Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Recenze (261)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Horror? Tak na to zapomeňte. Sommers neumí vybudovat atmosféru strachu. Ale umí celkem pobavit...občas. Některé urážky a hlášky opravdu vzbudí úsměv, bohužel těch pár světlých momentů zadupe do země snůška nechutností, faktických hovadin a jiných vymyšleností, nemluvě o hereckých výkonech, které jsou přinejlepším nevěrohodné. Třeba filmu křivdím a neprokouknul jsem, že se nebere vážně a účelem je pobavit diváka...ale proč se potom hrdě hlásí k žánrovým škatulím akční thriller/horror? Zkrátka a dobře, i když nechápu jak zlomili Jerryho Goldsmithe, aby k tomuhle zakomponoval (a jako vždy složil aspoň nadprůměrné dílo), ani kdo vydíral Famke Janssen pornem ve kterém zamlada hrála, aby ji do tohohle kousku dostal, ale právě za tyhle dva elementy si dáme tu jednu hvězdu. Podíl Famke je ten menší, abyste si nemysleli:P PS: A Jossie nevěřte, je nejmíň od devětasedmdesátého zamilovaná do Treata Williamse:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšité, ale proč ne když to dokonale funguje. Jen bych si rýpl do názvu, pod kterým je u nás film propagován. Už od začátku mi díky němu bylo jasné s čím mám tu čest. Škoda, že to ve skutečnosti má být šokujucí odhalení na konci filmu. Někdy holt distribustor nemyslí... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád. Je to béčko z nejbéčkovatějších, ale je hrozně zábavný. Nejvíc se mi líbilo to prchání před rozvíjejícím se chapadlem, škoda že na konci ukázali obludu celou, to už tak povedená nebyla. Celý film je velmi předvídatelný (zde mi to nevadí), ale jednou mě překvapit dokázal - na samotném konci na ostrově. Super! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $11,203,026Tržby Celosvetovo $11,700,000║ Takémuto komerčnému prepadu sa ani netreba čudovať. Maximálne otravné a nevydarené B-éčko! Horko ťažko z mojej strany 1*. Málokedy sa podarí niečo poriadne natočiť čo sa dejovo odohráva na mory/vode. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně béčkové, ale drsné a zajímavé maso, které se odehrává na jedné velmi luxusní lodi. Z dnešního pohledu velmi potěší herecké obsazení a Stephen Sommers dokazuje své akční kvality. Film je poměrně překvapivě zábavný a neustále se v něm něco děje. Trochu zamrzí konec, který je však silně béčkový. (Spoiler! Myslíte, že to opravdu mělo mít další díl? Bych rád viděl :))) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejsměšnější horor, thriller, nebo co, který jsem kdy viděl. Od začátku do konce jedna nadsazená stupidita za druhou ať v logičnosti děje, chování protagonistů nebo celkové režii. Ta potvora musela vzniknout nejspíš v hlavě nějakého zmutovaného výtvarníka s opravdu nadprůměrným matematickým nadáním, neboť nám svými pohyby, velïkostí a tvarem těla neustále rozmlžuje opravdu neurčitý obraz o sobě samé. Velice mě mrzí, že musela vyvraždit ty stovky pasažérů najednou a byli jsme tak obráni o spoustu pěkných záběrů. Ne že by záchodové vcucávání nestačilo! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith : 1. Underwater Grave [2:40] ,2. Lost Communication [2:59] ,3. Collision Course [1:17] ,4. Boarding [3:49] ,5. Wet Repairs [2:29] ,6. Let's Make A Deal [6:56] ,7. Wall Of Water [3:23] ,8. Leila's Gone [2:08] ,9. E Ticket [3:39] ,10. Hang On [2:55] ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No jasné, všetci naskákali do vody, potom niekto konečne pozrel hore a povedal: ´jejda, zabudli sme člny´." Od detstva mám rád horory, ale paradoxne na môj vkus bolo toto už aj na mňa priveľmi temné, nechutné, explicitné a samoúčelne krvavé. Nesympaticky záporné postavy. Ešte u pirátov to divák pochopí, ale hlavná ženská postava je kriminálnička a Treat Williams sa snaží pripomínať Indiana Jonesa, čo pôsobí kontraproduktívne a nepríjemne. Nejak tu až na Kevina J. O´Connora niet komu držať palce a vlastne aj on hrá debila. V kine ma to sklamalo, osobne preferujem skôr Anakondu, ktorá trhala kiná o rok skôr a Chobotnica miestami vyzerá ako fakt veľmi lacný spôsob, ako okopírovať úspešný koncept, len s iným monštrom (opäť voda, opäť odporná požieracia scéna). Logiku v tom radšej nehľadajte, tento hlavonožec je zjavne všadeprítomný a jeho chápadlá dosahujú dĺžku podľa všetkého niekoľko kilometrov, inak si to neviem vysvetliť. Na snímke je vidieť slušný 45-miliónový rozpočet a Wes Studi nikdy nesklame, ale Jon Voight z Anakondy v podobnej úlohe antagonistu bol predsa len oveľa charizmatickejší. Nielen posledná scéna síce naznačuje, že to Stephen Sommers nemyslel až tak vážne (vlastne to zrejme nemyslel VÔBEC vážne), ale to z toho automaticky vydarenejší film nerobí. Najlepšia je ako to už býva prvá polovica, kedy sa (až na otváraciu scénu) nič nedeje, iba sa okolo hrdinov splieta neviditeľná slučka osudu, plno mrazivých náznakov, v dobrom nepríjemne tiesnivá atmosfére (gigantické opustené priestory, rozbúrené more, noc, stopy po krvavom boji). Akonáhle v druhej polovici prepuknú trikovo-akčné hororové orgie, už to paradoxne nie je ono. Sépia sa pohybuje sa absurdne rýchlo (vzhľadom na svoje rozmery) a jej chápadlá, ak som to správne pochopil, sú samostatnými príšerami, keďže majú hlasivky a škriekajú (wtf). Potešia hlášky, počas ktorých som sa spokojne uškŕňal ("Ak chcete môžem si ísť zaplávať, ale poviem vám na rovinu, že ma to už príliš neláka."; "To je zasa raz jeden vydarený deň."; "Počul som ťa už na prvý raz."). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční béčko. Občas se sice nevyhnuli klišé a kopírování (viz otvírání dveří z jedoucího vodního skůtru pomocí brokovnice), ale většinou si to člověk ani neuvědomí, protože děj odsýpá hodně rychle, akce na akci, nelogičnosti si člověk začne uvědomovat až napodruhé, pokud na ně nečeká od první chvíle sledování. Určitě jeden z nejzábavnějších filmů o přepadení lodi příšerou z hlubin (a kolik jich už tady bylo, že?) akurát mi přišlo, že potvora z hloubky 10 000 m by asi těžko vydržela v tlaku nad hladinou. To by se pravděpodobně spíš roztrhla na miliony kousků. Film určitě pobaví, není to žádná přemýšlivá filozofárna, ale jen akce, občas rudá ve tváři námahou a trochu silikonová, ale přesto na pohled docela pěkná. Tak proč se nepobavit? Přemýšlet můžeme u dramatických filmů a ne u čisté zábavy. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi to přišlo neskutečně zábavný, dnes bych po každým opakovaným shlédnutí ubral jeden cíp hvězdičky. Na druhou stranu fakt, že mám jednou za čas chuť se na to podívat, o něčem svědčí. Je to béčko obrovských rozměrů, asi takových, jakými disponuje hlavonožec v hlavní roli. Tuhle chobotnici byste si v restauraci asi nedali, protože dřív, než byste jí ochutnali, sežrala by talíř, příbor, stůl a nakonec vás. Všechno je neskutečně přemrštěné, dementní a zároveň vtipné, postavy ploché, hlášky grandiózní, efekty slušné, akce nepřetržitá, finále explozivní, konec otevřený. Po prvním shlédnutí to bylo snad na pět hvězdiček, dnes tomu nedám víc než tři a co bude za pár let radši teď neřeším... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Faktické hovadiny se dají natočit dvojím způsobem - nudně a zábavně.Tohle je rozhodně ten druhý případ. Sympatický výběr herců, velmi pěkné triky, dobrá atmosféra připomínající nejvíc ze všeho Poseidon a konec, kde jsem se rozesmála vyloženě nahlas. Malá vada na kráse byla jen ta hudba. Takže závěr je, že jako oddechovka je to velmi dobré. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vynikající béčko (snad se ta dvě slova vedle sebe nevylučují :o)), které "jede" celou dobu naplno prakticky bez time-outů. A sebeironický humor tomu jen a jen sluší. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic moc, kvalitní příběh je tady vyměněnej za krvavý scény a haldu střev, což je dobře, že tam je aspoň to, protože jinak by to byla jenom kravina, takhle je to krvavá kravina. Vůbec se mi nelíbily ty rádoby chobotnice, já teda nevim co si tvůrci slibovali od nějaký vymyšlený potvory se spoustou zubů, která vydává nějaký vostrý zvuky a drtí svojí oběť, ale mě to zrovna jako moc dobrej nápad nepřišlo, u tohohle se snad ani nešlo bát. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poseidon Adventure meets Aliens. Jedno z mých nejoblíbenějších devadesátkových kinobéček, které spolu s podobně našlapaným Deep Blue Sea dávají dohromady výživný dvojprogram. Debutující Sommers se ani nesnaží o nějakou originalitu a místo toho zručně slepuje dobře známé motivy do prvoplánové, ale svižné a zábavné podivané, která nešetří akcí, triky a krví, a vrcholí parádní honičkou zatopenou lodí na vodním skútru. ()

sportovec odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Místy film působí jako úsměvná parodie na žánr. Ale ani to není možné brát vážně. Žvanivý scénář, podprůměrné herecké výkony, pointa, nenápadná jako džínový komplet na plesu ve Státní opeře. Horor, který nevydá ani na frašku. V hromadění těchto nelichotivých epitet ornans by bylo možné donekonečna pokračovat. Jediné, co překvapuje, je výrazně průměrné hodnocení pokladního trháku pokleslé úrovně. A to je asi také to, co na této ztrátě času udivuje nejvíc. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Výstavná Sommersovina, totaly brain off a neskutočne svižná popcornovina. Škoda toho nechutne spoileroveho prekladu, ináč nemám výhrad. ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama