Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi příjemně potěšen, že se po delším čase objevil nějaký šikovný debutant, kterému se takřka doma na koleni povedlo splácat takhle povedený, malý, laciný horor. No a pak jsem si ho tu na ČSFD rozkliknul a nechápu vůbec nic. Protože Justin G. Dyck je evidentně zkušený kanadský televizní specialista na romantické a vánoční filmy ... a teď přijde s tímhle? Každopádně ne že bych si stěžoval. Tady rozhodně platí, že za málo peněz hodně muziky. Dobře zahrané postavy, smysluplně napsaný scénář a především opravdu funkční strašidelné scény. Kvalita těch démonických zjevení se pohybuje mezi slušnou a luxusní a z fleku by se minimálně některá z nich mohla objevit i v řádově dražších kino filmech. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo sa Justin G Dyck po sérii mdlých a zrejme dosť nezáživných TV filmov pustil do hororu, ale dobre spravil. Jeho Anything for Jackson je malým,nízkorozpočtovým, tématicky dosť netradičným hororom s miestami veľmi hutnou atmosférou, pôsobivými bubákmi(duch v plachte vedie na plnej čiare a predstavuje najsilnejšiu pasáž filmu), nekonvenčným ale vlastne celkom sympatickým ústredným duom šesťdesiatnikov (Julian Richigs sa svojim zjavom do hororov neuveriteľne hodí) a aj pár solídnymi ľakačkami či poriadne krvavými a netradičnými úmrtiami(sekačka odpadu, policajt). V posledných minútach tomu trošku dochádza dych a úplný záver nie je práve najvydarenejší,resp. najjasnejší, no aj tak Anything for Jackson patrí k tomu lepšiemu čo minulý rok v hororovom žánri vzniklo a je škoda že si nenašiel cestu aj k nám do kín... PS: 2-3 scény nebezpečne balansovali na hrane paródie, našťastie, mimo scény s dentálnou niťou mi vyložene na smiech nikdy nebolo. 70% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horror, kterému nemám co vytknout, a který bych si dal nejradši hned ještě jednou znovu od začátku. Tedy horror... já se u něho často chlámal na celé kolo, z mého úhlu pohledu je to vytříbená horrorová komedie. Film je nabušený vtipnými i vizuálně atraktivními scénami. Má úžasně hravý a nápaditý scénář, typově bezchybné obsazení hlavních rolí (mile šílení staroušci a pobledlý satanistický zavilec Ian jsou k sežrání), zdobí ho kulervoucí zjevení z očistce (řezačka zubů, hadí muž s igeliťákem přes hlavu), nečekané a vtipné sebevraždy (Rory s frézou, policajtka), nebo vtipně absurdní, takřka Buñuelovský výjev setkání kroužku satanistů v obecní knihovně nebo kulturáku nebo v čem... Úplně vidím ten rozpis v přízemí na nástěnce: "3:00 p.m. - skautský oddíl 4:00 p.m. - zahrádkáři 5:00 p.m. - satanisté 6:00 p.m. - večerní kurz pletení košíků". K naprosté dokonalosti filmu schází snad jen dotáhnutí závěrečné magické evokace k nějakému hyperšílenému vyvrcholení... ale to není výtka, to mě teď jen tak napadlo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bromazepamum ketazolam avizafon multidosis! Tak přesně tímhle zaklínadlem z odborné středověké publikace Malleus aptum jsem se jednou snažil vyvolat pekelníka, který by oživil mé dávno mrtvé iluze o tom, že lidi ve skutečnosti nejsou až takové kurvy. Byli, a i přes mohutné vyvolávání se na mě ten rarach těžce vysral, asi zrovna někde prcal Vetchého, a já skončil na oddělení klinické démonologie, kde ze mě museli enormními dávkami mámtovpičismu vymítat nechuť vegetovat. Taky mi dost pomohlo, že jsem tam tenkrát potkal Ježíše. Měl mastné vlasy, mykotické nehty, vyhnité zuby, od hřebíků rozpíchaná předloktí, smrděl, pořád po někom somroval cigára a bez přestání nesouvisle blábolil o tom, že nás jeho fotr jednou všechny spasí, jen co on prý konečně sežene dostatek receptů na pseudoefedrin. Mě tedy spasil. Když totiž narazíte na někoho, komu jebe doopravdy, uvědomíte si, že jste na tom mohl být ještě daleko hůř, tak nějak se nad všechno racionálně povznesete a duch už nikdy nezvítězí nad hmotou. To tadyhle slizký dědek s cáklou bábou evidentně objevili daleko účinnější manuál, hned vyplnili přihlášky do mnohem progresivnější reanimační církve, Belzebub vykouk na první dobrou a z hmoty si udělal karboše, které dost ulpívaly mezi zuby, zatímco Ježíš celou dobu jen někde lhostejně squatoval. A je z toho peckovní, neotřelý a atmosférický kanadský bizárek, který satanžel kapku degradovali zjevně bezradným závěrečným myslomrdem. Trochu škoda, nicméně i tak pořád kulantní nadstandard, a Justýna Gé Pije určitě budu i nadále šmírovat. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned v první minutě je starším párem unesena a uvězněna mladší těhotná žena a tak to vypadá, že nám bude naservírováno průměrné thriller/drama. To by však bylo moc jednoduché. Mladá žena se snaží utéci, ale starší pár je zdá se vždy o pár kroků napřed. Pak však film nabere úplně jiný směr po provedení satanistického rituálu. Náhle jedna strašidelná scéna střídá druhou a dům rychle zaplaví hromada těl, která staříci ani nestíhají odklízet. Jelikož se v hororu nachází nejen spousta strašidelných a nepříjemných scén, ale také je zde perfektní nepředvídatelný příběh se zajímavou zápletkou, dokonalým vyvrcholením a (jak už to tak bývá) perfektně zaobleným otevřeným koncem. Nemám jinou možnost než dát plný počet. 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama