Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vražda premiéra Olofa Palmeho je ve Švédsku snad nejznámějším příběhem nedávné národní historie. Téměř pětatřicet let stará záhada, kterou shodou okolností stockholmská policie vyřešila až nedávno (měsíc po uvedení seriálu švédskou veřejnoprávní televizí), už byla předmětem zpracování několika dokumentárních a hraných filmů a minisérií. Američan Schiaffino Musarra žijící léta ve Švédsku udělal tentokrát ze zdejší posedlosti smrtí oblíbeného sociálního demokrata a národní záhady, která nejspíš přispěla ke zdejší oblibě detektivek, témata pro parodii. „Nepotřebuju se v televizi dívat na další mrtvolu blonďaté dívky nalezené v lese, z nějakého důvodu to ale lidi pořád milují,“ říká Musarra. Do hlavní role svého potměšilého seriálu obsadil sám sebe jakožto ve Stockholmu usazeného Američana, který přijde o práci, a tak se rozhodne stát nezávislým detektivem a získat odměnu vypsanou na hlavu vraha Olofa Palmeho. Jeho metaprojekt si dělá legraci ze švédské mentality i notoricky známých detektivek. Procházka krajinou televizního Švédska je nejvíce neobvyklým letošním severským titulem. (Serial Killer)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Vražda Olofa Palmeho byla během vysílání seriálu ve Švédsku opravdu objasněna. (Azurose)
  • V seriálu se mluví nejen švédsky, ale i anglicky. Je to tím, že hlavní postava a i herec, který ji ztvárňuje, pochází z USA. (Azurose)

Související novinky

Serial Killer nabídne seriály online a zdarma

Serial Killer nabídne seriály online a zdarma

21.09.2020

Mezinárodní festival seriálů Serial Killer se pro třetí ročník spojil s portálem DAFilms.cz, na kterém nabídne zdarma ke sledování všechny seriály tohoto ročníku. Festival se již tradičně zaměřuje na… (více)

Reklama

Reklama