Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Recenze (813)

berusche 

všechny recenze uživatele

Taaaak! Já se teda nenudím a nikdy nenudila (už je to vážně 12 let? Ani bych to nepoznala). Celý scénář je k popukání sám o sobě a hlavní hrdinové byli tak dobře vybráni, že mu ještě napomáhají. Johnathan je vážně dost dobrej a hlášky nezapomenutelný ("ty máš ale pech, Eve"), ksichty dovedené k dokonalosti, Fraser je dle mého (pozor pánové, já jsem žena) charismatický ranař a kdyby mě chránil, byla bych si jistá, že dopadnu dobře (musíte si uvědomit, že to nemá být vyčůránek a chytrák jako Indy, ale ranař s nížším kvoeficientem, chytrá je tam Rachel) a no a Rachel se svým roztomilým obličejem koresponduje s definicí "potrhlá pragmatická intelektuálka". Takže mě tahle nabitá podívaná fakt baví a evidentně teda nestárne. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se na ni podívám znovu a s chutí. Zprvu možná film, před kterým jsem se schovávala, protože mě ona mumie děsila. Později jeden z nejoblíbenějších filmů, který dokážu odříkat slovo od slova snad i pozpátku. Tak moc se mi líbí. Navíc prostředí Egypta, mytologie, památky, vše mně blízké. Navíc k tomu všemu Brendan Fraser je tam bezva a Rachel tak krásná. Co ještě říct...asi....že jsem hrdá na to, co jsem. Já jsem knihovnice! ()

balba 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje spoustu výborných akčních scén a i doprovodná hudba je skvělá.Film vás pohltí a nebudete se moc od něj odtrhnout až do konce.Jediné co nemusím jsou broučci -" scarabeus." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Staroveky Egypt je tematika, do ktorej sa vyznam, a preto mam Mumiu od rezisera Sommersa stale rad. Chvalim atmosferu 20. rokov v Egypte, vybornu reziu, uchvatne triky a Imhotep /2690 -- 2635 pred Kristom/ v podani Arnolda Vosloo bol proste skvely. 85 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Bude to znít divně, ale teprve letos jsem viděl tento film poprvé. Ano je to přes deset let, ale dostal jsem na to chuť až teď. A jak to dopadlo? Spokojenost. Vtipné, dobrodružné. V něčem mi to připomínalo Indiana J. Pár věcí na vytknutí by se našlo, ale proč to hrotit, když se jedná o starý film, který všichni, až na mě, dávno viděli a ohodnotili. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Indianou a Flynnem. Čili ucházející dobrodružný film s krásnoočkou Rachel a s celkem vtipným scénářem. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nenechá vás ani na chvíli vydechnout. Něco tak zběsilého a vtipného zároveň se prostě hned tak nevidí. Rachel Weisz vypadá skvěle a stejně i hraje. Pan O'Connel v podání Brendana Frasera se mi líbí víc než Indiana Jones v jakémkoliv věku. Oded Fehr, Arnold Vosloo jsou jen pomyslné kvádry na vrcholku této pečlivě vybudované pyramidy, která v sobě skrývá obrovský poklad - je vtipná i na několikáté shlédnutí. Ostatně hlášky typu: "Určitě si říkáte, co dělá taková poušť, jako já na téhle holce...." se prostě nezapomínají:) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Krásná podívaná ,spousta triků spojené s humorem. Prostředí Egypta je k tomu jako stvořené. Herecké výkony rovněž dobré. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo s múmiou bolo veľmi dobré a aj dosť úspešné. Stále však platí že prvé časti sú zvyčajne najlepšie. 80% ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Poprvé to šlo, místy mě to bavilo, i když viditelně jsem se nesmála. Díky bohu, že je to Egypt, být to stejný děj v jiném prostředí, nedokoukala bych to. Hlavní představitelé mi byli vždy nesympatičtí, Fraser mi zkrátka pořád připomíná nějakého milého neotesaného mladíka, co někde na vidlákově přehazuje seno. No, napotřetí je to však už jen nuda, nuda, nuda... ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Film je to bezesporu zajimavý a pro mnoho lidí i humorný a akční, ale já zase tak ohromený nebyl. Nejvíce mě vadil Brendan Fraser, ktrého opravdu nemusím a myslím si že ten filmu uškodil nejvíc, protože ten ho zaškatulkoval pod křídla svých béčkových komedií. Film je dobrý, ale rozhodně není na 4 hvězdy. Film jsem viděl 2x a druhá projekce byla totálně zbytečná a nudná a takovému filmu prostě nemůžu dát vyšší hodnocení! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu patřit mezi velké fanoušky Mumie. Nikdy mě tenhle film moc nelákal, snad jen pouze kvůli Egyptské mytologii, ale neměla jsem zvláštní potřebu ho vidět a ani bych o nic nepřišla. Je tam spousta akce, to je velké plus a samotná mumie je občas dost děsivá, ale jinak mě to ničím zvlášť neoslovilo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Mumie jako kombinace všeho, co mám rád. Krásná Rachel, a pro mě dost prkennej Fraser. Naštěstí tady ještě nevypadá jak ropucha před výbuchem. 80%. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film s prvky dobrodružství a akce... Ač svou délkou přesahuje standartní limit 90 minut většiny natočených filmů, je to hodně dobrá pokoukaná... 4* ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, na kterých jsem začínal. Vždycky se mi tento film líbil a rád se na něj podivám v jakoukoliv dobu. Najde se tu něco krásného, každý podle svého gusta, ale i něco ošklivého, zase podle svého gusta. Všechno je ve filmu perfektní a bez chyby. V těchto případech neváhám a okamžitě vpálím 5 hvězd. Už se také stalo. ____ Ježiš Beny, ty jsi upadl, pomůžu ti vstát. Ty sis našel v poušti nového kamaráda. ____ ()

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama