Reklama

Reklama

Traffic - Nadvláda gangů

  • USA Traffic (více)
Trailer
USA / Německo, 2000, 147 min (Alternativní 141 min)

Obsahy(1)

Kriminální snímek známého režiséra Stevena Soderbergha vznikl na motivy britského televizního seriálu Traffik z roku 1989. Film se ovšem odehrává na americko-mexické hranici. Tři vzájemně propletené příběhy pojednávají o nikdy nekončícím boji proti drogové mafii. Mexický policista Javier Rodriguez se i navzdory své předvídavosti zaplete s kolegou do války dvou konkurenčních drogových gangů. Předseda amerického protidrogového úřadu Robert Wakefield zjistí, že jeho šestnáctiletá dcera je závislá na tvrdých drogách. Spořádaná panička Helena Ayalová teprve po zatčení svého muže zjistí, že její manžel je jedním z hlavních amerických distributorů drog, dovážených z Mexika… (Česká televize)

(více)

Recenze (477)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

I pres pekne graficke filtry a radoby velkolepost a inteligenci je Traffic v podstate velmi prostym, suchym a nezazivnym pohledem na problematiku obchodu z drogami. Natocene je to hezky, herci v ramci moznosti taky nejsou nijak vyznamne spatni, nicmene Traffic proste nema moc co nabidnout. Presto davam vzhledem ke snaze a vizualni krase vstricne hodnocneni. 5/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mozaika, ale obávám se, že dnes už je to trochu překonané (ano, odkazuju na Sicaria, Requiem za sen apod.). ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nebýt tenhle snímek tolik příběhově košatý a místy zbytečně natahovaný , neváhal bych s nejvyšším hodnocením , protože jinak se tématicky jedná o velice zajímavý film na stále aktuálnější hrozbu drog a její zvyšující se konzumaci mezi lidmi všech společenských vrstev , či barvy pleti. Doporučuji. Film: 83% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Drogy a jejich příšerná hrůza, když to zasáhne některého člena rodiny. Tohle ukázal mistrně ve svém filmu Steven Soderbergh. Vsuvky hnědě zabarvených úryvků, dával jasně divákovi na vědomí, co se odehrává v zemi drog Mexiku a jak se kokain a heroin pašuje do Spojených států a kdo vše na tom svinstvu vydělává. Mě se sice zdálo, jakoby film nebyl dotažen do konce, ale réžie tím chtěla říci, že to je nekonečný boj s mafii, které po utnutí jedné hlavy vyrostou ihned tři další. Pět hvězdiček nedávám jenom proto, že se mi výkony hvězd nezdály až tak přesvědčivé. (M.DOUGLAS a C.ZETA-JONES). ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nový neotřelý pohled na drogovou problematiku, úžasně propracovaný scénář a výteční herci ve všech rolích. Podle mého názoru nejlepší Soderberghův film a Oscarové nominace proměnil zcela zaslouženě! ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Takové hodnocení a tolik ocenění.. nechápu za co.. nuda, nezajímavý příběh (tohle prostředí mnohem lépe znázornil Kokain..), herecké výkony pod bodem mrazu u všech.. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímaly "mafiánské" filmy. Bavilo mě sledovat, jak gangsteři získávají moc a jak se na ně lepí poldové. V Traffic to však zdaleka není o tomhle jednom. Soderberghovi se podařili neuvěřitelně realistiký vhled do světa drogové mafie a Michael Douglas s Catherine Zeta-Jones skvěle předvádí, co všechno lze obětovat rodině a blízkým. ()

Marw 

všechny recenze uživatele

Krásně zasazený film ve drogovém prostředí, plus ruzné pohledy na svět drog. Na žádné straně(pohledu) bych nechtěl býti. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Malinká scénka se Salmou Hayek pobaví a přijde mi, že byla asi jediná postava z filmu, která neměla žádný velký starosti.. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Film je nějak bez pořádného začátku a konce. Možná se snaží nést poselství, že drogy jsou špatné, ale spíše ukazuje, že proti nim nemůžete vyhrát a vlády už vůbec ne. Drogy byly, jsou a budou. Jediné co můžete, je pomoci svým blízkým... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

I po šestnácti letech výborně fungující mozaika, která spojuje to nejlepší z obou poloh Stevena Soderbergha. Jeho experimenty tu zastupuje různý způsob zabírání a natáčení jednotlivých příběhů, kdy střídá klasickou formu s ruční kamerou a jako by špinavými filtry, což filmu dodává specifickou a autentickou atmosféru. Vůbec to celé připomíná nezávislou kinematografii, a to i téma, které je hodně závažné a nepříjemné a výborně vymyšlený příběh / scénář Stephena Gaghana ukazuje, že boj s drogami je nekonečný a ve své podstatě marný, ale musí se vést. Vzhledem ke střídání jednotlivých linií nedává Soderbergh divákovi vydechnout a vyžaduje jeho plnou pozornost, takže je sledování náročnější záležitostí. Komerčnější polohu tvůrce tu zastupuje především hvězdné obsazení, které tu není jen na ozdobu, ale odvádí výborné výkony - ať už je řeč o civilním Michaelu Douglasovi, výborném Donu Cheadlovi, Catherine Zetě-Jones nebo Beniciu del Torovi, jenž tu předvádí asi nejzajímavější kreaci své kariéry a Oscara (jeho role ani výkon nejsou nijak výrazné, jsou ale komplexní a herecky náročnější) dostal paradoxně za úlohu, kde nepromluví slovo anglicky. Vše ještě doplňuje výtečná kamera a hypnotická hudba Cliffa Martineze. Jediné, co bych vytkl a za co také strhávám hvězdu, je přehnaná délka a s ní související pomalé tempo, v němž je několik scén hodně těžkopádných a přetažených a také nevýrazný konec. Menší výtkou pak budiž absence jakékoli silnější scény, protože je otázka, zda se to do tohoto filmu hodí. Oscar za režii náleží Soderberghovi právem, protože Traffic je hodně vyspělý a filmařsky sebevědomý počin, který patří k tomu vůbec nejlepšímu, co tento tvůrce kdy natočil. 80% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film na téma obchodu s drogami a boje proti němu, jaký jsem viděl. Největší devizou je skvělý scénář, který byl realizován téměř mistrovsky. Všichni herci odehráli své role bezchybně. ()

willow666 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že se ostatní uživatelé dívají na úplně jiné filmy než já. Tenhle film byl prostě jen typicky americký, nudný a zdlouhavý, o drogách je dneska všechno, na co se podíváte, navíc to je obvykle mnohem syrovější a zábavnější, tady tak sotva zabili pár lidí a šukal tu jeden černoch, hm. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film se může opřít o vynikající herecké obsazení. Michaeal Douglas byl pro tuhle roli skvělou volbou, Benicio Del Toro nebo Don Cheadle zahráli na jedničku. Negativem je pro mne chladná režie, která činí film v kontrastu k neustále aktuálnímu a živému tématu drogové války na americko-mexické hranici až příliš lehce zapomenutelným. Zajímavý je ale určitě fakt, že Steven Soderbergh dal prostor všem zúčastněným stranám, ke slovu se tak dostanou zkorumpovaní mexičtí policisté i jejich zásadoví američtí kolegové, nabídku reprezentující dealeři i poptávku zastupující závislí feťáci, představí se vrcholní představitelé zákona i šéfové drogových kartelů. Poselství filmu není optimistické, ale příznačně vystihuje nepříjemnou realitu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Dobrý a dost syrový film, který se tímto velmi hodí k našemu sychravému počasí. Ne, už vážně. Opravdu byl syrový, možná až mrazivý, ale co je nejdůležitější, líbil se mi! Jak herecké výkony (překvapila mě Zeta-Jones, Douglas, jeho výkon jsem tak nějak čekala), tak děj a náladu filmu. Bylo to realistické, bylo to dobré. A jestli to tak ve světě drog opravdu funguje, tak potěš klobás... no asi funguje, což je teda smutné. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Steven Soderberh mi tímto filmem definitivně dokázal, že není dobrý režisér. Za co dostal oscara mi je záhadou. Ani nevím, co chtěl dokázat tou spoustou záběrů, ve kterých se vždy objevily různé ústřední postavy, aniž by o sobě věděli. Bylo to zcela bezúčelné a bez efektu. Druhou záhadou je pro mě scénář, který také dostal oscara. Sice zobrazuje různé úhly pohledu na drogy, ale způsob, jakým to ukazuje, je v mých očích ubohý. Dialogy jsou jak vystřižené z nějaké jihoamerické telenovely a jediný rozdíl je, že se v nich diskutuje o něco vážnější téma, než proč se Don Carlos líbal se služebnou. Všechny postavy tohoto snímku byly strašně šedé, snad jedinou trochu zajímavou osobou byl Eduardo Ruiz. Tento snímek je jedním z nejnudnějších, které jsem, kdy viděl, a pokud byste chtěli vědět, jak má vypadat dokumentární režijní forma, tak se podívejte na Krvavou neděli. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Tak určitě, nebylo to úplně bez nálady, ale taková podivná míchanice barev a stylů, aby se jako odlišily ty vrstvy, žejo, bylo to hezky dokumentární jako, pak tam taky všechno hrálo dohromady podivnou písničku, páč drogy nejsou žádný jednoduchý téma, ne? Tam je jasný, že nevyhrává nikdo, jenom morálka, žejo. Jinak trochu moc předvídatelná gangsterka, sice pár hezkých nálad, ale dokumentární styl a (zjevně záměrná) roztříštěnost mi přivodily těžkou nudu, která se jenom hodně těžko rozháněla. Řekněme 2½. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....dosť mi ti pripomínalo sovietsky televízny seriál:TASS je zplnomocněn prohlásit... nie témou...ale ohromnou nudou....áno to je to - ak by sa mňa niekto pýtal aký pocit som mal pri sledovaní...či napätie,zvedavosť,záujem....nič...len tá nekonečnááá dlháá NUDA.....jedna hviezda len za Michaela Douglasa-nie za herecký výkon-len to ,že tam bol..... ()

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Reklama

Reklama