Reklama

Reklama

Nadosmrti

Trailer 1

Ráno po oslavě výročí v domě u jezera se Ema probudí připoutaná ke svému manželovi, který pro ni přichystal poslední překvapení. Stala se obětí jeho velmi dobře promyšlené, naplánované a naprosto šílené pomsty... Ema je ženou Marka Webstera. Právníka, který před lety řešil její případ, kdy se stala obětí násilné loupeže. V předvečer výročí se Ema rozchází se svým milencem Tomem, kolegou jejího muže. Při večeři dostane Ema od manžela ocelový náhrdelník, který pro ni nechal vyrobit i přesto, že se domluvili, že výročí bude bez dárků. Ona má pro něj připravené lístky na Super Bowl. Mark je s díky odmítá. Při odchodu z restaurace jí Mark řekne, že pro ni má ještě jedno překvapení. V kapse kabátu najde Ema černý šátek. Mark jí se zavázanýma očima veze tmou kamsi autem. Když sjedou z cesty, Ema si ze strachu sundá šátek. Přijíždí k domu u jezera. Všude po domě jsou rozsvícené svíčky, cesta z plátků růží a připravené vzkazy. Růže jí zavedou do ložnice, kde na ni čeká Mark s přípitkem. Mark se jí omlouvá, ví že to mezi nimi v poslední době nebylo úplně v pořádku, ale chtěl by tomu dát ještě šanci. Když se Ema ráno probudí, je jí hrozná zima.  Zjistí, že je připoutaná k manželovi kovovými pouty. Mark sedí vedle ní, zeptá se, jak se vyspala a pronese, že je čas vstávat. V ten moment si prostřelí hlavu. Ema zůstává v posteli zakrvácená s mrtvolou svého muže, ke které je stále připoutaná. Chce přestřelit řetěz zbraní, ale v té byl jen jeden náboj. Odtáhne mrtvolu do šatny, ve které jsou jen její svatební šaty, které ukrývají trezor. Když se chce dostat do přízemí, spadne ze schodů a mrtvola Marka na ni. Táhne ho domem na svatebních šatech. Hledá telefon v kabelce, ten je ale utopený ve váze s růžemi. V koši na odpadky nachází klíče od auta. Obléká si manželovo krvavé oblečení, nohy si místo bot omotává látkou ze šatů a vydává se ke garáži. Naloží mrtvolu do auta, povede se jí nastartovat, ale záhy motor vypne. Zjistí, že vypustil nádrž. V autě začala hrát hudba do které pronikne jeho hlas. To ji vyděsí, ale je to jen nahrávka. Mark jí vysvětluje, že byl povolán pryč a nemohl by se dívat na to, jak žije šťastně dál... (TV Prima)

(více)

Recenze (104)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyla Megan tak hezká, tak je to horší průměr, nicméně takhle je to alespoň ten průměr. Je to akční, celkem i napínavé a utíká to rychle. Jen je to předvídatelné až hrůza. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scénář s přílišnou dávkou naivních náhod v prospěch hlavní hrdinky, ale slušně gradující a vyhrocený. Zpracování taky řemeslně dobré. Jen ta neherečka Megan… bože! Dobře se na ní kouká, ale zahrát jakékoliv vnitřní pocity je mimo její možnosti. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Co do uvěřitelnosti námětu se tomu musí jít lehce naproti, protože je do značné míry absurdní. Natočené a zrežírované je ale Till Death stylově a cílevědomě, takže si to člověk dokážu užít, pokud bude chtít. Jen mi trochu vadilo - vzhledem k tomu, že jinak se chová celkem rozumně - proč hrdinka té mrtvole, k níž byla připoutaná, nezkusila hned na začátku zlomit palec. K tomu by snad žádné nářadí nepotřebovala a pout by se pak zbavila (aspoň teda myslím, nikdy jsem se takto pouta sundat nepokoušel lol). Podobné filmy většinou bývají příležitostí k herecké one man/woman show. U Megan Fox mi ale přišlo, že v tom filmu prostě jen je sama za sebe a hezky vypadá, ale nehraje. Paradoxně se mi nezdá, že by to výsledku kdovíjak vadilo. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nesnáším ty filmy, kde ženská může chlapa 100 x zabít, ale nezabije. Chápu, film má 89 minut, ale to mne vytáčí. Jinak Megan Fox moc neznám, dobře se na ni dívá, vypadá skvěle, ale Oscara asi nikdy nedostane :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi film ležel na disku a z nouze jsem se k filmu odhodlal a je to překvapivě lepší než jsem doufal. Megan Fox je sice nádherná, ale hraje hodně špatně ( Něco jako Chris Rock v nedávném Saw), ale dokážu se nad tím povznést.  Má to docela sympaticky originální námět, kde Megan Fox je připoutána ke svému mrtvému manželovi jakožto součástí zajímavé Pomsty, uprostřed ničeho v chladném prostředí a ještě do toho jí půjdou po krku 2 zabijáci. Je to hezky natočené, poměrně napínavé, atmosféricky dusné, našlo se pár menších dějových překvapení a došlo i na trochu Gore, takže zřejmě víc než jsem očekával. Na vyšší hodnocení mi to sice nestačí, protože to vyloženě v ani jedné rovině ničím extra nevyniká, ale na solidní průměr a fajn večerní Thrill zábavu Till Death posloužilo obstojně. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nech už je koniec, nech už je prosím koniec – modlil som sa. Hoci film nemá ani hodinu a pol (vrátane titulkov), je kvôli nonstop klišé hrozne nezaujímavý, nezáživný a teda očakávateľný a tým pádom enormne nudný. Katastrofa to asi nie je, niektoré scény sú OK, zasnežená výprava má niečo do seba a atmosféra ja miestami slušne hustá. Ale herci to flákajú, postavy sa zasekli v 90. rokoch, dialógy zrejme písal počítač a kombinácia Sám doma + Geraldova hra je oveľa menej zábavná, než sa na prvý pohľad mohlo zdalo. Možno by filmu prospelo, ak by neobsahoval dva scenáre v jednom resp. ak by uprednostnil ten prvý (žena pripútaná k mŕtvole na zasneženej samote ďaleko od akejkoľvek pomoci) pred druhým (nudná dvojica nudne si počínajúcich nudných kvázi drsňákov). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když napíšu, že to je nejlepší film s Megan Fox od prvních Transformers, moc chvályhodně to znít nebude. Tak jinak, nemůžu posoudit Geraldovu hru v podání Stephena Kinga, zato na filmovém plátně je ovšem Till Death její nejlepší, nejzábavnější a nejspíš i nejvynalézavější adaptací. A to i přesto (nebo možná právě proto), že je to adaptace poměrně dost volná, a tím pádem ne úplně přiznaná. Megan to tam furt má. Záporáci skvělí. Předvídatelné až na půdu, ale i díky střídmé stopáži to vlastně ani tolik nevadilo. Hezkých 7/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Bavila mě ta brakovost. Bavila mě, jak nesympatickou postavu Fox hraje, nicméně její situace je tak absurdně lidsky frustrující, že se s ní jde stejně sžít a fandit jí. Bavilo mě, jak je legračně schopná - oběť má schopnosti, které má v těhle filmech obvykle útočník. Bavilo mě to celé, i když to je blbina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

a) Krev bude zabírat na obličeji umělce jen tolik prostoru, aby to bylo vamp a nenarušila make-up, b) kousíčky lebky a mozkové tkáně sjedou po vlasech jak kapky vody po gore-texu a nenaruší účes umělce, c) za žádných okolností nebude po umělci vyžadován herecký výkon, nebo cokoliv jej i vzdáleně připomínající. Je jasné, že tyhle body měla dotyčná, kvůli které Shia leštil Bumblebeeho, zakotvené ve smlouvě a já jen těžko mohl přát tomu ksichtu naplněnému botoxem a arogancí něco hezkého. Jenže když domácí invazi organizuje psychopatický defétista a najaté duo na úrovni Marva a Harryho hledá svůj cíl v domě u jezera jako by to byl areál mladoboleslavské Škodovky, musím si nechat zajít chuť. A to ti dva ještě můžou být rádi, že tatíček mazané Lišky nebyl Liam Neeson, který by tam dofrčel po ledě tirákem a zkrátil dobu jejich expirace. Nechápu, jak se něco tak pitomého může brát tak vážně. Fuck No.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice odvážné rozhodnutí postavit další film okolo Megan Fox, která hereckým talentem příliš neoplývá. Její pěkná tvářička má už několik let naučené ty samé obličeje, ale strach a bolest mezi ně asi nepatří. A tak přestože běhala celý film polonahá v extrémních zimních podmínkách, já ji stále nebyl schopen ani na vteřinu uvěřit, že by ji mohla být zima. Tento fakt mne asi na filmu štval nejvíce. Nicméně, pokud si odmyslím všechny blbosti, ve výsledku jsem s dílem spokojený a hodnotím o mnoho kladneji než film na podobném základu (Geralds Game). Přes všechnu kritiku se na mém stále dobrém hodnocení odraží především promyšlenost celkového plánu manžela (chvílemi jsem si připadal jako bych sledoval Saw), a naháněčka s padouchy po domě mne také velice bavila. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já bych zkrátka tu cizí ruku zlomil a střepem odřezal kůži a šlachy. Botoxová Megan Fox se po letech připomenula tímto divácky vděčným kouskem, který je ze své podstaty napínavý. Jenže má to několik ALE. Proč musíme sledovat dejme tomu 20 úvodních minut, kde je tempo pomalé, nic zvláštního se neděje a herci mají veliký problém diváka neotrávit natolik, aby film nevypnul. Dobrá, takže se dostaneme za tu velkou nudu. Pak už to zajímavé začne být, ale občas taky dosti hloupé. Když se pomstít, tak rozhodně ve velkém, říkám to i já, ale Till Death se zrovna dvakrát nepovedl. Koukat navíc na Megan Fox, u které by si divák snadno pomyslel že jsem propadla z nějakého pornokanálu, začíná být čím dál náročnější. 55% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Till Death som sa tešil jak malé decko, z viacerých logických dôvodov. 89 minút, z toho 89 minút Megan Fox, z toho 10 minút nohy Megan Fox (rátam tie krajšie scény). Vianoce zrejme prišli predčasne... Ale naspäť k iným veciam. 2007 a roky po ňom predstavovali vrchol statusu MF, jej ikony, modly, symbolu. Prvé dva filmy série Transformers, Jennifer's Body, FHM, Maxim, sex symbol 21. storočia, všetko toto a iné, nikdy nepodčiarknuté hereckým nadaním alebo talentom, len takmer dokonalým vizuálnym aspektom jej osobnosti. Som síce pamätník minulej dekády (vlastne predminulej, už je 2021), no výsledok môjho lovenia v pamäti je, že pred a okolo r. 2010, v časoch internetového rozkvetu, v čase, keď internetu vládli najmä fóra (či už zamerané na explicitný, alebo akýkoľvek obsah), sa o ničom nerozprávalo, len o Megan Fox, a každý druhý malý fagan svojho kolibríka preháňal práve nad touto modlou. A ako býva pri lovení v pamäti zvykom, tá býva zvyčajne zahmlená a často projektuje svoju vlastnú realitu, no v tomto prípade som si dosť istý vyššie uvedeným. Potom však z nejakého dôvodu prišiel úpadok do vlažného zabudnutia. Možno zlé role v ešte horších filmoch, možno len obyčajné tradičné vyprchanie jej hviezdy, stardomu. Tiež mám pocit, že skúšala role nezamerané na jej "sexualitu" a kde chcela skúsiť herectvo brať trochu vážne, lebo niektoré tie filmy po 2010 boli dosť sterilné. No posuňme sa v čase do súčasnosti, Megan po 10 rokoch nechala Briana Greena na pokoji a blonďavé kuriatko MGK, ktorého jedného dňa Em zjedol na obed ako predjedlo, jej zrejme navodilo pocit mladosti a návratu do čias minulých, a tak máme z Till Death film, ktorý v istých chvíľach dosť zreteľne ťaží práve z vizuálnej stránky MF (prvá polhodina absolútna delikatesa), čo sme tu už dlho nemali, krásne nostalgické ohliadnutie (i keď zrejme nevedome). Za mňa maximálna spokojnosť a značné naplnenie. --- Pekný sloh, ktorý zase o filme nepovedal ani hovno, klasika, ospravedlňujem sa x) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pořád je tak nějak Geraldova hra nejlepší v psané podobě, protože King umí. Jako oddechovka to není špatné. Dům u jezera, pouta, hladový pes ovšem chybí. Místo něj přijde dvojitá návštěva. Solidní thriller plný náhod se promění v černohumornou taškařici, když není jasné, kdo další bude tahat mrtvolu. Postavy jsou samozřejmě téměř nezničitelné jako v klasických slasherech, chvílemi si snad člověk vzpomene i na Terminátora. Na druhou stranu vraždy jsou vcelku povedené. Kdyby to neshodil fantastický závěr a vše zůstalo jen u pohledu na jezero, asi bych možná i hvězdku přidal. Na jedno podívání ano. p.s. když se probudí, její manžel ještě žije. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Megan Fox je možná hezká, možná je ( nebo byla ) i dobrou modelkou ale o svých hereckých kvalitách mě zatím nepřesvědčila. Nejinak tomu bude i po dokoukání tohohle filmu. Pravdou je, že jsem si od toho ani moc nesliboval. Čekal jsem, že půjde o podprůměrnej film a ten mi byl i naservírován. Věřím, že za měsíc si na Till Death ani nevzpomenu. Slabý 2 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Machine Gun Kelly, který se od Megan Fox nehne ani na krok, túruje ostošest svoji "mašinu", aby si s ní zaprcal na sněhu a ledu. A dva málo známé autory mimoděk napadlo, že by se ve stejných podmínkách mohl natočit film. Fajnový thriller. A nebude to stát majlant. Za rekvizity poslouží jedny pouta, která má Megan v šuplíku a využívá je při milostných hrátkách, herečka se připoutá k mrtvole, s níž se bude vláčet po domě, potřísní se krví, načež se dostaví dramatické a napínavé chvíle. Do domu totiž dorazí objednaný zabiják se svým bratrem, jehož dlouhá léta strávená za mřížemi dala dost dobrý důvod k tomu, aby se krásce pomstil. Prkenné Meganino herectví nemá smysl řešit. Nikdo se přece na její filmy nedívá kvůli jejímu procítěnému herectví, nýbrž jen její vzhled zajímá diváckou obec. A tak to je. Ovšem tentokrát se přece jen fakt snažila ze sebe vyrazit cosi hereckého, než u ní bývá zvykem. Zásadní pro film bylo, že režisér Scott Dale a scenárista Jason Carvey znaly její herecké limity, navíc uměli přijít se snímkem, který má tempo, příjemné napětí, sem tam nějaký ten zvrat a zimní atmosféru, což se počítá. A nadto to má originální rozměr. Je pak úplně jedno, zda se snímek opírá o pevnou logiku, prostě tvůrci to podali schopně a umně. A rozhodně je fajn vidět Meganku účinkovat v žánru, který tolik prozkoumaný nemá. Minimálně si její příznivci mohou ověřit, že i v zimním čase jí to sluší. 10/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Sama doma a mrtvý. Horor to není prakticky vůbec, spíš drsný survival thriller lehce v duchu coenovské Zbytečné krutosti nebo Fincherova Úkrytu. Určitě to není tak dobré jako zmíněné filmy, druhá polovina je ale navzdory jisté naivitě a některým nelogičnostem hodně zábavná a napínavá (utahanou první půlhodinou se nenechte odradit). 70 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát po traileru, mi to dost připomínalo Gerald's Game (2017) a čekal jsem, že tahle varianta s Megan bude o dost lepší, ale o moc není. Upřímně jsem byl natěšený, že budu slintat a užiji si ji ve spodním prádle či v nějaké sex scéně, páč ten úvod byl jak z 50ti odstínu šedi,  ale bohužel. Příběh, nepřinesl jinak nic nového, napětí u mě nefungovalo, občas jsem se dost nudil,  nenadchlo mě to, celkově mě to moc nebavilo. Slabší trojka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalý rozbeh, ktorý sa zhruba po 20 minútach začne dobre vyvíjať a mňa tento námet upútal a držal dosť dlho, čakal som napätý thriller. Ale nejak tá posledná polhodinka nevyšla, už sa to len viezlo a to spomínané napätie vôbec neprišlo. Nuž a Megan Fox fakt nie je herečka, to je len tvárička, ktorá s tým botoxom už ani emócie nevie prejaviť. ()

Reklama

Reklama