Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (403)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bych s Tebou padat volným pádem. - ....to bych si radši neotevřel padák." Česká Policejní akademie v čele s Ladislavem Potměšilem. No když koukám na zdejší hodnocení, tak bude patři k menšině, která tuhle sérii má ráda. Za mě se jedná o českou klasiku, která mě bavila v dětství a když se na ni podívám dnes, tak mě vlastně stále baví. Český i hloupý humor v každé scéně a fantastický Potměšil, který hraje svojí životní roli. Jeho major Václav Maisner je prostě neodolatelný. Podle průměrného hodnocení zde mohu s čistým svědomím říci, že se jedná o moje guilty pleasure. Já si totiž Poldu užil i teď po tolika letech. (80 %) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerny film o policajtoch spolu so vsetkymi vtipmi, ktore o nich koluju. Zaujimave, ze reziser Soukup sa snazil vytvorit ludovu cesko -slovensku zabavu podla ludovej americkej zabavy menom Police Academy. A ne, ne tento /ako pise Jeho Vysost, Majster Humoru na csfd strejda Verbal/ genitalny sysel pre tumor uz na mna fuckt nefunguje 20 % ()

Reklama

111tom111 odpad!

všechny recenze uživatele

Co je to ? nějaká kopie Policejní akademie?Ne toto je stokrát horší ve všech směrech.U filmu jsem se snad ani jednou nezasmál.Tak hloupé hlášky se jen tak nevidí.Toto je totální vymejvárna mozků,která se jen tak nevidí.Už když sem byl malý tak sem se na to dívál a kroutil sem u toho hlavou..a když to vidím dnes tak si říkám...proboha,co to je ?!Copak se svět úplně zbláznil ? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Major Maisner je s celou svou trilogií králem novějších českých filmů, za které se opravdu stydím před vnějším světem. Jedničku jsem jako menší dokázal asi ještě přetrpět, ale ta sprostá pokračování ode mě dostaly kdysi jakousi nesmyslnou milost a při vzpomínání ani nemám chuť ono hodnocení snižovat, přestože by to bylo skutečně třeba. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší díl celé trilogie, která v celkovém souhrn patří k tomu nejhoršímu, co se kdy u nás natočilo. První díl je příjemný něčím trochu novým a neustálé hledání tajného agenta majorem Maisnerem je příjemný způsob pro skeče a vtipné situace. Plejáda známých českých herců však nemůže změnit potenciál variace na Policejní akademii po Česku a tak film ztrácí velmi rychle dech. I tak lze říct, že se jedná o to málo na co se dalo okolo let 94-96 dívat. Bohužel se tento film také stal posledním aspoň trochu zábavným a s konkurencí měřitelným snímkem Jaroslava Soukupa, který poté nabral směr šílených komedií bez smyslu, točené snad jen pro jeho radost. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu sleduje major Václav Maisner (Ladislav Potměšil) první díl slavné parodie Policejní akademie (1984). Později si pouští i další díly. Několikrát prohlásí, že má všech 7 filmů, které si pouští stále dokola a řídí se jimi. (noelcoward73)
  • Film sa ako jediný český zástupca dostal do top 10 najnavštevovanejších filmov v českých kinách za rok 1995, a to na 9. miesto s počtom divákov 175 205. (Raccoon.city)
  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama