Reklama

Reklama

Otec Jeff (Joel McHale) přijede s dcerou Becky (Lulu Wilson) a přítelkyní (Amanda Brugel) na víkend k jezeru. Jenomže výlet se změní v boj o život, když k nim domů vtrhnou vězni na útěku, vedeni nemilosrdným Dominickem (Kevin James). (Dalfor)

Recenze (96)

kingik 

všechny recenze uživatele

Třináctiletá Becky nepřesvědčila Macaulay Culkina, aby podnikl návrat v podobě třetího dějství taškařice Sám doma. A tak Sama v lese zápasí se čtyřmi uprchlými vězni, které vede neonacistický vyžranec s tváří Kevina Jamese, který si podobnou negativní roli mírně filozofujícího hajzla vyzkoušel premiérově, o klíč k prvnímu pubertálnímu orgasmu. Celé to má exploitation ráz, určitou příměs home invasion a v několika sekvencích se to vyprofiluje na Ramba v sadistické dívčí verzi. Lulu Wilson je napřesdržku s tím svým ječením, mračením a strachováním se, jakmile má ale na povel režie pomstychtivě zabíjet a trestat, tak se náležitě činí, načež je kupříkladu výsledkem bulva visící na očním nervu anebo metr v krku. Sadistické sekvence patrně neudělají dobře jejím zákonným zástupcům, ovšem divák se těší, že jich bude přehršel, když jsou navíc zdatně natočené, a ono se s nimi šetří. A ke všemu je Kevin James, proslulý komediálními rolemi, poměrně nevyužitá figura, neb transformace do odpudivého vězně mu jde na jedničku, jenže jaksi mu nebylo přáno se i odpudivě chovat, takže máme věřit tomu, že neonacista s vytetovanými nacistickými symboly na holé lebce nehodlá zabít barevnou matku s malým synem. Samotný film by potřeboval lepší logický rámec. Parta vězňů na útěku se uchýlí do chaty v lese, kde zpacifikuje její majitele za účelem nalezení vzácného klíče, který se v ní má vyskytovat. Vůbec jsem nepobral, jak se klíč v chatě vyskytl a k čemu slouží.Takže mé soustředění bylo víceméně na atributy technické a emocionální. V tomto ohledu film vzkvétá, režie dua Jonathan Millot a Cary Murnion umí vyloudit emoční tlak a náboj, násilí od krotkých sekvencí postupně zvyšuje a lesní prostředí funguje až neotřele. Ocením podstatnou část scén ve dne, noční reálie poměrně křivku napětí neudržely na patřičné úrovni. Progresivní režiséři se tentokrát spolehli na trio méně zkušených scenáristů, kteří jim utkali materiál s mnohými žánrovými odnožemi. A to se projevilo výsledným mišmašem, kterému nechybí neotřelý rozměr i typicky béčkové postupy. 8/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to veledílo, ale já jsem si to užil. Becky jsem věřil, že je psycho a Kevin James obsazený proti typu mě bavil. Killy jsou šťavnaté. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neurážející Home Invasion ve stylu Sám Doma s dobře vypadajícím náckem Kevin James ( který snad dostane i vězeňský prequel) a uvěřitelnou Lulu Wilson, která za pár let bude řádit ve Wickovi 5. Čtveřici vězňů se podaří utéct z transportéru, kteří se vloupají do domu, kde Becky tráví víkend se svým otcem a jeho novou přítelkyňí, avšak Becky je vychytralá a nápaditá a pěkně jim zatopí. Je to neurážející jednohubka, která sice ničím vyloženě nenadchne, byť vraždy jsou nápadité ( tužky, pravítko, klíč) a díky hercům se na to dá koukat bez problémů. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Divný film. Ani neviem, o aký žáner ide. Asi najbližšie pravde sú tí, čo tvrdia, že hororová komédia. Aj keď teraz rozmýšľam, čo na tom vlastne bolo hororové...? Bodaj by ale žánrové zaradenie bolo najväčším problémom Becky. Lenže vy už asi správne tušíte, že nie je. Ani zďaleka. Hlavná postava o ničom (Lulu Wilson nie je ani dieťa, ani dospelá, takže to na mňa celé proste nefungovalo), ostatné postavy de facto tiež o ničom (vrátane Kevina Jamesa a to hovorím ako niekto, kto uznáva vetu „komici sú na 99% vynikajúci dramatickí herci“, no tak tuná sa do praxe dostalo práve ono prekliate jedno percento). Ako-tak ma potešili drsné (hoci samoúčelné) gore srandy (oko). Ale to je slabá útecha. Presne takúto nudnú a podpriemernú blbosť som (vďaka trailerom) čakal. Oproti predchádzajúcemu filmu režisérov (Cooties s Elijahom Woodom) brutálny prepadol smerom nadol. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z filmu? "Neser veverčáka, pyčo !!" Puberťačka Becky neprožívá zrovna dobrý období a má plný právo být nasraná na celý svět už na začátku filmu. Když k tomu jako bonus tatík přitáhne novou budoucí macechu se synkem, pohár se naplní a když za chvilku tátu odpráskne Kevin James, tak pohár přeteče a malá Becky se tak konečně může naplno zbavit flustrace, nasranosti a celkově zkusit vraždící terapii. Takže si vezmeme čapku Veverky na hlavu, izolačkou obalíme tužky, vytuníme pravítko a ukážeme jak vražedná může být holka, co měří cca 150 cm a váží tak 36 kg (Všímáte si té podobnosti? Rada, abyste mě v budoucnu nesrali.). Kevin James sice má vousy jak Hagrid a "svastiku" na kedlubně plus jako bonus dva chlapy a zlobra jménem Apex, ale to je zoufale málo, když xmrti naserete puberťačku. A tak se řady padouchů tenčí, Apex se rozhodne, že bude nejlepší se na to vysrat a Kevin si bude hrát na Palpatýnyho a bude chtít Becky přetáhnout na temnou stranu síly v zájmu zachování si vlastní prdele. Becky tou dobou už bude solidně psychicky narušená, zabíjení jí začne bavit a tak na jeho nabídku....No to uvidíte, každopádně Apex se vrátí na scénu a taky má Becky co říct, jelikož ho změnila. Upřímně nerada lidem skáču do řeči, ale Becky už asi měla všech těch keců dost, tak mu zkurví monolog a odpoví činem, po kterém už Apex nebude mít náladu do ní ještě něco hustit. Kevin ostatně také z toho všeho nakonec ztratí hlavu. A já bych šla ráda s Becky na kafe, slušelo jí to, holce jedný Veveřácký. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek dvou diametrálně odlišných polovin. Hned v úvodu se Becky blýskne působivou rytmizací střihu, která dává tušit, že se dříve či později zkříží cesty dospívající dívky a charismatického trestance s vytetovanou svastikou na týlu. A první desítky minut naznačovaly, že by se mohlo jednat o skutečně nesmlouvavé home invasion s přesahy do okultismu. Jenže hledání artefaktu vyšumělo do ztracena a ani konfrontace Becky s nacistou Dominickem nepřinesla očekávanou hloubku. Místo toho snímek znenadání degeneruje na exteriérovou gore verzi filmu Home Alone, kdy scénáristé zcela rezignují na smysluplné rozvíjení příběhu a vše podřizují zásadě - čím hloupěji a krvavěji, tím lépe. Od chvíle, kdy se třináctiletá slečna transformuje v neohroženou lovkyni nacistů, již snímek nelze brát vážně. Pracně budovaná atmosféra se tvůrcům drolí pod rukama a osud postav začíná být divákovi lhostejný, jelikož se ze snímku vytrácejí skutečné emoce. V tomto ohledu propadla zejména Lulu Wilson, představitelka hlavní role, která vůbec nezvládá práci s obličejovou mimikou. Emoce vyjadřuje víceméně nahodile a způsobem neadekvátním jejímu pravděpodobnému duševnímu rozpoložení. Nejvíce mě iritovalo Beckyino bad-ass mračení, které působí absolutně neautenticky, až vyloženě směšně. Jakožto zdejší hororový expert jsem tak z výsledné podoby snímku Becky velmi zklamán a uděluji mu pouhé dvě hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Becky je uprostred puberty, a tak nie je nadšená z toho, že ju otec vytiahne na výlet, čo sa ešte zhorší, keď zistí, že na výlet dostali pozvanie aj otcova nová priatelka s jej synom. Kto ale na výlet pozvanie nedostal, no predsa prišiel, sú štyria nebezpeční väzni, ktorým sa podarilo utiecť počas prevozu. Tí rodinu začnú terorizovať, ale ešte netušia, čoho je schopné nahnevané malé dievča. - Pekné spracovanie toho, ako to dopadne, keď sa stretnú herečka odchovaná hororom a herec z amerických komédií. Progres mladých hercov, ktorí sa v hororoch začali objavovať vtedy, keď som ich začal intenzívne sledovať, je jednou z posledných vecí, ktoré ma prinútia pozrieť si niektoré z noviniek. A musím uznať, že malá Lulu Wilson tu je naprosto fenomenálna, hlavne čo sa týka výrazov tváre pri jednotlivých scénach. Poteší aj velmi pekne spracované gore a kreatívne vraždy. No a hláška ''Better start running. The fat one, he's gonna like, need a head start or something.'' je úplný strop. Záver je ako stvorený pre pokračovanie, ktoré by som si určite pozrel, rovnako ako si pozriem každý horor, v ktorom sa Lulu Wilson v budúcnosti objaví, pretože má pred sebou nepochybne úspešnú kariéru. + Lulu Wilson + herec z Deliver Us from Evil ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nasrat už rozhněvanou emocionálně nestabilní třináctiletou pubescentku, to nemůže dopadnout dobře ani pro kriminálem odkojené Árijské bratrstvo. Ta holka má totiž seriózní problém (obr Dobr by mohl na konci povídat).. Otřepaně působící home invasion, které je nechtěně směšné, když má být intenzivní. Lulu Wilson v pletené čepičce nevinnosti nemá co nabídnout, K.James si může nechat namalovat fixem na týl hákový kříž a hrát si na jakéhokoliv drsňáka, ale pořád bude působit jako Arnošt Goldflam. Co se týká MacGuffina, ten klíč byl od truhly, ve které je schovaný podvazkový pás Hermanna Göringa. Někteří členové té party vypadali, že by jej i rádi nosili.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Neublížím ti,“ křičí jeden ze čtyř vězňů, kteří zabili dva hlídače a při transportu pláchli. „Já tě zabiju,“ řve o pár vteřin později. To na malou holku nepůsobí zrovna důvěryhodně. Obzvlášť když tahle banda už pár přešlapů udělala. Dospívající děvče má totiž strávit pár dní s otcem a nastávající macechou na chatě, v jejímž sklepě šéf bandy kdysi do plechovky ukryl vzácný klíč. A teď si pro něj přišel. Děvče, které před časem v citlivém věku přišlo o matku, nemá zrovna dobrou náladu. První půlhodinka vypadá na slušnou naháněnou, zbývající hodina už moc radosti nepřinese. Úvod je solidně střihově uchopený, trestanci vypadají drsně, chata v lesích dává tušit, že by mohlo jít o fajn béčko. Jenže likvidace nezvaných hostů je spíš úsměvná než napínavá, Kevin James s hákovým křížem na palici, jenž nás roky trápil svými podprůměrnými komediemi, chce dokázat, že zvládá vážnější role. Ale jo, jen má tu smůlu, že musí z úst vypouštět hrozné věty. A samotná titulní holčička a její nasupené mračení? Raději bez komentáře. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Becky” je celkom slušná mrška. Samozrejme, toto je extrémne béčková zábava pre ambicióznu teen generáciu, ktorá bude kurevsky nadšená, ako sa v dospievajúcej 13-tke, prebudil duch Chucka Norrisa, pričom jej stačí zopár farebných pasteliek, aby na kašu rozjebala skupinku po hlavu ozbrojených, idealistov árijskej rasy. Tí ostatní, to však bez väčšej ujmy na zdravý, (hádam) taktiež prežijú. Len treba gebulu vypnúť, lebo ako to už v prípade takýchto námetov býva, logika tu nemá žiadne šancu na úspech. Veľmi sa musíte odosobniť a dobre bude, akurát škriabať si to netreba. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Neublížím ti....já tě kurva zabiju!" Becky je třináctiletý spratek, který se tváří a chová přesně tak, jak mu to život dává. Cestu k tátovi si najde, když už je pozdě. Čtyřlístek trestanců na útěku jí udělá ze života peklo. Samozřejmě, děvenka by čtyři chlapy nezmákla ani náhodou. Koneckonců zvládne jen dva nejslabší články, proti dvěma nejsilnějším nemá šanci. Nic co by člověk ještě neviděl. Chvílemi zbytečně zadumané scény, hovadské chování postav a průměrné herecké výkony. Nejnapínavější scénou je moment, kdy otec utíká od ohniště se zabijáky v patách. Pěkná práce s pastelkami, lodním šroubem a sekačkou. Za ně zaokrouhluji z 2,5* na 3*. A jisté sympatie si zaslouží zadumaný R. Maillet. Nenáročná oddechovka, když nic lepšího není po ruce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 9/10/// PLUS: Lulu Wilson má potenciál-té holce to naštvání a další emoce věříte, Kevin James v opravdu nezvyklé psychopatické roli, drsné, vážné a bez špetky humoru nebo nadhledu, postavy se chovají celkem reálně, kamera se nebojí jít do detailu MÍNUS: není tedy pro slabší povahy, prvních 20 minut se víc tváří jako rodinné drama/// Shrnutí: Opět tak trochu nečekané překvapení a žánr, který mi dost sedí, tedy sub-žánr home invasion plus pomsta. Je to takový mix filmu Hanna (jen Becky není vycvičená), Přání smrti, kdy má hlavní "hrdinka" důvod pro mostu a nečekaně také snímku Sám doma. Ona tedy není úplně sama, ale na protivníky si musí vyzrát sama a jde na to občas i dost chytře. Kdo uvidí, pochopí./// Celkem 79%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, síce som nepochopil, ako sa z nedospelého dievčatka mohol tak rýchlo stať nebezpečný a brutálny zabiják, asi to mala už v sebe... neviem. No pozeralo sa na to výborne, žiadna nuda, len vraždičky. Tá kosačka v závere bola najlepšia. A Kevina Jamesa som skoro ani nespoznal. Hmmm.... čo dokáže jedna brada. Priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak hned od úvodních vteřin jsem tušil, že to nebude nic pro mě. Becky (Lulu Wilson) mi byla krajně nesympatická a představa, že se na ten její otrávenej ksicht a vykulený oči budu dívat přes hodinu a půl mi nepřipadala moc lákavá. Výběr hlavní kladné hrdinky je tak pro mě velkým zklamáním. Stejně tak je to s obsazením hlavního záporáka. Kevin James se hodí spíš do trapnejch komedií. Ani hustej bíbr a kérka (hákáč) na lebce mu v žádným případě nepomohlo k tomu aby z něj šel respekt natož pak strach. Ani ostatní herci mě moc neoslovili. Pochválit se na tomhle snímku dá snad jen kamera a pár krvavějších pasáží. Ve zdejších komentářích se objevují srovnání s filmem Sám doma. Sice je to jako míchat jablka a hrušky, ale budiž. I já se tedy přidám. Sám doma je sice americká "sračka"(kterou si klidně rád pustím) ale aspoň se nebere vážně a místy je to i prdel. Becky se na můj vkus bere až příliš vážně a přitom působí nedůvěryhodně a nerealisticky. Čtyři vězni poraženi třináctiletou holkou. HA HA HA. Tohle osloví spíš teenagery. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po tom, co si Becky hned ze začátku stihne střihnout ta největší žánrová klišé (včetně četných flashbacků do smutné minulosti hlavní hrdinky), tak nějak čekáte, že to následné home invasion to snad vykoupí. Marně. Přichází jen šedý průměr obsahující snad všechny scény a motivy, co jste už viděli v nespočtu jiných thrillerů, zde jsou ovšem navíc prakticky neopodstatněné, protože jednak nástřel motivace záporáků je zcela náhodný a nevyužitý, ale hlavně odhalení (řekněme spíše neodhalení) jejich konkrétního cíle je vyloženě k naštvání. Stejně jako sledovat Lulu Wilson, jak se na sílu snaží zahrát drsný výraz a maniakální zuřivost. Potenciál Kevina Jamese v pro něj netradiční roli prakticky taky nevyužit. Slabota. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gulity pleasure, lebo ten námet je super, Lulu Wilson tiež, a je to teda poriadny krvák. Len skúste nevnímať, jak primitívne je to celé napísané a natočené. Pre zábavu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ja to hodnotenie nakoniec dám vyššie, než si možno film zaslúži. Ono totiž film po prvom bode obratu naberie slušné obrátky a nezastaví sa až do konca. Či skôr ešte viac časom naberá na tempe a dočkáme sa stále viac a viac krvavejších a nápaditejších vychytávok. Čaká nás aj zopár rozpačitých momentov, tak ale pri malom projekte sa dá toho odpustiť viac. Som rád, že násilie nie je prvoplánové a určené primárne pre zábavu diváka, ale tvorcovia sledujú určitý myšlienkový ciel a ten nakoniec aj dosiahnu. Mohli ísť samozrejme aj ďalej, ale na druhú stranu, ak film získa nejaký ten kultový status, pokračovanie by určite nebolo od veci, či mohli by sme sa dočkať aj celého seriálu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

13 letá holka versus čtyři chlapy, kteří zrovna utekli z vězení. Ona je složí jak psychicky tak fyzicky, jasně. A to že si Kevin namaluje na hlavu hákáč, to z něho ještě nedělá ultra záporného nácka. Nevěřil jsem nikomu, jedinou minutu hraní. Třetí hvězda za celkem podařenou brutalitu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Becky" vnímam ako solídny akčný thriller. Možno to niektorí môžu ohodnotiť aj ako horor, no pre mňa sú toto viac thrillerové filmy. A fungovalo to veľmi dobre. Lulu Wilson skutočne ukáže svoju temnú stránku, no rovnako sa ukáže aj temná stránka Kevina Jamesa. Nikdy som ho v takejto role nevidel a prešiel teda solídnou premenou. Dokonca som mu tú jeho rolu Dominica solídne uveril. Akčné momentky sú dobré a jednotlivé vraždy solídne spracované. Mimochodom to nepovažujem za spoiler, lebo to trailer už celkom solídne naznačuje. Takže to len potvrdím. Je tu niekoľko dobrých momentov, Apex je podľa mňa najlepšia postava filmu a je vidno, že prechádza ťažkým konfliktom v sebe samom. Neviem čo také by som filmu vytkol. Možno to nie je najoriginálnejším filmom čo som videl, no občas človeku padne dobre vidieť jednoduchý revenge thriller, ktorý má dostatok dobrej akcie. A v tomto smere si film svoju úlohu splnil. Ak máte radi revenge thrillery, myslím si, že "Becky" vás môže celkom príjemne potešiť. Hodnotenie: B ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No to jsem zase naběhl sračce na proti po hlavě. Malá flundra, co si hraje na drsňačku se smutkem, debilní záporáci v čele s Kevinem Jamesem aka plnovousým náckem a strašně, ano opravdu strašne originální zápletka a lore filmu. Na nic. Urazilo to můj čas. ()

Reklama

Reklama