Reklama

Reklama

Traffic - Nadvláda gangů

  • USA Traffic (více)
Trailer
USA / Německo, 2000, 147 min (Alternativní 141 min)

Obsahy(1)

Kriminální snímek známého režiséra Stevena Soderbergha vznikl na motivy britského televizního seriálu Traffik z roku 1989. Film se ovšem odehrává na americko-mexické hranici. Tři vzájemně propletené příběhy pojednávají o nikdy nekončícím boji proti drogové mafii. Mexický policista Javier Rodriguez se i navzdory své předvídavosti zaplete s kolegou do války dvou konkurenčních drogových gangů. Předseda amerického protidrogového úřadu Robert Wakefield zjistí, že jeho šestnáctiletá dcera je závislá na tvrdých drogách. Spořádaná panička Helena Ayalová teprve po zatčení svého muže zjistí, že její manžel je jedním z hlavních amerických distributorů drog, dovážených z Mexika… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Marius 

všechny recenze uživatele

Niet o čom. Dokumentaristickým štýlom poňatý film o drogách. IMHO najlepší film o drogovej problematike, nakoľko sa na veci pozerá zo všetkých strán, ponuky, dopytu ako aj zo strany boja proti ponuke. Herecké výkony sú perfektné, excelujú najmä Del Toro a Zeta - Jones. Réžia Stevena Soderbergha je ako vo väčšine jeho ( i keď menej úspešných) filmoch vynikajúca, ale na svoju dobu to má dosť zaujímavú kameru, dosť mi to pripomína Mesto Bohov, ktoré takýto "štýl" dotiahlo do dokonalosti. Jediný film, ktorý mal na Oscaroch právo poraziť Tygra a Draka. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený, nadprůměrný film o drogách, u kterého mi, narozdíl od jiných uživatelů, kamera nelezla krkem. Díky většímu počtu příběhů a samotnému tématu jsem měl však trochu problémy si najít nějakou postavu, které bych vyloženě fandil, takže mi bylo vlastně jedno, jestli skončí pod kytkama nebo ne. Nějaké moje sympatie měl alespoň Douglas, ale po dost pochybné změně názoru před veřejností a dost nedůvěryhodném chování jeho dcery (od kdy se prominentní, vcelku inteligentní dceruška nechá obšťastňovat od pochybného barevného dealera jen aby dostala fet?!) mě přestal zajímat i jeho osud. Budou to ještě 4*, ale na víc snímek nemá. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu není můj šálek kávy... samá politika, drogy a policajti... vím, že je to hlavní téma a je to uděláno tak, aby to působilo a vypadalo opravdově, ale mě to nijak neoslovilo a nepřišlo mi to napínavé. Ani herci nepředvedli zrovna skvělý herecký výkon. A taky si myslim, že to na mě bylo asi až moc komplikovaný, tudíž jsem se v tom ztrácela a docela se nudila. Abych nebyla tak kritická, tak role Del Tora, aspoň měla něco do sebe a působila pravdivě. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zatímco jiné filmy s touto tématikou obvykle rády sklouznou do populistického "cool" výrazu, Steven Soderbergh se podíval na téma drog přes veškerou syrovost nanejvýš poctivě - od posledního pouličního dealera až ke špičce a zpět k tomu nejubožejšímu konzumentovi. Kdo mě velmi mile překvapil, byla Catherine Zeta-Jones jako manželka, které jde o všechno a přesto řeší transakce s přezíravým klidem, a Benicio Del Toro, který mě vlastně nepřekvapil, protože byl perfektní jako vždy. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Bedford Falls, Compulsion, IEG, Splendid, US) (Barevný /// Produkce: Laura Bickford, Marshall Herskovitz, Edward Zwick /// Scénář: Stephen Gaghan podle televizního seriálu Traffik Simona Moorea /// Kamera: Steven Soderbergh /// Hudba: Brian Eno, Cliff Martinez /// Oscar: Steven Soderbergh (režie), Stephen Gaghan (scénář), Benicio Del Toro (herec ve vedlejší roli), Stephen Mirrione (střih) /// Nominace na Oscara: Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Laura Bickford (nejlepší film)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (52)

Zajímavosti (36)

  • Všimněte si, že každá scéna, která se odehrává ve městě Tijuana, je snímána ruční kamerou. (don corleone)
  • Catherine Zeta-Jones byla během natáčení těhotná a proto byla její postava ve scénáři upravena. Původně měla být matkou dvou dětí, namísto toho i ve filmu vystupovala jako těhotná. (don corleone)
  • Scény, které se odehrávaly v Bílém domě, se natáčely v ateliérech seriálu Západní křídlo (1999), jejichž součástí je i přesná replika části sídla amerického prezidenta. (don corleone)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Reklama

Reklama