Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Recenze (80)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bromazepamum ketazolam avizafon multidosis! Tak přesně tímhle zaklínadlem z odborné středověké publikace Malleus aptum jsem se jednou snažil vyvolat pekelníka, který by oživil mé dávno mrtvé iluze o tom, že lidi ve skutečnosti nejsou až takové kurvy. Byli, a i přes mohutné vyvolávání se na mě ten rarach těžce vysral, asi zrovna někde prcal Vetchého, a já skončil na oddělení klinické démonologie, kde ze mě museli enormními dávkami mámtovpičismu vymítat nechuť vegetovat. Taky mi dost pomohlo, že jsem tam tenkrát potkal Ježíše. Měl mastné vlasy, mykotické nehty, vyhnité zuby, od hřebíků rozpíchaná předloktí, smrděl, pořád po někom somroval cigára a bez přestání nesouvisle blábolil o tom, že nás jeho fotr jednou všechny spasí, jen co on prý konečně sežene dostatek receptů na pseudoefedrin. Mě tedy spasil. Když totiž narazíte na někoho, komu jebe doopravdy, uvědomíte si, že jste na tom mohl být ještě daleko hůř, tak nějak se nad všechno racionálně povznesete a duch už nikdy nezvítězí nad hmotou. To tadyhle slizký dědek s cáklou bábou evidentně objevili daleko účinnější manuál, hned vyplnili přihlášky do mnohem progresivnější reanimační církve, Belzebub vykouk na první dobrou a z hmoty si udělal karboše, které dost ulpívaly mezi zuby, zatímco Ježíš celou dobu jen někde lhostejně squatoval. A je z toho peckovní, neotřelý a atmosférický kanadský bizárek, který satanžel kapku degradovali zjevně bezradným závěrečným myslomrdem. Trochu škoda, nicméně i tak pořád kulantní nadstandard, a Justýna Gé Pije určitě budu i nadále šmírovat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi příjemně potěšen, že se po delším čase objevil nějaký šikovný debutant, kterému se takřka doma na koleni povedlo splácat takhle povedený, malý, laciný horor. No a pak jsem si ho tu na ČSFD rozkliknul a nechápu vůbec nic. Protože Justin G. Dyck je evidentně zkušený kanadský televizní specialista na romantické a vánoční filmy ... a teď přijde s tímhle? Každopádně ne že bych si stěžoval. Tady rozhodně platí, že za málo peněz hodně muziky. Dobře zahrané postavy, smysluplně napsaný scénář a především opravdu funkční strašidelné scény. Kvalita těch démonických zjevení se pohybuje mezi slušnou a luxusní a z fleku by se minimálně některá z nich mohla objevit i v řádově dražších kino filmech. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tých neznámych noviniek veľa nečakám, ale toto ma celkom príjemne prekvapilo. Postarší párik unesie tehotnú ženu, aby pomocou satanského rituálu oživili svojho mŕtveho vnuka, ale vymkne sa im to spod kontroly, pretože sa uvoľní tých démonov trochu viac a čoskoro im v dome začnú pribúdať mŕtvoly. Atmosféra je miestami celkom strašidelná, zjavenia zapôsobia, dokonca aj nejaké gore či pekné masky sa nájdu. Herecky solídne s výnimkou figúrky toho ryšavého satanistu, ktorý svojimi výrazmi pôsobil viac debilne ako vážne. Lepší priemer si však film určite zaslúži. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí velmi chválený a mnou doteď přehlížený horor je ve výsledku příjemným překvapením, který se určitě dá zařadit k tomu lepšímu. Příběh se zaměřuje na starší pár satanistů, kteří unesou těhotnou ženu a pomocí zaklínačské knihy se pokusí vložit ducha jejich mrtvého vnuka do nenarozeného dítěte, ovšem těch duchů omylem vyvolají víc než chtěli. Film má sice pomalejší tempo, lekačky absentují, ale atmosféra je výborná, zjevení jsou hodně nepříjemné ( scéna, kde si duch zubní nití odtrhává zuby byla perfektní) a líbil se mi i pokřivený černoch s igelitem na tváři. Chválím masky a nečekaně slušný počet mrtvol, což je v duchařině u mne vždy vítané. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, slušne herecky obsadený (najmä Julian Richings – Pach krvi, Kocka, Mimic), ale sem-tam trochu nudný (hoci atmosférický) okultný horor s pár „fajn“ drsnými scénami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Silent Hill v rodinném domě obstarožního manželského páru, který satanistické rituály drží v rukou stejně pevně jako Alenka Schillerová český státní rozpočet.. Samo si to škodí žánrovou nevyhraněností a pokulhávající návazností jednotlivých scén, nicméně kontrola sněhové frézy, přehnaná péče o dásně či pár posledních minut přijdou s požadovanou intenzitou a povedla se i castingová volba mužských představitelů, jejichž tváře nejsou zrovna ze žurnálu. Klobouk dolů, že to celé spíchli za 250 tisíc dolarů. To vypadá na smlouvu s ďáblem.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned v první minutě je starším párem unesena a uvězněna mladší těhotná žena a tak to vypadá, že nám bude naservírováno průměrné thriller/drama. To by však bylo moc jednoduché. Mladá žena se snaží utéci, ale starší pár je zdá se vždy o pár kroků napřed. Pak však film nabere úplně jiný směr po provedení satanistického rituálu. Náhle jedna strašidelná scéna střídá druhou a dům rychle zaplaví hromada těl, která staříci ani nestíhají odklízet. Jelikož se v hororu nachází nejen spousta strašidelných a nepříjemných scén, ale také je zde perfektní nepředvídatelný příběh se zajímavou zápletkou, dokonalým vyvrcholením a (jak už to tak bývá) perfektně zaobleným otevřeným koncem. Nemám jinou možnost než dát plný počet. 90% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dejiny literatúry a umenia sú plné poučných príbehov tých, ktorých stihol prísny trest za to, že sa snažili neprimerane fušovať do remesla pánu Bohu. Anything for Jackson, ukazuje, okrem snahy o privolanie duše mŕtveho do živého tela, zároveň poučný príbeh o pokute pre tých, čo sa snažia neprimerane fušovať do remesla pánovi Satanovi. Prekvapivo na to ide zaujímavým príbehom, strašidelnými i zábavnými momentami (opakované odstrelenie sa), vierohodne pôsobiacimi okultnými rituálmi i tajomne pôsobiacou pointou. Našťastie sa nesnaží všetko za každú cenu vysvetľovať. Inteligentný horor, ktorý poteší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Justin G. Dyck" točí jednu TV, romantickú či vianočnú kokotinu za druhou, a potom vyrukuje s takouto za 5 korún spáchanou, veľmi vydarenou podivnosťou s diabolským nádychom. Toto som si mal nechať na záver (hororového) dňa do Márie tam. Mohol to byť vrchol, lebo dnes ma už zrejme nič (z plánovaného) neprekvapí .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Uzavřete smlouvu se Satanem a peklem se vám odvděčí. Audrey a Henry Walshovi jsou vskutku pár k pohledání. S laskavým úsměvem a starostlivou vráskou na čele obětují bez mrknutí oka kohokoliv, jen aby vyšel plán, který tak dlouho a pečlivě připravovali. Jenže jak známo, Satan je pán klamu a zahrávat si s duchy se nevyplácí. A když jim pak nabídnete nenarozené dítě, jehož tělesnou schránku lze obsadit a vrátit se tak do světa živých, nu, pak se o ni klidně poperou. Solidní herecké výkony, pěkná kamera, atmosférická hudba, dostatek mrtvých a krev. Tedy sněžná fréza odvedla skvělou práci a pavoukovitý černoch dal vzpomenout Vymítače ďábla. Kanada mne opět nezklamala, mám rád jejich horory, divnosti, podivnosti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film mě nalákalo celkem vysoký hodnocení. Po dokoukání jsem ale ke spokojenosti moc důvodů neměl. Snímku se určitě nedá upřít pár vydařených scén a momentů ale jako celek to prostě nefungovalo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ut aosoth meum sanguinem, divná bábo, čert tě vem, dedi sanguinem commutant, dědek s ksichtem jak mutant, ut suus reddet animam, teď už černou duši mám, pulmonis apud, teď už jsem kaput." Svatá pravda. Exorcismus už se přežil, vymítání už není cool. Co dnes frčí je inverzní proces, čili vmítání. Tedy nikolivěk "Zlý duchu, opusť toto tělo!", ale "Duchu náš milovaný, vstup do tohoto novorozence." Bohužel, naši dva osiřelí prarodiče (5 hvězd za casting, takové ksichty aby pohledal) používali při překladu satanské knihy humpolácký google překlad a pak i amatérský a neodborný postup při vmítání, takže se jim v baráku začali duchové množit jak posedlí králíci. Je to inovativní a sympaticky hravé. Např. policistka, která si místo záchrany těhulky vystřelí mozek (a pak to samé opakuje celou noc), nebo morbidní pavoučí černoch, pokoušející se čelistí o císařský zubořez, aby mohl hupnout do miminka. Jenže do těhulčina bříška se neprohryzal, páč měl svou černou hlavu i s nenažranou hubou pevně obalenou igelitem. Můžeme jen hádat, jak kdysi umřel. Že by Kukluxklan? :-). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Geniálne nápady. Kludne za ne hviezdu a pol pridám. Produkcia to musela byť lacná a filmografia režiséra je jeden veľký facepalm. V daných podmienkach to pravdepodobne lepšie nešlo. S kvalitnejšími hercami a v réžii Derricksona alebo Astera, s poriadnym rozpočtom, zapamätatelným hudobným motívom a fotogenickejšími filtrami, mohlo ísť o jeden z miľníkov žánru. Béčko roku a ak si nejaký tohtoročný film zaslúži mainstreamový remake, tak je to tento. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No, kdyby mi někdo dneska řekl, že uvidím kvalitní Horor z Kanady, od režiséra, který točí především romantické, vánoční komedie, tak se mu vysměju do xichtu. Anything for Jackson, je ale opravdu výjimka, asi tak 1 Horor z 20 je z Kanady dobrý, ale tohle je skoro až výborný. Kvalitně natočený, příjemný casting, dost strašidelných scén, nechybí Gore, krev, finále sice trochu padlý na hlavu, ale čert (nebo satan) to vem. Příjemný překvápko ! Top scény - zubní niť, černoch a sněhová fréza. (99. hodnocení, Full HD) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spíš náhodou než cíleně v poslední době narážím na satanistické horory.  Po klasickém Night of the Demon se vydávám do Kanady na podivné setkání s dvěma staršími lidmi a jejich vírou v Pána Zla.  Drsná příchuť černého humoru, parádní strašení a překvapivě nejednoznačné završení jinak zcela přímočarého koketování s pekelnými silami, tak by se dal charakterizovat tento velmi zdařilý příspěvek do početné rodiny ďábelských hororů.  Zejména pak to strašení mě tu potěšilo, bubáci se totiž opravdu povedli a tohle bych svým odrostlejším výrostkům na rozdíl od mnoha známých wanovštin  nepustil, nechtěje tedy několik prořičených nocí či vyššího účtu za elektřinu díky rozsvíceným světlům. Ano, takto má vypadat pravý horor a ne , že by i mně ostřílenému mazáku nenaskočila místy minimálně husí kůže. Na své si pak přijdou i uctívači krvavých kultů, hororem zcela nepolíbený režisér se totiž nebojí ani brutálnějších scén a  ten některými  kritizovaný nejednoznačný (otevřený?) konec za sebe spíš kvituji, nemusím mít vše vždy na stříbrném podnose, byť svou představu o vysvětlení mám.   ?spoiler?: Zbývá pět dnů do pekla na Zemi... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je ode mně, celkem dost drzé dávat tomuhle filmu tři hvězdičky, obzvlášť když je to tu tak chválený, ale velice rád vysvětlím, proč si to zaslouží tři hvězdičky a to vysvětlování, bude složité, dlouhé a náročné. Asi je to tím, že ty dialogy sou takové suché a celkový vývoj v první půlce, je takový rozvleklý, druhá polovina je naštěstí už zábavnější. Hm zase tak složité to nebylo, ale režisér i scénárista, i tak podali dobrý výkon, vzhledem k tomu, že doposud točili generické filmy. Naštěstí v tomhle směru, to dost zachraňují trojice herců, jenž hrají celekm dost uvěřitelné postavy a pak když se k nim přidá zrzoun, tak je to dost dobrý. Samotní duchové co chodí na návštěvu, sou taky fajn, ale asi se mi nejvíc líbil Sípal, který byl nejvíc děsivý. Co mně na filmu taky štvalo, byl filtr na kameře a nebo to bylo kamerou, tak jako tak v některých scénách, bylo těžké rozeznat co se zrovna děje. A to sem si myslel, že zrovna tyhle věci už ve filmu nikdy neuvidím a hle oni sou stále tady. Konec je takový nejasný a lze si těžko domýšlet, co se vlastně stalo s mamčou a s jejím dítětem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na začiatku trocha ukričané a to bolo jediné z čoho som mal hrôzu, inak ide o priemerný horor, ktorý neprinesie skoro žiadne zimomriavky, ale prekvapivo prinesie niečo ako happyend. Nič prevratné sme tu inak nevideli. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S produkčním zázemím např. od Jamese Wana by to mohl být opravdu perfektní horor. Jenže kde nejsou peníze (citelně) a režisér není opravdu výborný talent, nevyklouzlíte nic ani z tak neotřelého a zajímavého nápadu. Námět? Excelentní. Herci? Ucházející kanadské televizní hvězdičky. Napětí? Neexistuje. Atmosféra? Nulová. Pár dobrých scén, jako ta s odklízením sněhu a pár dalších prostě nestačí. Herci občas nestíhají, děj se táhne a táhne a když se u horou nebojíte ani malinko, je to k ničemu. Navíc kamera je opravdu tmavá a hnusná, prostě amatérská a ta hodná babička s ďábelskými plány mě spíš rozesmívala. S lepším produkčním zázemím by to bylo asi skvělé, ale odmítám nadhodnotit film jenom proto, že s málem dokázal režisér něco vytvořit. Je to prostě nuda jak prase. A pokud mám kurva v hereckém ansámblu někoho tak kurevsky sexy a nadaného jako je Kaiytlyn Leeb, která má navíc herecké zkušenosti z velké hollywoodské produkce i hlavní roli v povedeném hororu od SyFy, nenechám ji do píči zaštěkat dvě věty, ale dám jí hlavní roli těhotné matky místo té neznámé prodavačky z Wallmartu z kanadského prdelákova. Fakt sem se na to těšil, bída. 40%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh o smrti, rituálu a vzkříšení. Film není moc zábavný, ale je dost mrazící. Scénář je chytrý a má silné postavy. ()

Reklama

Reklama