Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit dojmu, že to Soderbergh s dialogy tentokrát trochu přehnal a měl více tlačit na pilu v dynamice příběhu. Jakkoliv je totiž Clooney švihácký a Lopez dobře vypadající, v některých částech se drajv dočista vytrácí. Nelze nezaregistrovat ani dost často zmatený a trochu krkolomný střih, který je v "chillout" filmu jako pěst na oko. Tři hvězdičky za to, že si to i přes některé neduhy udržuje solidní inteligenční kvocient a nezklouzává do trapnosti a za neuvěřitelně nasnímanou, nasvícenou (!), ozvučenou (!) a zahranou romantickou scénu v restauraci/hotelu, která je ještě za podpory krásné výpravy (zařízení pokoje) a některých strhujících detailů (poletující sníh za oknem) bez diskuze v TOP10 romantických scén stříbrného plátna všech dob. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šarmantní zloděj George Clooney může hrát třeba popeláře a stejně bude k nakousnutí. Místy bezzubé a bez dynamiky, přesto disponující několika vskutku lahodnými momenty!! A to díky velmi slušnému scénáři a režii, která přesto svou nezávadností a uhlazeností překvapuje, že za ní stojí tradicím se vyhýbající tvůrce Steven Soderbergh. I když u každé výtky je nějaké to „ale“. Nejde tady totiž o množství uloupených peněz, ale o to, jak se k nim náš hrdina dostane a zda se půvabná federální agentka (k nakousnutí je i Jennifer) přikloní k citům nebo k dodržování zákona. Atmosféra je stylová a poloromantika velmi fajn. Po letech rád jednu hvězdu přidávám.. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Víc se mi líbil Ving Rhames a jeho neustálé volání jeho sestře. Není to tak skoro úplná komedie, nesmál jsem se tak často jak jsem chtěl. Jediná scéna při ktoré jsem se smál je jak jeden z lupičů zakopne a vystřelí si omylem svůj mozek. :o) Spíš to bylo celý romantický film. Ale neltuju toho. Fajnovej snímek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Také cvičenie pred Dannyho parťákmi, konkrétne teda pred jednotkou. Medzi Jackom a Karen to celkom iskrí, aj by človek uveril, že by si obaja medzi sebou začali ako zástupcovia oboch pólov zákona aj v reálnom svete. S reálnym svetom ale Zakázané ovocie nemá spoločné nič, čo by vôbec nevadilo, ak by mal film lepší spád a celkovo bol zábavnejší. Takto skôr ide len o dopĺňanie si filmografie Stevena Soderbergha. V poprehadzovanom deji som nevidel žiadne výrazné plus, asi by som si film užil viac v chronologickom slede. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerný americký film, ktorý ma ničím neprekvapil ani neoslnil. Herecké obsadenie je vcelku dobré, ale to je tak všetko. Dejovo mi to neprišlo nijak zaujímavé, atmosféru som si ani nevšimol a nie som si vôbec istý nomináciou na scenár. Clooney je síce charizmatický človek, no v tomto filme neviem. Zakázané ovocie mi príde ako úplne obyčajný a zbytočný film. 60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)
  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)

Reklama

Reklama