Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Recenze (813)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Imhotep [4:21] ,2. The Sarcophagus [2:17] ,3. Tauger Attack [2:23] ,4. Giza Port [2:02] ,5. Night Boarders [4:09] ,6. The Caravan [2:52] ,7. Camel Race [3:27] ,8. The Crypt [2:27] ,9. Mumia Attack [2:20] ,10. Discoveries [3:41] ,11. My Favorite Plague [3:59] ,12. Crowd Control [3:13] ,13. Rebirth [8:33] ,14. The Mummy [6:19] ,15. The Sand Volcano [5:41], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružný propletenec mnoha vedlejších postav, charizmatického záporáka, příznačně odvážného hlavního hrdiny a krásné a nemotorné dívky v nesnázích. Tuhle srdeční záležitost bych mohl sledovat od rána do večera, hudba Jerryho Goldsmithe a Sommersova nadšená režie pomohly stvořit nezapomenutelnou jízdu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi sa práve teraz pýtate, čo púšť ako ja robí na takomto dievčati.“ Múmia je príjemná (a jemne hororová) variácia na jedno z najklasickejších (s Frankensteinom, či s vlkolakom) monštier štúdia Universal z čierno-bielych čias. Môže sa pochváliť (na tú dobu) skvelými CGI trikmi, ale, čo je dôležitejšie, kvalitným scenárom a staromódnou, magickou a vťahujúcou atmosférou á la Indiana Jones. Čerešničkou na tejto vydarenej, milej a ani pri ďalších reprízach nenudiacej torte, je zmysel pre humor, svižné tempo, výborné akčné scény a pestré, mimoriadne sympatické herecké obsadenie hlavných (pôvabné trio Weiszová-Fraser-Hannah) ale tiež podporných roličiek (Jonathan Hyde obsypaný kobylkami, Oded Fehr s rotačným guľometom). Vôbec by som sa nečudoval, keby okolo na gazíku v cameo prefrčali Harrison Ford s Johnom Rhys-Daviesom. Bol to skvelý trhák, pri rozpočte 8O miliónov ich celosvetovo trhol 415. Kino Považan NMnV 1999 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers timhle filmem dava vzpomenout na dobrodruzny filmy typu Indiana Jonese a dari se mu to dost dobre. Hlavni vyhoda filmu je, ze se nebere az tak moc vazne, takze se tu najdou nejaky vtipny komentare k deni a nebo docela slusny hlasky. Navic Brendan Fraser a Rachel Weisz jsou jako dvojka vyborna a skvele se doplnujou. A zaporak Arnolda Voslooa je taky vybornej, nedokazu si pro Imhotepa predstavit nikoho jinyho. I kdyz se jedna o popkorn, tak presto ma celkem slusnej pribeh, kterej dokaze zaujmout a hlavne hodne pobavit. Je to takova 2 hodinova jizda se skvelejma trikama a peknou hudbou, ve ktery neni zadnej prostor pro nudu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný mix akce, hororu a komedie. Vyvážený film, na který se znovu rád podívám, především mě těší, že je zde spoustu vtipných scének. Skvělé obsazené duo Fraser - Weisz. Jinak se nemůžu odepřít poznámku, že tak jako většina jsem si u tohoto filmu zavzpomínal na Indianu Jonese. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U všech faraonů. Dívenko, snesu žáby, kobylky, brouky, cokoliv kromě vás." Tak to já bych na egyptoložku Evelyn určitě nebyl tak zlý. Ona je sice trošku nemehlo, ale poměrně sympatické. Přesto by mě k návštěvě faraonovy hrobky nepřesvědčila. Není to proto, že bych měl nějaký nepřekonatelný odpor k bohatství, ale nemám zájem o setkání se zafačovaným nájemníkem. Ono to setkání sice nebylo vyloženě špatné, přednosti ani zadnosti Anuk-Su Namun nejevily žádnou známku chyby, dokonce i nějaký ten vtípek jsem při něm zaslechl, ale z nějakého mimořádně záhadného důvodu jsem se při tom zběsilém pobíhání nijak zvlášť nebavil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dobrý popcorn. Je tam dost akce a humoru, které se prolínají, ale při tom si nepřekáží. Navíc docela dobré triky a skvělé prostředí. Tenhle film mě neomrzí, přestože jde v podstatě o naprostý nesmysl. Je vidět, že i nesmysly můžou být dobré. Sommers se předvedl v tom nejlepším světle. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Už samotný názov predpovedá, že tento film sa na nič hlbokého nehrá a tiahne rovno na bránku - akcia, akcia, láska, akcia, humor, akcia, akcia, akcia... To je celý dej v kocke a komu sa to zdá málo, bohužiaľ, nič iné tu totiž nenájdete. Kto si však rád zaspomína na staré dobré časy a komu neprekážajú púštne horúčavy a piesočné búrky, tomu nemôžem Múmiu neodporučiť. Napustite fľaše vodou, urobte si zásoby jedla, oprášte staré mapy a na hlavy si nasaďte mundúry, táto jazda bude divoká - ale hlavne zábavná. A to je najdôležitejšie, nie? Že nie? Kobylky na teba!!! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Výborná alternativa pro Indiany Jonese. Sommers má v malíčku atmosféru, styl... velmi kvalitní zábava. Jen škoda té dvojky. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Beni:Hej, O'Connelle! Vypadá to, že všechny vaše koně mám já! Rick O'Connell: Hej, Beni! Ale vypadá to, že stojíš na špatný straně řeky! ..... Najkvalitnejšia dobrodružná jazda od Indyho Poslednej krížovej výpravy a tým je povedané všetko podstatné. Ako 12 ročný som na tom bol v kine a bavil som sa náramne dobre. Humor, akcia, efekty, napätie - všetko funguje ako má a neprestáva ma to baviť ani pri x-tom pozretí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů posledních let. Děj je pěkně vyvážený, takže neni nani příliš akce ani příliš komediálních prvků a během těch dvou hodin který film má si na nudu ani nevzpomenete. I herecký zastoupeníí v podobě Brendana Frasera a Rachel Weisz je příjemný a celkem pěkně zahraný, stejnětak i hlavní záporák je vybranej výborně, nikdo jinej než Arnold Vosloo by se na to líp nehodil, takže nevidim důvod proč nedat 5*, i když se ve filmu chybičky najdou ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Každý má seznam neoblíbených herců. Na tom mém je Brendan Fraser hodně vysoko. Film mě příliš nebavil, byl předvídatelný a většina vtípků se nepovedla. Vše zachraňuje až závěrečný únik ve stylu Indyho, ale srovnávat Mumii s legendárním archeologem je směšné. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vydarená pocta Indianu Jonesovi a hoci je je Indy iba jeden, musím priznať, že od Stephena Sommersa som až tak zábavnú oddychovku nečakal. V rámci žánru výborné dielko ktoré nebolo prekonané ani neskorším pokračovaním a vlastne po veľmi dlhú dobu ani ničím iným. S odstupom a zhliadnutí pokračovaní jeho kvality vôbec neupadajú, práve naopak. Jeden z mojich najobľúbenejších dobrodružných filmov vôbec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mírně zdlouhavá, ale nadšená a nápaditá digi pocta klasickému hororu ve formě light indianajonesovského popcornu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Park mumií a oddechu, kde popcorn schroupete i se zrnky písku a s úsměvem na tváři za něj ještě zaplatíte.. Sommers se nebývale vybičoval a pak sklouzl po Imhotepově pleši zpátky do šedivého průměru. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mumie je fantastický film. Má všechno - starověké prokletí, scaraby, velkolepé obsazení, fantastické speciální efekty a úžasné kostýmy a výpravu. Do pár scén s temnou atmosférou autoři dokázali vložit vtip a já se smál, až jsem se za břicho popadal (dobrá, zas tak srandovní to nebylo, ale smál jsem se). Rick O'Connell, výborný akční hrdina zná pozici města mrtvých, kde Faraoni pohřbili jednoho nezbedu. Evelyn, hrozná knihovnice a Egyptoložka a její bratr Jonathan zde chtějí najít artefakty a poklad. Jejich soupeři najdou knihu a O'Connell s přáteli se rozhodnou ji ukrást. Evelyn otevírá knihu a začíná číst, čímž oživila dlouho mrtvého Imhotepa. Imhotep chce oživit svou dlouho mtvou lásku tím, že obětuje Evelyn a nakonec převzít vládu nad světem. To je impuls pro Ricka O'Connella a jeho přátele pro záchranu dívky, zabití nezbedy a spasení světa! Rick O'Connell (Brendan Fraser) je cool, Rachel Weisz zase oslnivá a se závojem vypadala opravdu hezky. Je to velkolepý film. Udělejte si radost a podívejte se na to. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná jazda, ako to mám rád. The Mummy prinieslo plátnu aj niečo nové, kôli čomu si určite zaslúži zhliadnutie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné hľadania, bádania a honby za pokladom sa rozhodne nevypláca zasadiť do súčasnosti. Aj Sommers pochopil, že prvá polovica 20.storočia sú pre takéto filmy najlepšou devízou. Dokonca sa to celkom slušne ťahá aj na 'Indyho', k čomu prispievajú najmä novšie triky a horrorový nádych. A záporáci nemohli byť fajnovejší. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejpovedenější první díl "mumiácké" série. Film se mi líbil, udržoval v příjemném napětí a komediálnější pojetí mě bavilo. ()

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama