Reklama

Reklama

Nová Kniha džunglí

  • Česko Kniha džunglí (více)
Trailer

Ze zvířaty odchovaného chlapce Mauglího vyroste silný mladý muž, který se vydá do civilizovaného světa hledat svou lásku Kitty, dceru anglického důstojníka. Ve městě se střetne se zákeřným kapitánem Boonem, přičemž zjistí, že civilizace může být o dost nebezpečnější než džungle... Plukovník Jeffrey byl odložen na konec světa. Jede se svoji dcerou Kitty a jsou vedeny indickým průvodcem, který má syna Mauglího. A ten měl do budoucna souzeno se stát pánem džungle. Kitty a Mauglí už si byli blízcí odmalička, stejně jako Mauglí a jeho otec, kterému jednoho dne řekne, že se mu objevuje ve snech svatý muž a tvrdí, že Mauglí je tygr. Ten samý večer vesnici napadne lev Šerchán. Muglího odvezou koně na hořícím podvozku, na které je i hořlavina. On však stačí se svým psem vyskočit, ještě než vybouchne, jeho otec je meztím ve vesnici zabit. Mauglí se tak ocitá v džungli, umí se ale dorozumívat se zvířaty. Nakonec v džungli vyroste společně se zvířaty. Když už je dospělí, jednoho dne mu opice sebere náramek, který dostal jako malý od Kitty. Nějakou dobu opici pronásleduje, ta nakonec skočí ze skály a Mauglí za ní. Ocitá se na místě, kde mají opice schované všechny zlaté, stříbrné, diamantové a další různé věci, cokoliv, co má nějakou cenu. Opičák, co má na sobě korunu mu odmítne náramek dát. Nakonec na Mauglího zaútočí had, ale on ho porazí. Opice se ho začnou bát, respektují ho a vrátí mu náramek. Mezitím dospěje i Kitty. Jednoho dne se nachází u mostu, o kterém se říká, že se nesmí přecházet, jelikož za ním je smrtelná džungle. Kitty to bere jako výzvu a přeběhne ho. A tam potká Mauglího, ale nepozná ho. Když od něj utíká, narazí na svého milence kapitán Williama Boona, Mauglí ho vidí jako hrozbu a chce Kitty chránit a strčí do něj. Začnou se prát a přidají se i kapitánovi muži, ale Mauglí je všechny porazí, načež mu William vyhrožuje, že ho zabije. Nakonec Kitty odejde. Mauglí se vydá za ní do města, je ale prozrazen. Uteče se schovat ke Kitty do pokoje a ta ho konečně pozná podle toho náramku. Vrazí tam ale William a Mauglí je pronásledován. Nakonec je doběhnut, je omámen a je mu sebrán zlatý nůž. Skončí ve vězení, kde ho Boon se svými muži nešetří, Kitty ho ale odtamtud vysvobodí. Naučí ho mluvit, chovat se téměř civilizovaně a dokonce i tancovat. Následně jí ale otec řekne, že se odstěhuje do Anglie. Náčelníci se mezitím domluví, že budou na Mauglího milí, aby jim našel cestu do ztraceného města, protože jen on může znát cestu, ve skutečnosti ho ale jen využívají. William pak požádá Kitty o ruku, což zabránilo jejímu otci ji poslat do Anglie, je totiž rád za tento sňatek. Následně vezme William Mauglího na prohlídku paláce, kde se od něj nakonec dozví o opičím městě plném pokladů... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velkorysé, již třetí filmové zpracování slavných Knih džunglí, v němž si dali tvůrci záležat minimálně na geografické autentičnosti, pročež byl film natáčen v indických reálích za nepředstavitelných veder a jen za vodu bylo vydáno na 70 000 dolarů. Asi i to se podepsalo na nepříliš vyrovnaném a povedeném filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kiplingovu Knihu džunglí som čítal, ale je to jedno, pretože tento film s ňou nemá veľa spoločného. Maugli vyrástol a v džungli bojuje s divákovou nudou. A nevyhráva. Nepomáhajú ani solídne podporné roličky otcovského Sama Neilla (JURSKÝ PARK), slizkého Caryho Elwesa (HORÚCE STRELY) a komického Johna Cleesea (Monty Python). Slušná výprava nezachráni nefungujúci čudný žánrový mix. Nie je to kvalitný dobrodružný film, ani detské, hravé, rodinné dobrodružstvo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Úprimné, jednoduché, rozprávkové. Čo na tom môže vadiť? Mne osobne nič. Obecne nám všetkým však to, že tento príbeh poznáme od A po Z naspämeť. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sommers ve svých filmových začátcích rozhodně nepropadal, a Mauglího příběh je toho důkazem. Dá se u něj bezvadně odreagovat. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné zpracování, oblíbení a příjemní herci, hezká krajina, roztomilá zvířata. nadhodnocuji za hudbu a toho krásného tygra ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle se Stephenu Sommersovi tak úplně nepovedlo a adaptace slavné knihy dopadla žalostně. To Kiplingova kniha měla kouzlo a jeho protagonisté měli životnost, ale v Sommersově podání to všechno prchlo do dáli. Technická stránka filmu je na tom lépe a Jason Scott Lee v hlavní roli se dá akceptovat, ale všechno je to takové povrchní. Sommers není typem režiséra, který by nějak složitě vybarvoval jednotlivé charaktery postav a rovněž neumí dialogové scény, ale daleko lépe pracuje s akčními scénami, které jsou mu evidentně bližší. Nebylo to nejhorší, ale do románové předlohy to mělo poměrně daleko. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že to bol môj prvý film, čo som videl v kine ako decko. Spomenul som si na neho až omnoho neskôr keď som sa dostal k Sommersovým neskorším dielam. Stále ho považujem za príjemné dobrodružstvo. V dobe kedy sa mi otváral filmový svet - ešte pred všetkým tým CGI. Vec ku ktorej sa nedostávam až tak často, ale keď ju vidím, s radosťou si ju pozriem. A Lena Headey je tu roztomilá. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers sa pomaličky začínal dostávať do vysokorozpočtových vôd a ako svoju rozbehovku dostal na plecia jeden z najslávnejších dobrodružných románov. A celkom si s tým poradil. Technická stránka podarená, akcia, dobrodružstvo. Ale minimum rozprávkovosti, ktorá román isto iste obklopuje. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sommers dokazuje, že je vcelku schopný vyprávač a to aj bez zástupu digitálnych trikov. Režisér výborne skombinoval romantiku s dobrodružstvom a za pomoci nádhernej výpravy, kostýmov a Poledourisovej hudby stvoril čarovný i keď trochu naivný rodinný film. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to už řada let, co jsem to viděl, ale rozhodně to neni zlé. Taková dobrodružná blbina. Na animovanou verzi od Disneyho to ovšem nemá.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film nemá s Kiplingem nic společného. 1) Těžko mohu o Knize džunglí napsat něco horšího. Poetika knihy je jiná. Tvůrci z Mauglího udělali nějaký Tarzanův klon. Pro ty, kteří neznají literární předlohy: to je jako byste si IMAXový film pustili na mobilu._____ 2) 28letý Havajan (ze tří čtvrtin Číňan) Jason Scott Lee (Mauglí) si zřejmě zaskočil na vedlejšák z hongkongského snímku o kung fu. Ani 32letý Cary Elwes (snoubenec Boone) mě nenadchl._____ 3) Režisér očividně neumí točit akční scény._____ 4) Podivný střih vzbuzuje dojem, že kousky filmu prostě chybí._____ 5) Jako dobrodružný nudný film by si dílo vysloužilo dvě hvězdičky, ale za zpotvoření Mauglího jednu hvězdičku odebírám._____ 6) Jediné, co mě zaujalo, je Johdpur v Radžastánu a Fall Creek Falls State Park v Tennessee. Na dílo za 27 miliónů dolarů to je dost málo. ()

Související novinky

Sommers režisérem Tarzana?

Sommers režisérem Tarzana?

03.09.2008

Studio Warner Bros. se už několik let pokouší vrátit legendárního hrdinu z románů E. R. Burroughse na plátna kin. Nějaký čas se o Tarzana živě zajímal Guillermo del Toro, ale ten už má momentálně… (více)

Reklama

Reklama