Reklama

Reklama

Cesta za Slobodou s M&M - Po stopách Radka vo Vietname

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Amatérský miniseriál, kde se dva pravidelní účastníci výprav Dana Přibáně a jedné samostatné výpravy Marka Slobodníka Afrikou na pionýruMarek Sloboník a Marek Duranský s partou dalších šesti motorkářů vydají navštívit polského „pankáče“ Radoslawa Jonu, kamaráda a známého také z výprav žlutého cirkusu již zmíněného Dana Přibáně. Mimo samotné návštěvy se partička dobrodruhů vydává na vypůjčených motorkách na dva týdny dlouhou cestu po Vietnamě. (montongery)

(více)

Recenze (6)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zrovananie produkcií Trabantov a tohoto punku by už z logiky veci nebolo fér. A pre ten priznaný mampičizmus sa dá napríklad pár hraných (strašne zahraných) scénok považovať za klady. Takisto sa filmu darí napĺňať myšlienku cesty za slobodou - trebárs, že klišovitejší názov pre travel dokument nenajdete - slobodu tam miestami fakt cítite. A zážitky. Počiatočné hovoriace hlavy komentujúce jedlo frázami typu “Bolo to dobré,” sú tými zážitkami tak od polky prebité a časom z toho máte správne pohodový pocit. Škoda, že Radek (moja obľúbená postava Trabantov) nedostal viac priestoru. A nad tri nepojdem, lebo audiokomentár Mareka Duranského, to je Hviezdoslavov Kubín, tretí ročník zš. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Některým zdejším retardům by měla být zabavena elektronika, aby svými výplody choré mysli, navyklé na popcornové píčoviny současnosti, nemohli hanobit hodnocení této velmi sympatické amatérské minisérie, které se dá vytknout snad jen šíleně krátká stopáž. Jasně, jsou tam menší minely, jako když třeba dobře živený Marek (jsou tam dva, nějak je rozlišovat musím) při závodech v pomalosti současně závodí i fandí sám sobě v roli diváka, ale tiše předpokládám, že se jedná vždy o autorský záměr. Možná se dalo zvolit lepšího vypravěče, protože i když mám Marka muzikanta rád, tak se mi nezdálo, že by tohle byla jeho parketa. K obsahu výhrady nemám. Do hodinky se vešlo to, co se tam vejít mohlo. Jsem rád, že bylo tolik prostoru věnováno tomu, co máme všichni nejraději - jídlu! Sebranka sesbíraných výpitků a pankáčů byla rovněž dobrá a byla s nimi prdel. Z každého záběru na vás dýchne obrovská pohoda. Umějí si užívat života - jen co je pravda a Vietnam je opravdu kouzelná země. Zatím každý, kdo mi o ni vyprávěl, se tam chce jednou vrátit. [90 %] ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Už z názvu jde poznat, že půjde o oddychový a příjemný dokument. Kdekoliv účinkuje M. Slobodník, tak je zaručena zábava, pohoda, svoboda, dobrodružství a poznání. Sešla se celkem příjemná parta a potěšily známé tváře. Bylo to více amatérské než předchozí Marekovi projekty a taky o dost kratší. Klidně bych snesla víc. Vietnam vypadá dost chaoticky, ale stejně bych tam na 2 týdny mrkla. Opékání masa, závod v pomalosti a další klukoviny mě rozesmály. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Tiež som čakal, že budú tohto, dnes už legendárneho, Poliaka chvílu hľadať, poprípade s ním bude nejaký rozhovor čo robil, ako a prečo sa ocitol práve vo Vietname a tak a nie, že sa tam len tak z ničoho nič objaví :) Inak pekné 3, neurazí, nenadchne, na youtube zdarma k jedlu ideálne, pohodička... ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Své přívržence si to jistě najde. Jsem nadšený cestovatel, avšak k motorkám mám daleko. To klidně veřejně přiznávám. Těšil jsem se na Marka a Marka a jak budou hledat Radka. Místo toho jsem nafasoval nesympatický ansábl zarostlých dřevorubců a Marek působí jako motivace "nežer". Normálně mě při pohledu na něj přešla chuť na připravené brambůrky. Radek se tam zničehonic objeví a pak asi zase vysublimuje. K tomu z Vietnamu jsem tam moc neviděl - jeden uzavřený akvapark a jednu khmérskou stavbu. To je celkem málo. K tomu Dračí most v Da Nangu strčili do Hoi Anu, který je aspoň třicet kilometrů jižně. Jinak hezká roadmovie, ale od Marka jsem čekal něco, no, něco lepšího. Být to od někoho jiného, 60%, ale takto je to 40%. Nenaplnilo očekávání. ()

Reklama

Reklama