Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin, ktorý dokonale zapadol do jednofarbičkovej námetovej stratégie Liama Neesona - opäť tu máme nenápadného postaršieho frajera s macgyverovskými sklonmi a partičku záporákov. A aj keď tu vyslovene nejde o pomstu (až ku koncu) tak je to na jedno brďo s x filmami tohto herca. Jeidné ozvláštnenie boli tie kamióny a ľad. ľudí to ešte baví, ale dlho už asi nebude. Slabší priemer. 55/100 ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Klasický akčnák, kde vlastně vybočuje pouze velmi otravný a nesmrtelný záporák, který mi dost výrazně brnkal na nervy. Což je dvousečné, jelikož herecky zahráno dobře, ale po stránce scénáře až moc přehnané. Kdyby se mě někdo zeptal, zda bych Mrazivou past doporučil, musel bych sdělit negativní stanovisko. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač mě nějaká dobrodružná jízda v kamionu či nádherná severoamerická krajina vždycky lákaly – do tohoto kšeftu bych nešel. Jet přes zamrzlé jezera – řeky, oceán je vždycky o držku. Nikdy nevíte, kdy to křupne a jste dole…Tenhle dobrodružný thriller byl celkem fajn, hlavně ve chvílích kdy se na obrazovce něco dělo něco akčního, protože ty všudypřítomné kecy o rodině atd. mě moc nebrali. První půlka filmu má celkem ospalý rozjezd, nicméně v té druhé se to trošku zlepšilo. Sice se tvůrci dost povolili uzdu své vlastní představivosti a realita by byla poněkud jiná (zvláště při tom převrácení aut), digitální efekty taky žádná sláva (ten výbuch na začátku), hlavní záporák byl téměř nesmrtelný – poslední cca dvacetiminutovka mi ale zvedla náladu. Herecké výkony slušné, jen škoda, že zrovna Laurence Fishburne se tu moc neohřál. Liam Neeson i přes svůj věk se zatím drží ve slušné formě, patří mezi moje oblíbené herce. Lehce nadprůměrná záležitost. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z tých lepších "Neesonoviek" z poslednej doby. Niežeby to bolo svetoborné dielo , ale v rámci žánru to malo dobrý príbeh, veľmi atraktívne prostredie  a napínavé scény s kamiónmi na nestabilnom ľade. Nevidel som iný film s podobnou tématikou, dokumenty nerátam a z tohto dôvodu môžme o filme povedať, že je pomerne originálny. Či je aj reálny vo všetkom čo tu zažijeme nech posúdi niekto, kto kamióny šoféruje, no mne sa nezdalo, že by bolo tak jednoduché dvihnúť ležiaci kamión, ale dajme tomu. V menšej roli ma potešil H. McCallany, ktorý nedávno zažiaril vo filme Rozhnevaný muž od G. Ritchieho, škoda, že nedostal väčší priestor. Celkovo spokojnosť a film, ktorý si rád pozriem znova a to o každom filme, akčnom zvlášť, povedať rozhodne nemôžem. 80%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnúť podstatne horšie, plusom je relatívne zaujímavý nápad, pekné prostredie, mínusom pozitívny rasizmus ako sa to v dnešnej dobe nazýva, aj keď je pravdou že väčšina ťažobných spoločností zvysoka kašle na bezpečnosť svojich zamestnancov a ide im iba o zisky. Tera nielen ťažobným spoločnostiam. Aj z úcty k Liamovi Neesonovi neznížim hodnotenie za presne adresované rasistické poznámky, už toho bolo dosť ale niekomu to náramne vyhovuje a preto to tlačí takmer všade. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama