jít z kina dobře naladěna, ale to u takovéhoto filmu ze zásady nejde. Každopádně doporučuji. ()

jaris 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem schopen napsat profesionální recenzi, nikdy jsem to nedělal, ale zkusím popsat svoje pocity z filmu. Do kina jsem šel jako na workshop, sám bych rád natočil časem nějaký film na mobilní telefon, takže mě zajímalo, jak se to tvůrcům povedlo a hlavně ty technické aspekty okolo. Těmi začnu. Byl jsem v kině Dlabačov, to má poměrně obří plátno a kvalitní zvuk. Obraz byl úplně v pohodě, 4K rozlišení a žádné rušivé aspekty...byl jsem příjemně překvapen. Zvuk taky v pohodě, v titulcích jsem četl, že ho dělal J. Klenka, tak asi proto. Takže evidentně film na mobil v kině nepředstavuje pro diváka žádný problém. Co se týká příběhu...ten má jen 75 minut, což mi přišlo málo, je to taková televizní stopáž. Tvůrci klidně mohli přidat 10 minut, víc propracovat postavy, to by se hodilo. Přišlo mi, že se ten film valí od první minuty do poslední celkem rychle, bez nějakých odboček až do finále, přičemž katarze filmu mimochodem přijde až v závěrečné titulkové pasáži na konci, což lidé, kteří vyrazí z kina dřív ani nemusí zaznamenat a pokuď to třeba půjde v TV, tak to neuvidí vůbec. Ve filmu mě hodně bavila dvojice grázlíků Dastlík a Kaňkovský, dát tyhle dva dohromady byl dobrý tah, který funguje. Opět platí, mohlo tam být s nimi ještě více scén. Tvůrcům dám tři hvězdičky hlavně za odvahu, protože v dnešní době zimních a letních komedií, pohádek a filmů z Hollywoodu poslat do kin film točený na mobil a ještě k tomu drama...to tedy odvahu chce. Já sám bych tedy radši na mobil natočil komedii, vzal profláklé herce, ale měl jistotu, že by někdo mohl přijít do kina. I když zase máme VOD platformy, tak se ten film snad neztratí. ()

Reklama

Reklama