Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobře nefunguje. Přesně v duchu všech pokračování se to snaží nabídnout víc akce, víc vtipů a vůbec tak nějak víc všeho. Navíc podle některých prvků se zdá, že zde už tvůrci přešli od dobrodružného žánru do žánru fantasy, ale už to holt tak dobře nešlape a člověk se neubrání dojmu, že se dívá na recyklovanou jedničku, akorát o něco víc přehnanou. Ale ok abych jenom nepíčoval, tak před sesunem Stephena Sommerse do totálních bažin je to ještě slušný počin. Hudební doprovod působí na jedničku a tak se dá snad i odpustit, že to jinak není nic jiného než pokus prostě vydojit z toho nápadu další prachy po úspěchu prvního dílu.55% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrodružného filmu s určitou dávkou humoru až parodickým nádechem je jen dobrodružná rodinná ptákovina (zřejmě kvůli rozšíření o jednoho člena rodiny), ale spíše pro ty trochu odrostlejší (nikoli jako Lovci pokladů ani v horším případě Cesta do středu země). Příběh je doslova boj o život, což ten film zachraňuje a je to důvod, proč ho můžu označit za 'decentní'. Třetí díl už si po těch letech vůbec nepamatuju. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ukázka, jak nejlépe zesrat pokračování. Totálně přehnat naprosto úplně všechno a, chcete-li obzvláště mě speciálně nasrat, nacpat tam osudovou předurčenost (jak já to v příbězích nesnáším). Na tomhle je špatné snad úplně všechno, od hloupého scénáře, přes stupidní scény až po idiotské dějové zápletky, kromě tedy dvou věcí, které film zachraňují od odpadu - mnohem více prostoru pro charismatickou Patricii Velasquez a rozpohybování mrštné Rachel Weisz. Možná to vypadá, že jsem se koukal jen na holky, ale on ten film nic zajímavějšího nepřináší. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Můj komentář by se mohl shodovat s komentářem k prvnímu dílu. Jsou oba na stejné úrovni. Jsou z toto hodně cítit prachy a vnucovat se divákům (zvláště těm americkým, kteří o filmu nemusejí moc přemýšlet, do kina jdou hlavně na popcorn a pokud se hlavní hrdina neobjeví do pěti minut na plátně, odcházejí z kina). Oba filmy by se mi možná líbily, kdyby mi bylo deset, nebo dvanáct, teď už to jde mimo mě. Pokud jste příznivci filmů kde jsou počítačové triky (tady jich je opravdu hodně), nějaká ta zábava a na konci Hollywoodský happyend, budete spokojeni. Vy ostatní se na to radši nekoukejte. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává deset let od událostí z prvního dílu. Manželé O´Connellyovi se znovu vydali do Egypta a vzali sebou i synka Alexe. Podaří se jim nalézt náramek boha Anubia, jemuž před více než 3000 lety před Kristem zaprodal svoji duši, výměnou za záchranu života, král Škorpion. Druhé pokračování si v ničem nezadá s prvním dílem. Je možná trochu přeplácané řadou motivů, ale spád, nápaditost, napětí a humor mu rozhodně nechybí. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Na začátku filmu se objeví zbraň M2 flamethrower, která byla však vyrobena poprvé až v roce 1940, tedy o 5 let později, než se děj snímku odehrává. (dc125)
  • Ve scéně přestřelky, kdy se Jonathan (John Hannah) s Rickem (Brendan Fraser) schovají do koupelny, skočí Jonathan přímo do napuštěné vany. Když se přestřelka zklidní, vytáhne Rick Jonathana z vany a oba proskočí oknem. V tomto záběru je Jonathan mokrý jako myš, ale hned v dalším, když padají z pergoly, je úplně suchý. (Marrty3)
  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) chtěl, aby jeho postava s rodinou bydlela v menším apartmánu. Nakonec ale byly „ubytováni“ do většího domu, protože se v něm mohla odehrát velkolepější scéna souboje. Tento dům byl dříve použit jako hlavní místo děje klasického hororu Přichází Satan! (1976). (POMO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama