Reklama

Reklama

Father Soldier Son

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po těžkém zranění na misi v Afghánistánu se rotmistr Brian Eisch se svými syny pouští na cestu za láskou, prohrami, vzpomínkami i odpuštěním. (Netflix)

Recenze (5)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení navzdory tomu, co jsem očekával. Zajímavý pohled do toho, jak to tedy asi v Americe chodí. Nebudu si nalhávat, že bych se do toho dokázal úplně vcítit nebo že bych dokázal pochopit tenhle zvláštní a velice odlišný systém fungování společnosti ale bylo rozhodně přínosné, vidět to takhle z první ruky a nejenom z pohledu válečných filmů. Sice už trochu víc chápu tu jejich národní hrdost a vztah k povolání vojáka (viděno např. na označování profese jako "soldier of the US" namísto "soldier") ale o to víc cením naši pacifistickou společnost, kde je povolání vojáka bráno většinou spíš negativně nebo neutrálně jako každý jiný zdroj obživy, nikoli pozitivně nebo dokonce patrioticky, přesně tak, jak to má v moderní společnosti v době míru být. 4/5 ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Když jsem koukal na některé časosběry H. Třeštíkové (hlavně Marcela a Strnadovi), říkal jsem si, jakou měla "šťastnou" ruku tehdy na té Staroměstské radnici. Že prostě nemohla vědět, co za příběhy se z toho vyklubou. Leslye Davis tuhle náhodu posunula ještě o level výše. Že se tohle všechno může stát v jedné rodině je prostě neuvěřitelné. Každý si to může přebrat po svém - v tomhle je to hodně podobné filmu Jarhead (Mariňák); půlka lidí si myslí, že to pro-army, druhá že proti. Za mě je to hlavně kulervoucí příběh "nikoho od nikud", normálního Johna Smithe, u kterého byste čekali, že největší zážitek budou nový gumy pro jeho truck. ()

Reklama

Reklama