Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Události se odehrají na mezinárodní výzkumné stanici v Antarktidě. Malá skupina vědců, zapojených do studia změny klimatu, zůstává na stanici během šestiměsíčního zimního období a nadále pracuje pod velením renomovaného biologa Arthura Wildeho (John Lynch). Když přijde jaro, Johan Berg (Alexandre Willaume) se vrací na stanici, kde brzy zjistí, že někteří vědci zmizeli a zbytek byl brutálně zabit. Zatímco vrah je volný a osud nezvěstných není znám, Johan začíná své vlastní vyšetřování záhadných událostí, ve kterém mu pomáhá doktorka Maggie Mitchell (Katharine O'Donnelly). (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si nič iné ako plný počet hviezd nezaslúži. Som viac ako nadšený. Skvelá koprodukcia a doslova mrazivé prostredie Antarktídy, kde sa uprostred ničoho na výskumnej stanici stane zločin. Divák najskôr nechápe žiadne súvislosti len vidí, že po pol roku prežili z celého osadenstva dvaja ľudia. Ten príbeh a všetky tajomstvá a záhady okolo neho sú tak dobre vyrozpravane, že nebudete môcť robiť nič iné len hltat jednu scénu za druhou kým sa v poslednej scéne celej mini série nedozviete ako to naozaj bolo. A to je práve na tom to skvele ako sa tvorcom podarilo zachovať to tajomno a rozpletat celú záhadu postupne a vždy odkryť len časť avšak celé puzzle divák pochopí až v posledných scénach. Oceňujem prelínanie deja medzi prítomnosťou a rozprávaním Maggie, čo všetko sa za pol roka udialo na vedeckej stanici a ako prišlo ku všetkým záhadným úmrtia jednotlivých členov. Je to majstrovsko, keď viete už na začiatku, že takmer všetci zomrú udržať diváka v tom, že chce stále viac a viac a napätie graduje, všetky tie záhady postupne do seba zapadajú a keď už ste si istý ako to naozaj bolo, zistíte, že opak je pravdou a celé to bolo.... No však si to pozrite a nechajte sa uniesť mrazivou atmosférou ľadovej Antarktídy, kde zločiny dostávajú nový rozmer. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvražďovačky posádek na osamělých základnách si jednou za čas dám docela rád. Pastorům tu ale bohužel moc nejde tahat diváka za frňák, a ačkoli se v poslední epizodě twistuje jak o život, vy už budete mít dávno Hlavu na polštáři. Álvaro Morte a John Lynch tu jsou ale fajn. Stejně jako polární atmosféra. Kór v prvních třech dílech. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost vleklý thriller / drama / krimi o událostech na výzkumné stanici na Jižním pólu. Postupně tam někdo zabíjel lidi a nyní si jedna z přeživších vzpomíná na to, co se tehdy událo. Námět a prostředí je zajímavé. Zpočátku je to i zajímavé sledovat, časem to omrzí a už se to jen vleče, aby to uzavřel poslední velmi nudný a nostalgický díl, který jsem skoro celý popřetáčel. (33%) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ videná prvá séria s vedomím, že po druhej to ukončili a neviem, čo ma čaká, či nový príbeh, alebo pokračovanie bez konca, som zvedavý. Nebolo to najhoršie, preto dávam síce slabšie, ale predsa len tri hviezdy. Chcelo by to viac uveriteľnosti ohľadom prostredia, kde sa to nachádzalo, pretože hneď prvé scény s oslavou vonku pred stanicou extrémna teplota, ale ani jednému z hercov nešla para od úst, čo považujem za mínus, pretože hneď sa ukáže perfekcionizmus resp. jeho absencia. Na druhú stranu, bolo to celkom fajn zamotané a vlastne až v samotnom závere sa to riadne odhalilo. Manželka to síce odhadla už tri časti pred koncom, ale pred samotným záverom to vyzeralo ako vyvrátené, len aby to v posledných okamihoch predsa len potvrdili. UPDATE PO DRUHEJ SÉRIÍ: Tak sa potvrdila druhá možnosť, ktorú som spomínal po prvej sérií a to, že sme dostali pokračovanie, ktoré zostalo bez konca. Nie úplného, linka okolo Arthura sa snáď dobre ukončila vrátane vysvetlenia všetkého, ale ten posledný moment si mohli odpustiť, keďže to nemalo nádej na pokračovanie. Neberiem to vyslovene ako stratu času, nebola to doslovná kopírka prvej série, kto to tvrdí, tak drísta, pretože v prvej sérii boli hneď všetci po prvej časti mŕtvi okrem dvoch postáv, tu to šlo postupne od časti k časti, ale nebolo to nič svetoborného, čo by som mohol odporučiť, nečudujem sa ukončeniu a vlastne aj tie tri hviezdy dávam zo zotrvačnosti po tej prvej sérii. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Deset malých černoušků, čili uzavřená komunita osob, ve které řádí vrah, to mě vždycky moc baví. A baví mě i různé varianty na tohle téma. Je nápadité ocitnout se tentokrát na výzkumné polární stanici, na které přežili pouze dva navzájem se obviňující lidé. A každý z nich události minulých týdnů líčí poněkud odlišně... Vlastně jsem se celou dobu náramně bavila, a to i přes to, že se tedy fabuluje opravdu hodně šíleně a že logika se v té ledové pustině moc neřeší. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • I když se seriál odehrává na Antarktidě, tak byl převážně natočen ve studiu o rozloze 2 000 metrů čtverečních na španělském Tenerife, kde byla postavena účelová sada výzkumné stanice Polaris VI. Soubor byl postaven ve skutečném měřítku a na základě informací o skutečném uspořádání a provozu arktických vědeckých zařízení. Produkční štáb také natočil mnoho exteriérů seriálu na Islandu. (Trajektt)
  • V epizodě je při prohledávání pokoje Ramona (Álvaro Morte) možné zahlédnout origami výtvory na poličce. Jistě se jedná o vzpomínku na postavu Profesora, kterého si zahrál Álvaro Morte v seriálu La casa de papel (od r. 2017). (Back_At)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama