Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jižjiž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který MUMII propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Říká se, že pršet nemusí; stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává deset let od událostí z prvního dílu. Manželé O´Connellyovi se znovu vydali do Egypta a vzali sebou i synka Alexe. Podaří se jim nalézt náramek boha Anubia, jemuž před více než 3000 lety před Kristem zaprodal svoji duši, výměnou za záchranu života, král Škorpion. Druhé pokračování si v ničem nezadá s prvním dílem. Je možná trochu přeplácané řadou motivů, ale spád, nápaditost, napětí a humor mu rozhodně nechybí. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ono už se ani nedá říct, že by se Sommers utrhl ze řetězů, prostě natočil svůj další film, on už dlouho žádné řetězy neřeší. Jenže na rozdíl od mnoha jiných megalomanských kolegů, já Sommersovu ztrátu soudnosti beru, já se při ní bavím, já si jí dokonce užívám. A až na chvílema skutečně nedotažené efekty můžu jen vyzdvihovat klady, jako stejné herecké obsazení z jedničky, celková propojenost s jedničkou, snesitelnost detské postavy, hudba, lokace, příběh kolem Krále Škorpióna, neustálá a veloklepá akce apod. Stejně jako u Van Helsinga nebo Ligy Výjimečných můžu konstatovat, že tohle je akční dobrodružný výplach dle mého gusta! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A mně se překvapivě více líbil tento díl. Pravděpodobně to bude malým Alexem, který vnesl do Muimie více zábavy a vtipných kousků, u kterých se pokaždé popadám za břicho. Příběh na mě navíc působí napínavěji a zapamatovatelněji. (Z jedničky si téměř na nic nevzpomínám). A ano, Rachel tu má mnohem lepší vlasy :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší. Prostě klasické atributy, které pokračování finančně úspěšného popcornu "musí" splňovat. Ve výsledku nudnější, přeplácanější, akčnější, infantilnější (což jsem myslel, že už snad ani nejde), nekonzistentní a stopáží přemrštěné. Prostě také klasické atributy pokračování. Příjemná odpočinková podívaná, ale nic více a rozhodně ne kvalitněji, než-li v případě prvního dílu. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Věta "Haku machente", kterou v prologu řekne král Škorpión (Dwayne Johnson), ve volném překladu znamená "Je tu vedro jako v pekle." (Morien)
  • Ve scéně přestřelky, kdy se Jonathan (John Hannah) s Rickem (Brendan Fraser) schovají do koupelny, skočí Jonathan přímo do napuštěné vany. Když se přestřelka zklidní, vytáhne Rick Jonathana z vany a oba proskočí oknem. V tomto záběru je Jonathan mokrý jako myš, ale hned v dalším, když padají z pergoly, je úplně suchý. (Marrty3)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama