Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

George Clooney sa zhostil hlavnej úlohy naozaj dobre a ľudsky. Jeho Jack nie je blbeček ani génius, srandista ani superman. Je proste tak nejako "ľudský". Vďaka dobrému scenáru a dobrým hereckým výkonom sa všetci správajú v podstate realisticky a film vlastne rozpráva príbeh mnohých mierne narušených postavičiek, ktorý sa mohol celkom dobre stať, alebo sa práve teraz niekde v Amerike odohráva - bez toho by to niekoho príliš zaujímalo a bez toho aby o ňom niekto chcel za každú cenu vedieť. Takýto príbeh môže byť zaujímavý, ale pozerať sa na neho dve hodiny v kine a platiť za to peniaze nemusí byť každému po chuti. Medzi obdivovaním hereckých výkonov a precíznej réžií som sa párkrát pristihol, že mi samotná štýlová atmosféra nestačí a čakám na nejakú naozaj smiešnu hlášku alebo naozaj razantný dejový zvrat - a ono nič. On totiž každý film nemôže byť superudalosť a je sympatické, že to pre zmenu jeden z nich o sebe netvrdí a snaží sa "len" prerozprávať zaujímavú knižku, bez automobilových naháňačiek, nekonečných prestreliek a superfrajerských hlášok. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vezměte šarm Clooneyho, sexappeal Lopez, pár skvělých scén (rybičky) a dostanete tento film. Ten, jemuž by neškodila kratší stopáž o nějakých 20 minut, nebo o něco svižnější tempo. Ale na druhou stranu nijak zvlášť jsem se nenudil, občas se i dost zasmál (sebevražda - až uvidíte, tak pochopíte) a scéna, kdy si v baru povídají Clooney a Lopez, byla skvěle udělaná. Vlastně mezi nimi to skvěle jiskří a jejich postupný vývoj ve vztahu je celkem uvěřitelný. Nevím proč, ale i když tomu dávám "jen" 3 hvězdy, tak jsem pevně přesvědčen, že si tento film zopakuju. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že trochu větší spád by neškodil a vlastně se toho tady moc neděje, ale co byste čekali od přepisu Leonardovy novely. A přesto tenhle film mám rád. Dýchá z něho POHODA. Clooney je sympaťák, Lopez je sexy a navíc tady i překvapivě slušná herečka a Soderbergh je značka kvality. Také mně potěšil Don Cheadle ve své padoušské kreaci, jeho výstup s "rybičkami" mně vždycky spolehlivě rozesměje. Také scéna, kdy Clooney balí Lopez v kufru auta a dialog, který jí doprovází, je naprosto kouzelná. Celkovou příjemnou náladu snímku bezvadně dokresluje pohodářský soundtrack Davida Holmese. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Sice se Soderbergh přiblížil mainstremu, ale mám za to, že moc lidí do kina nedotáhl, neboť tohle je naprosto netypický film pro běžného diváka. Sice zápletka (Elmore Leonard je slušný prozaik) je nic moc, ale to všechno kolem je tak trochu divné. Posunutá chronologie a hříčky s časovou posloupností dodávají tomuhle dílku zajímavou vizáž, najde se i několik naprosto kouzelných průpovídek a scén (kufr auta či kouzelníkova asistentka). Ale hlavní věc, co činí film opravdu výborným jsou bezkonkurenčně dobře obsazené role - od malých roliček (Albert Brooks, Catherine Keener, Luis Guzmán) až po ty, kterým je dán větší prostor (Ving Rhames či Don Cheadle). Dokoce i Clooney a Lopezová umí ukázat, že za něco stojí, že dokáží zahrát a to ještě nadprůměrně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat slusny film od rezisera Steven Soderbergha s nadpriemernym scenarom, Georgeom Clooney-m, aj ked ho nemam rad, dokazem sa preniest cez mne nesympatickeho herca, vybornym Vingom Rhamesom a aj Jennifer Lopez este tusim v roku 1998 mala miestami nieco do seba. namakane po vizualnej ajpo hudobnej stranke, a ako oddychovka vhodne. 76 % ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Scény z Nápravného zařížení Glades byly natočeny ve vězení Angola v Louisianě. 500 zdejších věznů posloužilo jako komparz. (Karlos80)
  • Scéna, ve které jsou spolu Jack Foley a Karen zavřeni v kufru auta, se musela natáčet 45x. (Karlos80)
  • V Brazílii vyšel film pod názvem "Irresistible Passion". (Pumiiix)

Reklama

Reklama