Kapitán Říp
Petr CífkaScénář:
Daniel ZemanKamera:
David MarkovičHudba:
Jakub KönigHrají:
Bohdan Tůma, Jiří Vyorálek, Karolína Krézlová, Tereza Dočkalová, Alexej Pyško, Petr JablonskýVOD (1)
Chvílemi jsem si říkal, že teď se to konečně strefuje do terče, že scénář sype z rukávu univerzální pravdy o našem národě a přitom nesklouzává k podbízivému útoku jedním směrem. Dokonce i ten Vyorálek toho komisaře Gordona parafrázuje s překvapivou grácií. Ale jako vrchol deseti dílů to, sorry guys, stojí za hovno. Nikam jste nedošli, pointa super, ale stojí na vratkých devíti dílech, které koketují s kdečím, ale nejčastěji se položí do laciné nekorektnosti, která nepřekračuje průměrného trolla na sociálních sítích. À propos, za ten střih dialogu u stolu by vám někdo měl narvat luxusní Řípomobil pod kořen dvouocasu. ()
Po takové ruptuře konečníku je až zarážející, že se finále pokouší vypointovat nějaký zdánlivě existující příběh a zároveň to celé obalit sociální kritikou čecháčkovství, jenže nepřekvapivě Řiť failuje i v tomto ohledu. Rámec společenského podtextu nepřekračuje pražáckou debatu u píva nebo myšlenky, co se člověku honí hlavou při toulkách Facebookem, a autorova zjevná obliba Temného rytíře a pokus o variaci je v daném super amatérském aranžmá absolutně debilní. Ovšem přiznejme si, že Jiří Vyorálek je totálně cool, což nikoho nepřekvapí, jelikož jde o třebíčského rodáka, a Karolína Krézlová je totálně hot. Těmito dvěma jmény začínají a končí kvality tohoto bizarního projektu, který mohlo koupit jen diletantské nesvéprávné vedení internetové rádoby televize. ()