Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ke konci Korejské války jsou americké jednotky decimovány čínským sniperem. Americké velení by jej rádo vidělo mrtvého a ještě raději zajatého. Ulovit se jej vydá zkušený americký sniper se svojí veteránskou jednotkou sniperů. Na čínského ostrostřelce připraví v opuštěných opevněných pozicích se zákopy past v podobě těžce zraněného přítele. Číňan ale také není sám. Má sebou svoji sniperskou jednotku mladých vojáků, které zaučuje. V opuštěném zasněženém údolí se tak rozhoří boj, kde hlavní roli hraje geometrie, taktika, lstivost i sebeobětování. (Big Bear)

(více)

Recenze (4)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Yimou Zhang má už nejlepší roky za sebou, ale dá se říct, že jeho novinka Snipers sbírá v zahraničí převážně chválu. Příběh o obávaném čínském sniperovi, který za 32 dnů během Korejské války sundal přes 214 amerických vojáků a se svojí malou jednotkou ma za úkol osvobodit špiona, kterého přepadli američtí snipeři. Brzy zjistí, že vše je past a strhne se přestřelka na obou barikádách. Příběhově ten film nic moc nenabízí, je to 90 minutový střet Američanů proti Číňanům a je jen na Vás, jestli Vás sniper přestřelky baví. Natočeno je Snipers slušně, potěší Rko a jsou tu zajímavé strategické sniper vyjebávky, ale já mám radši epičtější bitvy než tyhle komorní přestřelky pár lidí roztáhlé do 90 minut. Nenudil jsem se a byť ve finále došlo i na tank a mortary, tak na vyšší hodnocení mi zkrátka něco ještě chybělo. Příběh 2/5. Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Z kvalitního režiséra se stal definitivní slouha komunistického režimu, který se nestydí točit agitky nulové úrovně. Propagandistická vyprávěnka o důležitosti vůdcovství, poslušnosti a sebeobětování protkaná efektními záběry. Aneb čínská příprava na třetí světovou válku. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Předně děkuji Opičákovi za titulky a zřejmě i možnost vidět tento (a nejen tento) film. A jestli někdy do Hong Kongu pojedu, tak na to pivko se Opičáku fakt stavím, protože já film do konce dpokoukal! .-). Film točila Čína a ta stejně jako hnusní RuSSáci v tomto filmu hodně tlačí na pilu a ukazuje hrdinství dědů statečně bojujících nejen proti Japonským okupantům (tam to beru), ale zde i hrdině pomáhající Severokorejcům v boji proti jednoták UN. Mně strašně vždycky baví jak v těchto filmech z války v Koree jsou zlí jen Američané. Dokonce v některých diskusí k dnešnímu konfliktu na Ukrajině mi nejedna kremrole dávala za příklad co se týče amerických vojenských angažmá k Vietnamu i onu Koreu. Jenže tam nebojovali jen Amíci. Bojovali tam i jednotly dalších členských států, takže bych se rád dočkal někdy nějakého filmu, kdy se tam bojuje třeba proti Francouzům. Co se týče tohoto snímku, byl to takový čínský standard. Bojové scény ucházející, souboj sniperských skupin byl celkem zajímavým námětem, dobové vybavení na jedničku.  Nevím kde to Čína schrastila, ale ve filmu byla dobová americká vojenská technika od jeepů, náklaďáků po tank Patton. Amíky hráli Amíci a mluvili anglicky. Číňané byli jako vždy afektovaní, přehrávali a samozřejmě neustále plakali. Celkově je to taková propagandistická zmatlanina (už vidím vycvičené snipery jak umí ovládat i složitý Patton, nebo jak tank otáčí věží tak pomalu, že kolem něj dokola běhá voják a uniká střelbě z kulometu... ), ale kdo má rád válečné filmy, svá pozitiva si v tom najde. Zpomalené letící kulky byly příjemným zpestřením, připomnělo mi to PC hru sniper. Už jen chybělo znázornění průniku střely a detailnější ukázka zasažených kostí či tkání uvnitř těla... :-). Filmů z Korejské války se člověku k rukám moc nedostane a tak proč ne, když k tomu člověk rovnou přistupuje opatrně. On už jen ten rudý vlající čísnký prápor v úvodu a sousoší hrdinů je takovým jasným varováním, že tohle prostě točila Čína o svých hrdinech. Dávám za tři optiky. * * * ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, co Čang I-Mou spolurežíruje, tentokrát dokonce se svou dcerou (která mu předtím stříhala a které produkoval Suddenly seventeen). O něco slabší, než One second, ale lepší, než Cliff walkers. Film samotný je mixem odstřelovacích scén z Nepřítele před branami a fetišizace letících kulek jako z Wanted. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama