Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Recenze (813)

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Výtečně akční, výtečně zábavné, výtečně dobrodružné...a navíc překrásná Rahcel Weisz...co víc si přát? podle mě jedna z nejlepších akčně dobrodružných kokotinek na přelomu století.... ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Popravde, až by tam nehral môj neobľúbený herec Fraser, ktorému neviem nikdy prísť na chuť a skôr ma jeho ksicht desí ako teší, tak dám o jednu hviezdu naviac. Inak filmu nemám čo vytknúť. Podarený "predchodca" Pirátov z Karibiku. Múže byť. 75% ;) ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší srovnávání s Jonesem. To už se nesmí natočit dobrodružný film s artefakty z Egypta? Mě srovnání po shlédnutí filmu ani nenapadlo. Je zde motiv tragické/nové lásky a úkol zbavit se té otravné mumie jednou provždy. Výtečná hudba, děj, triky, masky a výběr herců. Nemám k tomuto filmu co vytknout a vzhledem k rozmanitosti žárnů si každý (krom věčně nespokojených rejpalů) přijde na své. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Vždy si rád pozriem reprízu tohto veľmi podareného dobrodružného filmu. Je v ňom totiž skvelý pomer akcie, vtipu a romantiky a na dobu vzniku aj nadpriemerné efekty. Hodnotenie: Poctivých 80%. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na Indyho. V první půlce mu zdárně šlape na paty. Ve druhé ztrácí trochu dech, ale do cíle dobíhá se ctí a s ne příliš velkou ztrátou na nedostižného Indianu. ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Naprostý kulťák mezi mumiemi. Brendan Fraser, Rachel Weisz a pak taky hodně mumií a pistolníků. Rick O'Conell je bourák a Rachel Weisz nakonec docela taky a Jonathan je naprostý debil v dobrém slova smyslu. ()

KucC 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten neokoukatelný průměr +, který nepostrádá vtip, akci a dokonce ani kvalitní herecké obsazení. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Ve své době super, nedávno jsem kus zahlédl v televizi a už nic moc... Nebo že by to bylo mojí alergií na dabing...? ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Má to svoje kouzlo. Egypt, "cowboy" který místo mozku používa bouchačku, rozkošná Rachel Weisz a do toho jedna smrdutá mumie. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoliv jiného to je komedie a pak až to ostatní. Spojení s egyptskou mumií a dobrodružstvím v poušti - proč ne? ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Výborný oddychový film. Zaujímavý príbeh o nechcenom vzkriesení a následom pokuse o zničenie múmie. Kvitujem veľmi dobrý výber hercov - charizmatický Fraser, krásna Rachel Weisz, démonický Arnold Vosloo a komický John Hannah. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Skvělý dobrodružný a místy vtipný snímek. Brendan Fraser spolu s krásnou Rachel Weisz a ťulpasem Johnem Hannahem vytvořili skvělé úsměvné trio. Rychle to uteklo a byla to slušná zábava, která se dá shlédnout určitě víckrát. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Taková přijemná akční pohádka na dobrou noc. Teď jsou podobné filmy na dením pořádku v roce 1999 tomu tak ale nebylo možná i proto to mělo v té době takový uspěch. No a že to vykráda mého oblíbence Indyho tak pro tentokrát přivřu oči. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Milujem Múmiu...prvú aj druhú, tretia stála za prd (prepáćte mi ten výraz). Celkovo Brendan je cool, aj Rachel a všetci v tomto filme sa mi páčili. AJ príbeh bol dobrý. Aj spracovanie. Nešlo ani tak o efekty, čo je dobré. A hlavne, bolo to pozerateľné a rád si to pozriem ešte raz a to značí, že je to dobré . ()

MatyTM 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Miluju ty scény, kdy některý člen skupiny leze deset centimetrů od stěny a najednou z ní vyletí ruka, všichni začnou řvát a zdrhají, nebo když jdou a ze země vyleze hrouda brouků a zase všichni zdrhají. Je to pořád dokola to stejné a oni uniknou jen o fous. Na to se dá dívat donekonečna... ()

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama