Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (585)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První Na nože na mě fungovalo z velké části díky castingovým trefám do černého. Druhý díl nabízí hodně  nesympatické podezřelé, kteří mě první hodinu vyloženě štvali. Naštěstí druhá půlka sešlápne plyn, naplno vytěží Benoita Blanca a začne se vysvětlovat. První polovina opravdu na pěst. Druhá téměř zase skvělá jízda jako v Jedničce. Craig si to zase neskutečně dává a tentokrát je ON opravdu hlavní postavou. Klidně můžou tvůrci zkusit i další dík. Rozhodně bych se nebránil. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po třech letech nám Rian Johnson opět naservíroval tuhle šílenou detektivku plnou exotů vedených Danielem Craigem. Tentokrát se kromě skutečné vraždy řeší i vražda fiktivní a přesuneme se na řecký ostrov. Tam se sejde skupinka individuí vedených Edwardem Nortonem imitujícím Muska. Po čase začnou vycházet staré křivdy a všichni se začnou obviňovat. Kdo měl motiv a kdo je vrah? Opět tu najdeme zajímavé zvraty a postupně se vše odhaluje. Jen už je těžší překonat úroveň jedničky. "Dodám vám kapku odvahy," ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rian Johnson potvrdil, že umí psát. Taky ale potvrdil, že neumí sám sobě říct: "Dost!" Dvojka Na nože je tudíž samozřejmě opulentnější v každém směru, zároveň ale plná cheap cameo rolí, narážek a easter eggů, které člověka často vytrhávají ze samotného děje, jenž by přitom jinak až na drobné berličky (chování a motivace vedlejších postav se tu dost podřizují scénáři) bez problému fungoval i bez nich. Výsledkem je naleštěná detektivka, která je chytrá, ale zároveň trochu protivná, svižná, ale přesto zbytečně dlouhá, a odehrávající se ve světě, který bohužel zaplňuje Johnson svými fantaziemi a pravidly, spíš než aby jej ukotvil v realitě. Což z tohohle pokračování v mých očích dělá o něco slabší film než ten první. Hravost zjevně má své meze. Jsem zvědavý, jestli na to Johnson přijde dřív, než bude pozdě. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem hodně mimo české přijetí, kdy platí taková ta standardní fráze "nevím, jestli jsem sledoval stejný film". Chápal bych výtku k přílišné doslovnosti, ale říct, že jako satira to je bezzubé a nekonkrétní, mi přijde absurdní. Dlouho jsem neviděl satiru, která by nejen tak důkladně pojmenovala problém, řešení i slepé uličky, ale demonstrovala to nejen rétoricky, ale i svou podobou. je to o kus slabší než přirozeně sympatičtější jednička, ale za mě skvělý film, který u mě s časem jedině stoupá. 4 a 1/2 a možná dám brzo plný počet. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zabíjení zvesela a hravě jak když si hrají děti na pískovišti. Rian Johnson dostal to nejdražší pískoviště a ty nejlepší hračky, tak si s nimi blbne s nezměrnou razancí, a je to všechno přehnaně jen jako, ale to ho vůbec nezajímá, hlavně že je zábava. A faktem je že mě to opravdu baví víc než ty smrtelně vážně se tvářící filmy z konkurenční detektivní série Kennetha Branagha, i když tady není tak slavná předloha. Nebo možná právě proto? ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Účast Ethana Hawkea (Efektivní muž) nebyla předem naplánovaná, ale Hawke byl náhodou poblíž v Budapešti při natáčení seriálu Moon Knight (od r. 2022) a přijel na jeden den do Řecka, aby natočil svou scénu. (alook)
  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama