Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

VOD (1)

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Recenze (126)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…VIDÍM ŽENU, KTERÁ BALANCUJE VE VĚTRU NA LANĚ NAD NÁDRŽÍ PLNOU ŽRALOKŮ…“ ///    Áčková akčňárna (s béčkovejma momentama). Příběh (teda zápletka…) je až neuvěřitelně jednoduchej. Něco většího z něj dělají až ty tři hlavní postavy – teda hlavně Anna, která je krutopřísnej (a sympatickej) zabiják. Velkej plus je, že se u toho dá občas i usmát. Taky mě baví, že se to vodehrává někde jinde než, než v Číně. Takže Vietnam…. Hmmm dobrý! A krvavý!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že vzkříšení je svině. 2.) Chystám se zabíjet. Kvůli živobytí...   /// Thx za titule „saurix“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Protežé aneb Mařenka a partička metuzálemovitých rakváčů hrajících si z posledních sil na drsoně je vcelku snesitelná a jakž takž zábavná jednoduchá kokotinka, zejména protožé to není další sériový netflusovký zvratek, tudíž to má skoro hlavu i patu, vcelku originální záměr, nekleká se tam před negrama, ani jedna postava netopí, není pohlavně zmutovaná, ani mentálně znásilněná nějakým tím zkurveným šovinistou. Kvéčko navíc vyrostlo do solidní hybridní MILFky a počítám, že za hrané pohlavní interakce s megaslizkým dědou Kýtnem, který by dozajista ve svém věku už neušukal ani kvadruplegickou důchodkyni, natož vietnamský sentinel v životní formě, dostala i řádné příplatky za dehonestaci a zvrhlost. Nechtěnou komickou vložkou je i Bobo Tétisícovka v roli krutohustě svraštělého a atrofovaného náčelníka gerontomopedistů Hanoi Angels, jehož „bezvadně padnoucí“ pytlovitá džiska je snad relikvie ještě z dob, kdy se snažil polyhliníkově vylít do formy Árnýho. Herecký starobinec tak opět zachraňuje strýček Džexn, který vypadá furt stejně a hraje stejně živelně už tak od roku 1948. Prostě taková nijak zvlášť urážející náhradní jednorázovka, když jste zrovna takhle večer líní zapnout si v automatické pračce nějaký mimořádně zábavný program s intenzivním mácháním a ždímáním na 1600 otáček. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell pořád umí natočit zábavnou akční věcičku, tady to ale má problém. že Maggie má 42 let a  Michael Keaton, takže to že budou tvořit tandem co spolu střídavě fightujou a šukaj, to prostě je absolutní úlet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $7,446,823║ Tržby Celosvetovo $8,639,684▐  Martin Campbell aj na staré kolená stále má čo ponúknuť. V rámci akčného žánra je proste majster a dokáže z béčkového príbehu vytrieskať maximum. Fajn odvaz, dobrá akcia, herci to dajú s prehľadom. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Maggie Q je über sexy Jane Wick as a Protégé! Martin Campbell má za sebou Casíno Royale, Zlaté Oko, Zorra i Foreignera, takže není úplně obyčejný akční rutinér a doručil sympatickou akční jízdu, která příběhově nepřináší nic moc nového do žánru, ale zároveň nedělá akčnímu žánru ostudu a z těch posledních Female Assassin Hero mě Protégé bavilo nejvíc, uvidíme, co na to Kate? Překvapila mě Maggie Q, která má nejen sex appealu na rozdávání, ale zároveň i dobře hraje a v akci není žádné nemehlo, v čemž mě překvapil i Michael Keaton, který si záporáka zase a opět užívá a tyhle jejich vzájemné střety jsou slušné. Twist Kill me or Fuck me je vyloženě výbornéj. Krom herců potěší i parádní vizuál, skvělá přehledná kamera, slušná akce, kde mě nejvíc potěšilo šťavnaté Rko- krve je tu na Americké poměry k mému uspokojení dostatek, takže za mne byť jednoduchá, tak dostatečně zábavná akční jednohubka, v kterou jsem rozhodně před zhlédnutím nedoufal. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 7/10. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

S lepším finišem bych uvažoval i o čtyřech hvězdičkách. Sice béčko, ale produkčně, režijně i herecky na solidní úrovni. Maggie Q to pořád děsně sluší a nakopává zadky jedna radost. Prima jednohubka za 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

I když je mi jasné, že Campbell tu operoval s úplně jiným rozpočtem než u bondovek, čekal jsem víc. Scénář nabízí jen průměrnou storku o mstící se zabijákyni, z akčních scén si budu mlhavě pamatovat jen fajn bitku v kuchyni a tak největším pozitivem filmu jsou Maggie Q a Keaton, na které se tradičně dobře kouká. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můžete mít 40 kilo i s klíčema a ručičky jak párátka, ale pokud jste protégé Julese Winnfielda (jednu chvíli tu vypadal, že si zase střihne Ezechiela 25:17), gauneři si na vás nepřijdou a kulky se vám budou vyhýbat. Teda až na ty dvě starýho Batmana.. Klasický akční motiv zasazen do světa, kde už svalnaté Lundgreny nikdo nepotřebuje. Sice s triem zasloužených pardálů a netřesoucí se kamerou, ale sužováno ukecaností, pokusy o nadhled a rozplizlým finále. T-1000 je ještě o něco tekutější, než když šel po Johnu Connorovi.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Akční průměr s Maggie Q, která vypadá skvěle a skutečně tento film táhne vzhůru. Řemeslně je to přesvědčivě udělané, dokonce i s výbornými akčními scénami. Bohužel však v příběhu nebylo předvedeno nic nového a scénář byl celkem ubohý. Samuel Jackson se zde také nijak nepředvedl a spíše se jen několikrát objevil na plátně aniž by měl výraznější úlohu. Návíc zápletka s ním byla předvídatelná a finále nepochopitelné. Nemluvě o samotném závěr filmu, který byl dosti natahovaný a já se teda pronudil skoro až ke dvoum hvězdám. Škoda, že se nepodařilo udržet tempo jako na začátku. 54% PS: Samík ani neřekl svoji hlášku :/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Akční vypalovačka jak ze staré školy. Vzpomněl jsem si na Campbellovo Casino Royle, mělo to hodně podobný wibe. Nicméně kdo mě překvapil nejvíce byl Michael Keaton, který se nikdy do akce extra nehrnul a tady celkem solidně držel krok s Maggie Q i s klasickými hláškami Samuela L. Jacksona. Žádný extra šlágr, ale pro fanoušky starosvětské akce bez cgi jako dělané. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Colombiana, Ava, Atomic Blonde, The Protégé a mnoho dalších. Za poslední dekádu se s drsnými akčními hrdinkami přímo roztrhl pytel, avšak výraznější rukopis a inovativní prvky jich přináší pramálo. Za zmínku stojí snad jen hrdinka Charlize Theron, která strhujícími kaskadérskými výkony a těžko překonatelnou fyzickou kondicí ukazovala před pár lety nový level ženské akční filmařiny. Zbytek a to včetně nejnovějšího filmu Martina Cambella, jinak zkušeného harcovníka s porcí hitovek na režijním kontě, tak nějak jede podle stále stejného scénáře tu svojí rutinu, kde není moc o co stát. A tento snímek s Maggie Q, která očividně chtěla moc áčkovou roli a zřejmě nebyla ani příliš drahá, není jiný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dvě akční sekvence se správně odvázaným Michaelem Keatonem, který kope za bad guys, se náramně podařily. A když se pak pokouší dostat nájemnou vražedkyni Maggie Q do postele, získává další body navíc. Celé to ve zkušených otěžích drží Martin Campbell, který několikrát solidně vtáhne do děje. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, platí ale zároveň i to, co jsem psal u jeho nejnovějšího kousku Memory: tempo místy zoufale kolísá. Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Holt i dámy potřebují své hrdinky. Jenže docela často to byl průšvih. S Maggie Q není (navíc je k nakousnutí). Campbell totiž netlačí na pilu a nepředkládá nám za každou cenu barevnou přestylizovanou divočinu, ve které by dělala psí kusy. Jeho akce je poměrně nápaditá a přehledná. Jen škoda vlažného finále. Tady bych body ubral. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá Campbellovka, kterou jsem si dal ve velmi krátkém čase má oproti té Neesonově jedno obrovské eso v rukávu jménem Michael Keaton, nemůžu si pomoct, ale ten herec mě neuvěřitelně baví. Líbí se mi jej sledovat. Líbí se mi když promluví a vždy mě zajímá co jeho postava zrovna říká. Tuhle jinak rutinní záležitost povyšuje o úroveň výše. Maggie Q své hvězdné časy má už dávno za sebou, její přítomnost, ale určitě nic nepokazí. Zbytek obsazení tvoří povinný L. Jackson a odněkud vyhrabaný T-1000. Celkově 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Už se rozhodněte, zabte mě, nebo ojeďte.- Tedy Maggie Q zraje jako víno a k tomu má pohyby lovící kočky. Snad i proto a nejen mně jedna scéna evokovala střet Batmana s Catwoman. Svižný akční thriller s pěkným vizuálem a herci, na něž je radost pohledět. Tedy R. Patrick se poněkud spravil, ale stejně jsem měl na mysli hlavně M. Keatona. Samozřejmě S. L. Jackson nikdy nezklame a jeho rozhovor na téma zlo je nenucený a při tom lehce mrazivý. Já se nebudu dohadovat, že v rámci žánru nepřináší film nic nového a převratného, protože už jeho název napovídá, o čem bude. Některé scény jsou skvělé a není jich málo. Hned úvodní u bazénu navnadí, scéna s malou Aničkou, které předchází masakr, to dorazí. Závěr beru jako poškádlení diváka - opravdu vše skončilo tak, jak se zdá v letmém posledním záběru? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Velká škoda, že je tento film výborný především jen tou špičkovou akcí. Ten zbytek je takový divný slepenec, který mi moc nepasuje do nějakého celku. Příběh to má obyčejný, ale ten scénář a postavy? To už je horší. Magie Q je na tom ještě dobře, stejně tak jako Michael Keaton, který mě zde po herecké stránce bavil. Horší je to ale s jejich postavami. To „kočkování“ Magie s Keatonem mě zde docela iritovalo. Zápasili spolu, pak se bavili u večeře, poté opět se málem zabili, poté spolu spali atd atd …. Jako kdyby byl film pojat nadlehčeně, tak ok, ale takto se to tvářilo vážně až to bolelo. Jackson zde docela pobaví, párkrát ukáže tu svou komickou grimasu a tak. Robert Patrick je zde úplně zbytečný. No a abych to jen nekritizoval, tak ta AKCE – to byla opravdu lahůdka. Martin Campbell stále umí! Bylo jí zde tak akorát. Takže mě mrzí, že tu byl zvolen pitomý scénář a divně pojaté postavy. 5% dávám za postavy, příběh apod a 50% za výborné akční sekvence. Takže aspoň je z toho koukatelný průměr, bohužel jen na to jedno vidění. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Slušná akční jednohubka. Příběh sice ohraný, jako kazeta do rádia s Dádou Patrasovou, ale fighty jsou dobře krvavý, Maggie hraje tvrďačku dobře, potěší i hláškující Samuel L. Úvodní scéna z Rumunska byla výborná. Každopádně, za několik týdnů, si už na to ani zřejmě nevzpomenu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dát ke konci roku, akční filmy kde hlavním hrdinou je žena, nebyl úplně špatný nápad. Tenhle film mně hrozně bavil, herci sou skvělý. hlavně Maggie Q si to tady těžce dává. Co mně však nejvíce zamrzelo, je to, že film má určitý potenciál být lepší a to hlavně po příběhové stránce, v polovině se rozjedou určité intriky, které vyzní do prázdna a to je fakt škoda. Akce je parádní, je jí dostatečně, je rychlá a taky dost brutální, v tomhle směru Batman předvedl úplně odzbrojující výkon. Co si mi na filmu také hodně líbilo, že nejen akce, ale právě i ten příběh a postavy, sou pojaty realisticky a celé je to zpracováno syrově a nekompromisně, v tomhle směru furt vzpomínám jak mně Campbell odrovnal filmem "Na hraně temnoty" a i z tohohle filmu citím, tu špinavost a krutost, takže opravdu skvělá práce. Kdyby se poladil ten příběh, tak by tomu nebylo co vytknout. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejná akční jednohubka, která  trochu smutně připomene, že akční žánr kdysi hrával první housle a dnes je  většinou rychlou streamovanou sešívanou pro upozornění:  Netflix právě přidal film, který by Vás mohl zajímat!  Zrovna Pomsta tedy není netflixovskou masovou pásovinou a jak píše kolega verbal  postrádá všechny ty dnešní moderní výdobytky filmového umění, ale  nehtohryzným kulervoucím áčkem rozhodně také ne. Maggie Q je ale dostatečně zajímavá, ohebná a sexy, aby podobnou taškařici utáhla a vůbec jí v tom nevadí ani Michael Keaton,jemuž kdyby možná vypustili všechny akční scény, tak by nejen nevadil. Nevím, tohle přehrávání se do rolí akčních starců je dnes vcelku liam (dříve in),ale  vidět to každej normální divák chce asi tak jako Arnieho v dramedii Woodyho Allena.   Kromě dědy Jacksona (tomu to i pochopitelně mooc slušelo) si ale teď po týdnu a něco, co jsem to viděl, nikoho dalšího nepamatuju, stejně jako žádnou pořádnou akční scénu. Byly tam vůbec? ()

Reklama

Reklama