Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (813)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po tomhle dobrodružňáku jsem neměl takový ty stavy, kdy mě můj život připadá děsně fádní, šedivej a neměl jsem ani sto chutí vzít batoh a jít někam do džungle zažít, prožít, poznat, protože na tohle je Mumie až příliš pohádková a digitální. Na druhou stranu je to poměrně zábavná podívaná, hlavně v podání Brendana. Překrásná Rachel dělala mejm očím moc dobře a akční tempo by se určitě chytilo na jednom závodním okruhu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

I po mnoha letehc tnehle dobrodružný filmík neztrácí nic ze své zábavnosti. Naprosto jednoduchoučký příběh, ale velmi solidní atmosféra, povedená hudba, maximálně zábavné charktery, výborné obsazení hlavních i vedlejších rolí, Rachel Weisz Brendan Fraser mají tu správné napětí mezi sebou. Triky jsou naprosto v poho, já marně přemýšlím, který dobrodružný film let devadesátých překonal v trvanlivosti Mumii. Je to tak hezky starosvětské a retro. Škoda, že Sommers později už nebyl schopen přijít s něčím vyloženě dobrým. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vydarená pocta Indianu Jonesovi a hoci je je Indy iba jeden, musím priznať, že od Stephena Sommersa som až tak zábavnú oddychovku nečakal. V rámci žánru výborné dielko ktoré nebolo prekonané ani neskorším pokračovaním a vlastne po veľmi dlhú dobu ani ničím iným. S odstupom a zhliadnutí pokračovaní jeho kvality vôbec neupadajú, práve naopak. Jeden z mojich najobľúbenejších dobrodružných filmov vôbec. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, a nejen kvůli Rachel Weisz. Brendan Fraser není jako parodie na Indyho vůbec špatný, efekty byly skvělé, výprava působivá, akce napínavá, skarabové odporní a Arnold Vosloo charismatický až na půdu (teda pokud zrovna měl lidskou podobu :)). Motiv tragické lásky má vždycky úspěch, vezměte si třeba příšerný Titanic;) Bez špetky úmyslu hanobit či shazovat říkám "žůžo dobrodrůžo" a dávám tomuhle akorát dlouhému zábavnému spektáklu 80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sommersovky (Múmia I,II, Van Helsing) ma vždy bavili. Ten zápal pre dobrodružstvo skrátka v jeho filmoch je a hlavne v tomto. Múmia je skvelý film, kde nechýba príjemná dávka humoru a akcie, ale taktiež aj veľa piesku, fajn efekty, výprava, kostýmy, hudba a predovšetkým dobrí herci. Pravdepodobne najlepší Sommersov film. 89% - 4* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Arnold Vosloo (Imhotep) si odnesl nepěkné zážitky z natáčení úvodních scén, ve kterých jeho postava prochází mumifikací zaživa. Herec strávil mnoho nepříjemných hodin zabalený do obvazů, které mu znemožňovaly pohyb. (Morien)
  • Členové osobní gardy faraona měli být původně potetovaní po celém těle, ale režisér Stephen Sommers to nakonec zavrhl s tím, že herecký představitel Ardetha Baye Oded Fehr je příliš pohledný na to, aby byl "celý schovaný za tetováním". (Morien)
  • Arnold Vosloo (Imhotep) nebol spokojný s virtuálnou podobou svojej múmie. Bol zvyknutý na drsňácke postavy, preto chcel mať ako múmia oveľa strašidelnejší výzor. (jandomi10)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama