Reklama

Reklama

Hašan (ten trenér)

Trailer
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2020, 75 min

Obsahy(1)

Martin Hašek vyrůstal ve stínu bratra Dominika, který se stal nejlepším hokejovým brankářem na světě. Martin se však také dokázal proslavit. Jako fotbalista získal 5 mistrovských titulů se Spartou, zahrál si v Lize mistrů a dostal se i do reprezentace. Jako trenér získal další titul se Spartou a po několika druholigových angažmá se dostal na lavičku Bohemians Praha 1905. Zde nejprve trénoval svého nejstaršího syna Martina, k němuž po roce přibyl další syn Filip. Tato unikátní situace přitahovala pozornost médií i fanoušků, kteří se nakonec otočili proti němu. (Snoove)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

masekjc 

všechny recenze uživatele

Upřímně ani nevím co mě vedlo se na to podívat...možná pocit, že když to uvidím, tak změním na jméno Hašek názor a zbavím se averze. Ta se ale bohužel ještě víc prohloubila. Nechci všechny házet do jednoho pytle, ale myslím si, že všechny Hašky spojují dvě vlastnosti a to je naprostá absence soudnosti a sebereflexe. Jako hráči jsou relativně úspěšní, jako podnikatelé/trenéři už tolik ne, a jako lidi? No nešel bych na pivo ani s jedním. Přece jen je ale ještě čas to napravit, rozhodně ale ne tím, že budu neustále brečet a chovat se jako Šašek, nedej bůh, vůbec uvažovat o spojení "Hašek na Hrad!". No a dokument jako takový? Průměrný a obsahově nezajímavý. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Paradox celého snímku je ten, že nejúsměvnější moment dokumentu přichází v momentě, kdy se na plátně objeví Kamil Vacek s jeho legendární hláškou „My ten gól dáme, nebojte se!“. Dokument s vyprázdněnou a velmi zmatečnou narací, amatérskou prací kamery, který ve své 75 minutové stopáži velmi stručně popisuje život trenéra a fotbalisty Martina Haška, ve kterém se přespříliš často objevuje jeho bratr Dominik a synové Martin a Filip. Dokument postrádá zcela základní odpovědi na otázky typu – proč si Martin Hašek na rozdíl od svého bratra vybral fotbal. Jakékoli informace o jeho dětství a dospívání. Celý „dokument“ začíná až v jeho 19 letech. Z trénování se nedozvíte nic, vlastně si z něj odnesete pouze oblíbené vulgarismy trenéra Haška, které celý dokument uvádí a zakončují, čímž se přístupnost filmu dostává na hranici 12/15 let. Po „aféře“ s trenérem Stloukalem tak pouze dokument přilévá olej do ohně v tom, v jak vulgárním prostředí se tuzemský sport aktuálně nachází. Pro rodiče, kteří chtějí své dítko dát na nějaký sport velmi smutná zpráva. Dokument se ve velké míře věnuje „vyhazovu“ trenéra Haška z Bohemians 1905 a privilegiu jeho synů chodit pozdě na tréninky pod vedením svého otce. Na to v dokumentu poukazuje v té době kapitán mužstva, Josef Jindřišek, což představuje společně s prohrou Sparty nad Dynamem Kyjev v předkole Ligy mistrů jediný dramatičtější moment celého děje. Bohužel nebyl využit potenciál, který fotbalové prostředí skýtá. Jednu hvězdu v mém hodnocení si dokument a režisér Petr Tomášek vysloužili za to, že celé vyznění filmu reflektuje obecnou pravdu o „uplakaných“ fotbalistech. Hlavní koučis brečí nad nespravedlností svého vyhazovu, syn Martin brečí nad nespravedlností, že mu ostatní spoluhráči dávali sežrat jeho pozdní příchody na tréninky, a Filip zas brečí kvůli tomu, že musí v zápasech pouze kvůli svému jménu spoluhráčům i fanouškům dokazovat, že si zaslouží místo v ligovém družstvu. To samé mj. říkal v úvodu jeho otec na adresu svého slavnějšího bratra. Pokud se nechcete zasmát nad několika málo vulgárními výlevy trenéra Haška sestřihaných pouze z jednoho utkání mezi Ostravou a Bohemians 1905, tak se dokumentu obloukem vyhněte. Nic přínosného se nedozvíte a promrháte svůj drahocenný čas. 👎 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Predsudky dementov, ktorí riešia či mal alebo nemal byť natočený dokument o trénerovi, ktorý je, alebo nie je podľa niekoho úspešný, respektíve že mal byť radšej natočený o jeho bratovi, lebo sa vedel najlepšie “rozčapiť” v tej “malej” bráne, sú pre mňa úplne irelevantné, pričom viac vypovedajú o nich, než o samotnom Hašekovi, ktorý musel vyrastať v tieni extrémne úspešného súrodenca a všetko si bez talentu vydrieť. Najsmutnejšie na tomto všetkom je, že to píšu prevažne takí, ktorí keby sa postavia pred kolektív hráčov, pričom by im mali podať relevantnú informáciu, TAK SA POSERÚ. Nuž ale, “hejtovať” na internete či vyziapovať na tribúne najebaný, to je dnes moderné a kúl, to má každý sráč odvahu. Za mňa je “tento” Hašek ďaleko viac sympatickejší, ako jeho brácha, pričom jeho tlačovky, kedy sa vyjadroval ku “kadečomu”, sú odrazom osobnosti človeka, ktorý mne osobne reže najviac. Čiže žiadny skurvený alibizmus, priamosť a úprimnosť, respektíve realita podaná tak, aby ju pochopil aj ten najväčší hlupák, pričom jeho pozápasová tlačovka, v ktorej vysvetľuje PREČO SA MÁ POLIEVAŤ IHRISKO, je tu na Slovensku doslova legendárna. Tí, čo robia okolo futbalu chápu, tí čo pičujú okolo futbalu nikdy nepochopia. Bohužiaľ, tých čo len pičujú je ďaleko viac .. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Proč to vůbec vzniklo? Není důvod adorovat podprůměrné fotbalisty ani průměrné trenéry. Jeho bratr je olympijský vítěz, dvakrát vyhrál Stanley Cup, v NHL sbíral trofeje pro nejlepšího brankáře a plnohodnotný dokument po konci kariéry nedostal. Dominik si teď dost špiní odkaz svým podnikáním, ale Martin nedosáhl ničeho tak výjimečného, aby se musel točit dokument na koleni. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu se uskutečnila 18. června 2020 v Bio Oko. (Snoove)

Reklama

Reklama