Reklama

Reklama

Otec Jeff (Joel McHale) přijede s dcerou Becky (Lulu Wilson) a přítelkyní (Amanda Brugel) na víkend k jezeru. Jenomže výlet se změní v boj o život, když k nim domů vtrhnou vězni na útěku, vedeni nemilosrdným Dominickem (Kevin James). (Dalfor)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

majo0007 

všechny recenze uživatele

"King of Queens" Kevin James tuším vo svojej prvej zápornej úlohe ako neonacista... O hodne brutálnejšia (napr. kosačka cez xicht) odnož Home Alone. Lulu Wilson si svoju úlohu dokonale užila (hoci na začiatku ste mali chuť jej dať jednu na hubu), kynoží grázlov všetkým, čo jej príde pod ruku. A to mala v čase nakrúcania 13 rokov! (že na to dali vôbec rodičia súhlas...) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neurážející Home Invasion ve stylu Sám Doma s dobře vypadajícím náckem Kevin James ( který snad dostane i vězeňský prequel) a uvěřitelnou Lulu Wilson, která za pár let bude řádit ve Wickovi 5. Čtveřici vězňů se podaří utéct z transportéru, kteří se vloupají do domu, kde Becky tráví víkend se svým otcem a jeho novou přítelkyňí, avšak Becky je vychytralá a nápaditá a pěkně jim zatopí. Je to neurážející jednohubka, která sice ničím vyloženě nenadchne, byť vraždy jsou nápadité ( tužky, pravítko, klíč) a díky hercům se na to dá koukat bez problémů. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohó, tak to mi sedlo jako tužky do zátylku. Každý správný zběsilý vrah potřebuje masku, byť by šlo jen o dětskou čepici. Jednoduché a prosté, přesto působivé. Film, který se nedrží zkrátka a masakruje na první dobrou. Mám hodně rád Kevina Jamese a potěšilo mě vidět ho v pro něj poněkud nezvyklé roli. Lulu Wilson je parádní, do své role skvěle sedla a její obličej byl pro ni prakticky předurčen. Klidně bych si dal dvojku, kde si to Becky rozdá s Bratrstvem. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek dvou diametrálně odlišných polovin. Hned v úvodu se Becky blýskne působivou rytmizací střihu, která dává tušit, že se dříve či později zkříží cesty dospívající dívky a charismatického trestance s vytetovanou svastikou na týlu. A první desítky minut naznačovaly, že by se mohlo jednat o skutečně nesmlouvavé home invasion s přesahy do okultismu. Jenže hledání artefaktu vyšumělo do ztracena a ani konfrontace Becky s nacistou Dominickem nepřinesla očekávanou hloubku. Místo toho snímek znenadání degeneruje na exteriérovou gore verzi filmu Home Alone, kdy scénáristé zcela rezignují na smysluplné rozvíjení příběhu a vše podřizují zásadě - čím hloupěji a krvavěji, tím lépe. Od chvíle, kdy se třináctiletá slečna transformuje v neohroženou lovkyni nacistů, již snímek nelze brát vážně. Pracně budovaná atmosféra se tvůrcům drolí pod rukama a osud postav začíná být divákovi lhostejný, jelikož se ze snímku vytrácejí skutečné emoce. V tomto ohledu propadla zejména Lulu Wilson, představitelka hlavní role, která vůbec nezvládá práci s obličejovou mimikou. Emoce vyjadřuje víceméně nahodile a způsobem neadekvátním jejímu pravděpodobnému duševnímu rozpoložení. Nejvíce mě iritovalo Beckyino bad-ass mračení, které působí absolutně neautenticky, až vyloženě směšně. Jakožto zdejší hororový expert jsem tak z výsledné podoby snímku Becky velmi zklamán a uděluji mu pouhé dvě hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po tom, co si Becky hned ze začátku stihne střihnout ta největší žánrová klišé (včetně četných flashbacků do smutné minulosti hlavní hrdinky), tak nějak čekáte, že to následné home invasion to snad vykoupí. Marně. Přichází jen šedý průměr obsahující snad všechny scény a motivy, co jste už viděli v nespočtu jiných thrillerů, zde jsou ovšem navíc prakticky neopodstatněné, protože jednak nástřel motivace záporáků je zcela náhodný a nevyužitý, ale hlavně odhalení (řekněme spíše neodhalení) jejich konkrétního cíle je vyloženě k naštvání. Stejně jako sledovat Lulu Wilson, jak se na sílu snaží zahrát drsný výraz a maniakální zuřivost. Potenciál Kevina Jamese v pro něj netradiční roli prakticky taky nevyužit. Slabota. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Simon Pegg měl hrát roli záporáka, dokud od toho neodstoupil v květnu 2019 kvůli konfliktům s natáčecím rozvrhem. O měsíc později byl oznámen Kevin James jako jeho náhrada. Byla to jeho první role záporáka v celé jeho kariéře. (Dalfor)
  • Toto je první záporná role Kevina Jamese, zatím v žádném filmu nikdy nehrál padoucha. (ČSFD)

Reklama

Reklama