Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Soderbergha nak zvlast nemusim, jeho filmy me vicemene nudi, ale tohle byla docela pohodicka. Film sice nijak zvlast nevynika pribehem, je to nevim uz kolikata variace na bandu zkusenejch lupicu, co chtej udelat posledni velkej kseft, ale tady je to proste natoceny s takovou pohodovou a klidnou atmosferou, ze se na to prijemne diva. Akorat obcas je ta klidna atmosfera tak klidna, ze to skoro nudi a obcas se toho deje opravdu dost malo. Zachranujou to vicemene herci, jednak tu je par fajn vedlejsich postav, ale hlavne Clooney, kterej je tady fakt charismatickej a Lopez, ktera je tady sexy a hrajou oba solidne a perfektne to mezi nima jiskri. Misty jsem se sice nudil, ale celkove to je zabavnej a pohodovej filmecek, jen by se dal krapet zkratit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že když dáte do kufru od auta nejhezčího mládence na planetě Zemi a nejcharismatičtější starý zadek z tamtéž (snad jsem to nepopletl), musí to fungovat a ono taky že jo. Soderbergh výjimečný v jednotlivostech, krapet utahaný v celku, piluje svůj pohodový styl před Dannyho parťáky (ostatně postava Clooneyho prakticky rovná se Danny Ocean) a hýříc režisérskými nápady nechává diváka zakousnout se do vláčného ovoce z košatých stromů E.Leonarda. Když se šarmantní George při úvodní akci ptá mladé bankovní úřednice za přepážkou, jestli se jedná o její první přepadení, je to jako by se jí před sexem něžně tázal, zdali je stále pannou. Na jejím místě bych mu dal peníze i ze své peněženky a ještě obešel kolegy, jestli by mi nepůjčili.. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Film, kde se toho sice zas tak moc neděje, ale je naprosto špičkově natočenej, s nádhernou kamerou a výpravou, herci jsou ve svých rolích perfektní a vychutnávají si i ty nejmenší camea, má vynikající downtempovou hudbu Davida Holmese a dýchá z něho pohoda a nadsázka. Jáj, a té Jennifer to tady tak moc sluší. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Parádní filmeček. Příjemná, srandovní a romantická podívaná. George Clooney, Vight Rhames a Jennifer Lopez sice nejsou typičtí komedianti. Také díky tomu komika místy drhne, ale mě to nevadilo. Tento humor, který je pro mě jakási předzvěst Dannyho parťáků, prostě můžu. KDyby to nebylo zbytečně utahané tak film získá 5*, ale takhle to je hodně pěkná 4. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Zakázané ovoce" ? Na pohled pěkné, jako malované, přímo k nakousnutí. Leč klame tělem - jeho chuť není tak plná ani tak lahodná, aby se mohla poměřovat s jeho vzhledem. Snad že je příběhem křiváků ... co je platné, že se v některém z nich občas pohne svědomí. Snad že ve mě nedokáže probudit upřímný úsměv ... zmohla jsem se jen na útrpný úšklebek. Snad že George Clooney nepatří mezi mé oblíbence ... krom toho jsem zrovna nebyla naladěná na romantickou vlnu. Ne že by to mezi oběma hlavními protagonisty nejiskřilo. Jenomže co se mě týká, všechny žhavé jiskřičky napadaly do stojatých vod rybníka mého nezájmu, při dopadu na hladinu jen trochu nesouhlasně zaprskaly a pak nenávratně zmizely někde hluboko pod vodou. Uměřené 3* ... přičemž nevylučuju, že nenadšená konzumace "Zakázaného ovoce" je jen můj osobní problém. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)
  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)

Reklama

Reklama