Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zábavná akčně hororová nahláškovaná jízda, kterých není nikdy dost. Máme zde jeden zaoceánský parník, bandu žoldáků, jednu zlodějk, sympatického ranaře s troubou a jednu tuze hladovou potvoru. Kdysi jsem na tohle prostě musel jít do kina a musím uznat, že přestože to trošku časem ztratilo v akční stránce, tak hlášky jsou pořád luxusní. Sommers zhruba před 20 lety uměl do lidí nasypat nekomplikovanou zábavu. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Režisér Stephen Sommers, který natočil dva celkem zábavné filmy o Mumii či lehce nadprůměrného Van Helsinga, má na pažbě i tento vyloženě mizerný zářez. Pro jeho filmy jsou typické okaté CGI efekty, jistá nadsázka a zároveň to, že Sommers neumí vybudovat skutečné napětí. Chobotnice si bere od každého něco. Efekty jsou na dobu vzniku opravdu mizerné, napětí nulové a jedna hvězda je právě za onen nadhled a sebeironii. Závěrečná scéna mě díky tomu aspoň pobavila. Jinak je to ale strašná blbost. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád. Je to béčko z nejbéčkovatějších, ale je hrozně zábavný. Nejvíc se mi líbilo to prchání před rozvíjejícím se chapadlem, škoda že na konci ukázali obludu celou, to už tak povedená nebyla. Celý film je velmi předvídatelný (zde mi to nevadí), ale jednou mě překvapit dokázal - na samotném konci na ostrově. Super! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Taká tradičná nenáročná hovadinka o chobotnici, ktorá na mori prekvapí veľkú zaoceánsku loď (ževraj najväčšiu a najluxusnejšiu na celom svete), ktorá je natrieskaná rôznymi prominentmi a smotánkou. Staviteľ a šéf celého tohto lodného veľdiela sa plaví tiež, avšak so zaujímavou myšlienkou a plánom. Avšak plány mu prekazí chobotnica (je to vlastne nejaký mutant), ktorá sa začne premávať, plaziť a celkovo robiť bordel (t.j. vysávať posádku, ale moc názornosti tam nie je) na lodi. Už je vám asi jasné, že je to vážne nenáročný príbeh, akých je plno a celkovo film nestojí za veľa. Vo všeobecnosti zlí herci, hudba, trápne miestami, efekty tiež nič moc. 2* dávam len za to minimum efektov, ktoré boli ako tak (asi 2 sa mi páčili), taktiež 2 humorné scény a za peknú kočku Famke Janssen. Ináč ostatné veci vystrihnúť, zlikvidovať, zahodiť na dno oceánu. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Moje, asi nejoblíbenější "Monster movie" (Čelisti nepočítám, nejedná se béčko). A zároveň jeden z nejlepších "béčkových" filmů vůbec, kterému nechybí snad vůbec nic(s ničím a nikým se nepárající a skvěle udělaná chobotnice, velmi vtipně hláškující frajeři(no, který chlap by za svůj život nechtěl osouložit z každého státu jednu ženskou=-D), samozřejmě krásné ženy, solidní efekty a dokonce i solidní atmosféra. Tento film mám rád a kéž by takto vypadalo každé béčko, byl bych spokojený. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 99. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Kapitán Atherton (Derrick O'Connor), byl pojmenován po kameramu Howardu Athertonovi. (PußyMagnet)
  • Když dá Joey (Kevin J. O'Connor) žoldákovi, kterého požírá chapadlo, pistoli, tak ten po něm vystřelí a pak chce zastřelit i sebe, ale zjistí, že došly náboje. V tom případě by ale měl uzávěr pistole zůstat zaseknutý dozadu. (Guilemot)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama