Reklama

Reklama

Traffic - Nadvláda gangů

  • USA Traffic (více)
Trailer
USA / Německo, 2000, 147 min (Alternativní 141 min)

Obsahy(1)

Kriminální snímek známého režiséra Stevena Soderbergha vznikl na motivy britského televizního seriálu Traffik z roku 1989. Film se ovšem odehrává na americko-mexické hranici. Tři vzájemně propletené příběhy pojednávají o nikdy nekončícím boji proti drogové mafii. Mexický policista Javier Rodriguez se i navzdory své předvídavosti zaplete s kolegou do války dvou konkurenčních drogových gangů. Předseda amerického protidrogového úřadu Robert Wakefield zjistí, že jeho šestnáctiletá dcera je závislá na tvrdých drogách. Spořádaná panička Helena Ayalová teprve po zatčení svého muže zjistí, že její manžel je jedním z hlavních amerických distributorů drog, dovážených z Mexika… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě nedostal, ale spíš odrovnal. Dívat se na strhanou a odulou Catherine Zeta-Jones nebo na Michaela Douglase bezmála 150 min. je opravdu náročné. Představte si předlouhé a dokumentárním stylem natočené drama, které postrádá napětí, a máte jasný obrázek. O nějaké autenticitě snímku nemůže být ani řeč. Abych tomu byl schopen uvěřit, nemohli by zde pak hrát Benicio Del Toro, Michael Douglas, Don Cheadle, Catherine Zeta Jones, Dennis Quaid aj. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Válka proti drogám pokaždé začíná doma. Ať už jste kdokoliv, kdekoliv a kdykoliv - pokaždé platí to samé. Soderberghova zpráva je jasná, problém je, že je možná až příliš jasná. Možná kdyby se v tomhle ohledu tlačilo míň na pilu, kladl se větší důraz na to, aby si divák mohl sám určitě věci domyslet, ubralo se na šťastných náhodách a celá linka s prominentní školačkou, která spadne do drog, dostala o něco lepší motivace, než "..I guess I'm angry.." pak by to vyznění fungovalo lépe. Takhle to byl sympatický chaos měnící se v až příliš čistý obrázek o tom, že všichni jsme idioti točící se v kruhu, ze kterého není cesty ven. V tomhle směru se mi Sicario líbilo podstatně víc. Nehledě na to, že to bylo z mého pohledu až příliš dlouhé - zbytečně. Řemeslně super, příběhově slabota, finální obrázek zklamání. Sorry, Stevene a spol. 6/10 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebýt první hodiny, která je podle mého NAPROSTO zbytečná a nudná, mohlo být mé hodnocení vyšší. Vyzdvihnout bych chtěl zejména Douglase, Zeta Jones a Del Tora. Bez nich by se mé hodnocení pohybovalo okolo 1 *. Opravdu nezáživný film. Navíc ta kamera a způsob, jakým bylo nasnímáno Mexiko, (nebo kde to vlastně bylo), mě nehorázně srala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Válka proti drogám je válka, ve které musíme zvítězit, abychom ochránili to nejcennější – NAŠE DĚTI!“..... Drogové kartely, policie, politici. Každý dělá co umí, chce nebo může. A mohli by klidně žít jako jedna velká rodina! Na několika postavách, jejichž příběhy sledujeme a jejichž životy ovlivňují drogy zjistíme, že většinou to stejně odserou ti nevinní. Podobný styl vyprávění, jaký jsme později mohli vidět třeba u Fast Food Nation. Prostě ze života. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se naučit navázat kontakt v baru pro pány. 2.) Chystám se stát drogově závislým. 3.) Souhlasím s názorem, že vyléčenej feťák je ten předávkovanej. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ten, kdo shlédl TRAFFIC a GLADIATORA, nemé pochybnosti o tom, který film měl správně dostat Oscara za nejlepší film roku. TRAFFIC je ten nejdokonalejší film o drogové problematice, jaký kdy byl natočen. Soderbergh jako režisér a kameraman exceluje. Herecky pak zejména Michael Douglas, který by si Oscara zasloužil více, než oceněný Benicio del Toro. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, ve které jede Michael Douglas na hranici Kalifornie, byla natočená opravdu v hraničním městě Tijuana. Obraz a zvuk je v této scéně nekvalitní proto, že se nepočítalo s tím, že by scéna ve filmu nakonec zůstala. Douglas se začal vyptávat mimo scénář Rudyho M. Camacha na situaci kolem drog, přičemž Camacho byl v té době skutečným pohraničním policistou. Steven Soderbergh scénu natáčel na ruční kameru a modlil se, aby ho pohraničník neoslovil jako pana Douglase. (don corleone)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Reklama

Reklama