Reklama

Reklama

Nadosmrti

Trailer 1

Ráno po oslavě výročí v domě u jezera se Ema probudí připoutaná ke svému manželovi, který pro ni přichystal poslední překvapení. Stala se obětí jeho velmi dobře promyšlené, naplánované a naprosto šílené pomsty... Ema je ženou Marka Webstera. Právníka, který před lety řešil její případ, kdy se stala obětí násilné loupeže. V předvečer výročí se Ema rozchází se svým milencem Tomem, kolegou jejího muže. Při večeři dostane Ema od manžela ocelový náhrdelník, který pro ni nechal vyrobit i přesto, že se domluvili, že výročí bude bez dárků. Ona má pro něj připravené lístky na Super Bowl. Mark je s díky odmítá. Při odchodu z restaurace jí Mark řekne, že pro ni má ještě jedno překvapení. V kapse kabátu najde Ema černý šátek. Mark jí se zavázanýma očima veze tmou kamsi autem. Když sjedou z cesty, Ema si ze strachu sundá šátek. Přijíždí k domu u jezera. Všude po domě jsou rozsvícené svíčky, cesta z plátků růží a připravené vzkazy. Růže jí zavedou do ložnice, kde na ni čeká Mark s přípitkem. Mark se jí omlouvá, ví že to mezi nimi v poslední době nebylo úplně v pořádku, ale chtěl by tomu dát ještě šanci. Když se Ema ráno probudí, je jí hrozná zima.  Zjistí, že je připoutaná k manželovi kovovými pouty. Mark sedí vedle ní, zeptá se, jak se vyspala a pronese, že je čas vstávat. V ten moment si prostřelí hlavu. Ema zůstává v posteli zakrvácená s mrtvolou svého muže, ke které je stále připoutaná. Chce přestřelit řetěz zbraní, ale v té byl jen jeden náboj. Odtáhne mrtvolu do šatny, ve které jsou jen její svatební šaty, které ukrývají trezor. Když se chce dostat do přízemí, spadne ze schodů a mrtvola Marka na ni. Táhne ho domem na svatebních šatech. Hledá telefon v kabelce, ten je ale utopený ve váze s růžemi. V koši na odpadky nachází klíče od auta. Obléká si manželovo krvavé oblečení, nohy si místo bot omotává látkou ze šatů a vydává se ke garáži. Naloží mrtvolu do auta, povede se jí nastartovat, ale záhy motor vypne. Zjistí, že vypustil nádrž. V autě začala hrát hudba do které pronikne jeho hlas. To ji vyděsí, ale je to jen nahrávka. Mark jí vysvětluje, že byl povolán pryč a nemohl by se dívat na to, jak žije šťastně dál... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tady snad polovina lidí hodnotí jen podle předsudků o Megan. Jinak nehápu to nízké hodnocení. Jenže Megan, ne jenom že je to pořád samica, to skvěle táhne a hlavně to vůbec není blbé! Vetšina žánrovel klopítá na logice nebo dementním chování některých postav. Jenže toho se Till Death s přehledem vyhýbá a sérvíruje syrovou, atmosféryckou a mega reálnou honbou za přežitím. Za mě jasných 75%! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Sama doma a mrtvý. Horor to není prakticky vůbec, spíš drsný survival thriller lehce v duchu coenovské Zbytečné krutosti nebo Fincherova Úkrytu. Určitě to není tak dobré jako zmíněné filmy, druhá polovina je ale navzdory jisté naivitě a některým nelogičnostem hodně zábavná a napínavá (utahanou první půlhodinou se nenechte odradit). 70 % ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Manželské krize nejsou ničím výjimečným, stejně tak ani z toho plynoucí nevěry. Není proto divu, že se k tomuto tématu dost často uchylují i filmoví tvůrci a já pevně věřím, že podobný osud jako prožila hlavní hrdinka, by asi nechtěl zažít nikdo z nás. Její protějšek se nehodlal uchýlit jen k domácímu násilí, ale vymyslel zvrácený plán pro svou pomstu. Což samozřejmě divák dokáže ocenit, protože sledovat ženskou připoutanou ke svému manželovi po většinu filmu (to už tu bylo několikrát), není zrovna dvakrát velké terno, pokud si pro vás nepřipraví několik dramatických chvilek a stupňující se atmosféru.    A tady se to myslím povedlo (alespoň částečně). Počáteční zoufalá snaha osvobodit se ze svízelné situace (když jsou odstraněny všechny ostré předměty, zničen mobil, auto nepojízdné, atd…), se záhy promění v zoufalý boj o holé přežití. A to díky příjezdu dvojice násilníků, z nichž jeden má s hlavní hrdinkou nevyřízené účty z minulosti a i oni byli součástí nebožtíkovy pomsty. Začíná hra na schovávanou, vygradovaná finální konfrontací „tváří tvář“. Vše je okořeněno trochou toho násilí, nechybí ani krev, menší porce gore, ale ani pár situací u kterých si budete ťukat na čelo. Přece jenom těch „šťastných náhod“ ve prospěch Emmy tu bylo až moc a některé byly i dost nereálné. Ale zase to dopomohlo k navození vcelku snesitelné atmosféry.    Hlavní pozornost na sebe strhla Megan Fox, kterou rozhodně nepovažuji za bůhvíjak skvělou herečku, ale tady podala slušný výkon. Zamlada to byla celkem pěkná ženská, no po děckách a životním stylem co vede, se to na ní začíná projevovat (co se vzhledu týče). Zbytek osazenstva si však taky nevedl vyloženě špatně. Takže i po této stránce docela spokojenost. K dobru musím připočítat i vhodně zvolenou lokaci. V tom vedru co teď panuje, mi byla zima stejně jako hlavní hrdince  - tedy alespoň během sledování tohoto filmu. Takže ve finále to vidím na slušnou průměrnou podívanou. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Megan Fox je možná hezká, možná je ( nebo byla ) i dobrou modelkou ale o svých hereckých kvalitách mě zatím nepřesvědčila. Nejinak tomu bude i po dokoukání tohohle filmu. Pravdou je, že jsem si od toho ani moc nesliboval. Čekal jsem, že půjde o podprůměrnej film a ten mi byl i naservírován. Věřím, že za měsíc si na Till Death ani nevzpomenu. Slabý 2 hvězdy. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Till Death som sa tešil jak malé decko, z viacerých logických dôvodov. 89 minút, z toho 89 minút Megan Fox, z toho 10 minút nohy Megan Fox (rátam tie krajšie scény). Vianoce zrejme prišli predčasne... Ale naspäť k iným veciam. 2007 a roky po ňom predstavovali vrchol statusu MF, jej ikony, modly, symbolu. Prvé dva filmy série Transformers, Jennifer's Body, FHM, Maxim, sex symbol 21. storočia, všetko toto a iné, nikdy nepodčiarknuté hereckým nadaním alebo talentom, len takmer dokonalým vizuálnym aspektom jej osobnosti. Som síce pamätník minulej dekády (vlastne predminulej, už je 2021), no výsledok môjho lovenia v pamäti je, že pred a okolo r. 2010, v časoch internetového rozkvetu, v čase, keď internetu vládli najmä fóra (či už zamerané na explicitný, alebo akýkoľvek obsah), sa o ničom nerozprávalo, len o Megan Fox, a každý druhý malý fagan svojho kolibríka preháňal práve nad touto modlou. A ako býva pri lovení v pamäti zvykom, tá býva zvyčajne zahmlená a často projektuje svoju vlastnú realitu, no v tomto prípade som si dosť istý vyššie uvedeným. Potom však z nejakého dôvodu prišiel úpadok do vlažného zabudnutia. Možno zlé role v ešte horších filmoch, možno len obyčajné tradičné vyprchanie jej hviezdy, stardomu. Tiež mám pocit, že skúšala role nezamerané na jej "sexualitu" a kde chcela skúsiť herectvo brať trochu vážne, lebo niektoré tie filmy po 2010 boli dosť sterilné. No posuňme sa v čase do súčasnosti, Megan po 10 rokoch nechala Briana Greena na pokoji a blonďavé kuriatko MGK, ktorého jedného dňa Em zjedol na obed ako predjedlo, jej zrejme navodilo pocit mladosti a návratu do čias minulých, a tak máme z Till Death film, ktorý v istých chvíľach dosť zreteľne ťaží práve z vizuálnej stránky MF (prvá polhodina absolútna delikatesa), čo sme tu už dlho nemali, krásne nostalgické ohliadnutie (i keď zrejme nevedome). Za mňa maximálna spokojnosť a značné naplnenie. --- Pekný sloh, ktorý zase o filme nepovedal ani hovno, klasika, ospravedlňujem sa x) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Poté, co před domem opakovaně bodne zabiják Bobby (Callan Mulvey) do břicha Toma (Aml Ameen), nejsou na jeho noži po tomto útoku žádné stopy po krvi. (SsgtJira)
  • Natáčanie prebiehalo v bulharskej Sofii v štúdiách, pretože sneh vo filme je falošný a vyrobený z papiera. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama