Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědci a aktivisté z řad celebrit vkládají do půdy velkou naději. Ukazují, jak může pomoct v boji proti změně klimatu a za záchranu planety. (Netflix)

Recenze (13)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vážně zajímavý dokument, čekal jsem další z řady těch, co tvrdí, že za většinu problémů může konzumace masa, ale ukázalo se, že tenhle dokonce říká, jak se zvířata dají využít ku prospěchu věci. Je tam spousta nápadu, které mají smysl, možná mi tam trošku chybí postrčení pro průměrného člověka, co vlastně může udělat, ale o tom to úplně nebylo. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(48/2021) / Zaujímavá a prínosná záležitosť. Od dokumentu očakávam buď objavnú novú formu, originálnu tému, alebo skutočne hodnotný pohľad na už existujúcu problematiku. V prípade Kiss the Ground je v presile hlavne tá tretia pridaná hodnota. Naozaj veľké množstvo informácii o známej téme ale tie sú predstavené v pre mňa nových súvislostiach a ponúkané riešenia sú naozaj prekvapivé. Oceňujem aj pochopiteľnosť a znesiteľné dávkovanie informácií. Naratív zabezpečil Woody Harrelson a bola to dobrá voľba, dáva tomu trošku punc exkluzivity, ktorý filmu svedčí. (8/10) ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Ok, tohle je další dokument se spoustou hrozně důležitých informací, ohledně problematiky globálního oteplování, které by měl znát každý. Přiznávám, že nezačíná jako úplný cliffhanger, spíše připomíná agitku pro Vegany, ale o to důležitější věci jsou v něm zmíněny později. Je super, že se mi u něj mísili snad všechny emoce. Ta nejsilnější, na kterou ostatně dokument míří, je naděje, že všechno ještě nemusí být tak v prdeli jak se zdá. Ta druhá nejsilnější je nasranost, když si uvědomíte, kdo u nás vlastní největší procento průmyslově obdělávaných zemědělských ploch. A co by se s tak velkými plochami nechalo dělat, kdyby si ten samý člověk nepřihrával dotace na pěstování řepky za účelem jejího přimíchávání do biopaliv. Nejdůležitější informace pro mě osobně je, že konzumace masa vlastně nemusí být pro naši planetu zhoubná, jak jsem si dlouhou dobu myslel. Stačí když se zaměříme na konzumaci živočišných produktů z biofarem a plně omezíme dovoz z velkochovů. Doufám že sem toho neprozradil moc. Dejte si :) ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Ukládání uhlíku do půdy je veledůležité téma, o kterém se ale příliš nemluví. Jsem rád, že tento film vzniklu, ale slušelo by mu více příkladů z praxe na místo kritiky současného průmyslového velkokolchoznictví. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že tento dokument neřeší klasická ekologická klišé, jejichž omíláním ekologičtí aktivisté proti sobě poštvali nejednoho člověka. Nealarmuje před produkcí CO2 ze zlých aut se spalovacím motorem a nenabízí řešení v podobě hodných elektrických aut, kde se produkce CO2 jen přesouvá z aut do elektráren. Nerozebírá sáhodlouze tání ledovců. Nenabízí řešení v podobě omezení používání plastů v Evropě, aby se zabránilo znečištění oceánů, přičemž v oceánu plavou plasty zejména z Asie. Nevyzdvihuje hysterické křičení adolescentních ekoalarmistek. Ale upozorňuje na něco, co je aktuální i v naší republice. Rozebírá něco, co je běžnému člověku daleko bližší a něco, co může svým chováním alespoň v minimální míře ovlivnit, aniž by se nutně musel vzdávat výdobytků moderní civilizace. A srozumitelně vysvětluje princip fungování ekosystému. Jo, takhle nějak bych si ekodokument prostý zfanatizovaných ekoteroristů dokázal představit. Dobrá práce. >| ()

BarMaja 

všechny recenze uživatele

Chceme pít čistou vodu, chceme jíst kvalitní jídlo, chceme mít zdravé lesy a čistej vzduch, ale zastavili jsme se u řešení plastových brček. Tenhle dokument je skvělý. Při jeho sledování jsem zas upadla do nasranosti, ale zároveň mi dal naději, že nejsme ještě tak v prde**. Pokud existují zemědělci, co se snaží dělat věci lépe (i přesto, že jejich dědeček to přece dělal takhle, tak to tak budu dělat taky), tak je potřeba zachovat optimismus. Navíc je vidět, že výsledky mají i bez sprejování jedů. ()

tobik 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky dolu za tu formu (emoce emoce celebrity emoce hezká písnička emoce) a hlavně za zavádějící sdělení: Zaprvé, neexistuje důkaz, že regenerativní farmaření natolik redukuje množství CO2 ve vzduchu, že by to mohlo zvrátit aktuální trend. Zadruhé, regenerativní farmaření by snížilo produkci hovězího na ~10%, což by nevyhnutelně znamenalo radikální změnu jídelníčku nás všech. Více zde, či třeba na wiki. ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Kvalitně a hlavně fakticky zpracovaný dokument. Kde to co tvrdí i ukazují a dokazují. Takhle si skutečně představuji práci člověka na obnově přírody a zlepšení klimatu.  Sám praktikuji sadbu stromů a rostlin. A jak zaznělo v dokumentu, je to tak jednoduché, že se tomu nechce až věřit. :) ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Takže, kde začít? Není možné přehlédnout tuto vlaštovku. Přináší totiž poselství pro nás všechny naprosto stěžejní. Jelikož všichni žijeme na zemi a pravděpodobně valná většina z nás by tak chtěla činit i nadále... bylo by fajn se k tomu i tak postavit. Nebo jinak, bylo by fajn se kouknout na tento dost ojedinělý dokument s hvězdným obsazením, přijmout fakt, že když otevřeme oči a uši, vyndáme ruce z kapes a začneme něco dělat nebo alespoň šířit jeho poselství dál, můžeme něco změnit. Může se stát, že nám pak naše matička země i nějaký čas (pokud žijeme v realitě, kde čas existuje, což prozatím žijeme) vydrží. Tak šup šup ()

Reklama

Reklama