Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (403)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu kazdej ma, podle me to je totalni masakr a dukaz, ze novejsi ceska komedie muze bejt ciste komedie a ne zadny reseni vztahu. Je videt jasna inspirace Policejni akademii, ale tvurci se s tim jeste vytahujou a navic nektere dily i prekonavaj. Muze za to hlavne skvele obsazeni v cele s ultra krutym Potmesilem, kterej hlaskuje jak o zivot. U tohohle se vzdy perfektne bavim. ()

Cival odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol debility, jehož popularita jasně vypovídá o kulturní úrovni naší republiky (obzvlášť pak o některých sociálnních skupinách v ní). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co naplat, tyhle fóry o policajtech jsme už x krát slyšeli. Ale za patologa Slavíčka a za náměstka si to ty ** zaslouží. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stupidní humor, který si dal za cíl "pobavit za každou cenu", mě zcela určitě nerozesměje. Je mi líto promrhaných peněz, které se zbytečně vynaložily na natočení takového "skvostu" ač mohly být lépe použity jinak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím proč to nepojmenovali spíš, byl jednou jeden blbec...i když tenhle první díl ještě vcelku ušel a bylo jasný, proč to točí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší díl celé trilogie, která v celkovém souhrn patří k tomu nejhoršímu, co se kdy u nás natočilo. První díl je příjemný něčím trochu novým a neustálé hledání tajného agenta majorem Maisnerem je příjemný způsob pro skeče a vtipné situace. Plejáda známých českých herců však nemůže změnit potenciál variace na Policejní akademii po Česku a tak film ztrácí velmi rychle dech. I tak lze říct, že se jedná o to málo na co se dalo okolo let 94-96 dívat. Bohužel se tento film také stal posledním aspoň trochu zábavným a s konkurencí měřitelným snímkem Jaroslava Soukupa, který poté nabral směr šílených komedií bez smyslu, točené snad jen pro jeho radost. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dnes dost tupá zábava-nezábava, kdysi ale možná i díky kupě extra-trapných vtípků se na to dalo dívat bez toho, aby člověk přímo umíral hnusem či nudou. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu všichni máte?Vždyť to je dobrá komedie a Potměšila mám rád. Jseš mrtvej, náměstku. Moravec je taky king. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Nikdo, kdo se zaklíná svou láskou k béčkovým hovadinám, a přitom není schopen docenit ňamózní retardovanost tohohle klenotu, páč "fůj, Čehůni", nemůže být dobrý člověk. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viete, čo je dosť trápne? Prísť s českým "remakom" americkej Policajnej akadémie 11 (jedenásť!) rokov po nej. Ľudová zábava, ale oproti Kameňákom je to ešte špička českej kinematografie. Niektorí diváci toto béčko pokladajú za kultové. Má to niečo do seba, ale musíte vypnúť mozog a užiť si nenáročný scenár a pololegendárne postavy, ktoré sa vrátili ešte v dvoch častiach. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi tak - pokud Soukupovu týmu nešlo o víc, než vyrovnat se Policejní akademii, tak uspěl. Je ale otázka, jestli natočit komedii "stejně dobrou" jako Policejní akademie je nějaké terno. Je třeba říct, že Poldu jsem přečkal dvakrát třikrát bez následků, líbí se mi hlavní melodie a nasazení, s jakým hrají Potměšil, Synková a Hrušínský III. částečně maskuje schematičnost postav. A hodně důležitým důvodem, proč ty příznivé 3*, je existence dvou slabších pokračování - pokud je Jednička stropem, jemuž se chtěly další díly vyrovnat, tak Dvojka se zasekla ve výtahu a Trojka zabloudila už v suterénu. 50% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No musím říct že párkrát jsem se i zasmál. Jednou, dvakrát..? No třeba zrovna při té scéně z náměstkem, Maisnerem a se schovanou promovanou psycholožkou Kudlákovou, která když ji náměstek náhle schovanou za gaučem objevil, tak se zmohla jen na velmi razantní odpověď : "Už je ten blbec pryč"! Nebo ta s deseti prsty poručíka Kuřete v podání Ivana Gübela. I když zrovna tento druh humoru vůbec nemusím ani ho nijak nevyhledávám, tak zase v mnoha situacích to na člověka mohlo působit jako patřičné estrádní nenáročné oddechové divadélko. Mnohé vtípky ve své době určitě fungovali, ale dnes jsou už bohužel směšné. K jednotlivým rolím se vyjadřovat nebudu, ale koho jsem doslova nemusel (názor na něj jsem nezměnil ostatně i dnes) tak to byla role estrádního prdlouše třetí cenové skupiny poručíka Hrubce v podání Jaroslava Sypala, který by se snad ztrapnil i v té nejpodřadnější estrádě a to klidně i bez honoráře. Simonka krásná to žena, avšak hrát neumí, ale zas to alespoň nahrazuje svým kouzlem osobnosti a šarmem. Takže teď už mi tu zbyli jen Ladislav Potměšil, Rudolf Hrušinský III (patolog Slavíček) a Rudolf Hrušínský IV nejml. kteří se mi právě z tohoto filmu jevili jako ty nejlepší, i když v uvozovkách to nejlepší mají nebo měli už dávno za sebou. Pak zde ale byli i značně nedomyšlené věci jako např.: syn náměstka o kterém nikdo nevěděl, ani podle dotazníku, aby se náhodou neprovalilo že je tu z protekce, a další na které si teď zrovna už nevzpomenu. Je to takové stále dokola obehrávané a omílané klišé (i když stále lepší než dvě následující pokračování), určené převážně pro ne moc náročného televizního diváka, který se spokojí i z málem a také pro věrného diváka televize Nova, která tuto kravinku omílá pětkrát do roka.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to ukrutná kravina, ale já jsem se bavil dobře. Navíc Ladislav Potměšil jakožto major Maisner nemá chybu :)..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naši američtí přátelé se usmívají za každých okolností." Najít amerického agenta na SPŠ MV v Hrdlořezích je snadné. Je to ten, co ho první týden studia hospitalizují s podezřením na otravu alkoholem a pak bude do konce života chodit na setkání anonymních alkoholiků. Alespoň takhle si já tento ústav pamatuju a pokud mám aktuální informace, tak se tam dosud nevystřízlivělo. Pro mne je zkrátka Polda nostalgickou vzpomínkou na známá místa a dementní major Maisner se mi jevil jako poměrně vhodný průvodce. Jen ta prohlídka měla tímto snímkem skončit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsích českých parodií, ve který je všechno skvělý, fakt nevim proč to má tak nízký hodnocení, tady to sand všichni brali jako nějakej vážnej film a přitom je to parádní zábava. Ladislav Potměšil prostě nemá chybu, ten jeho smích je fakt krutej a všichni ostatní jsou dokonale vybraný, hlavně Jaroslav Sypal je úžasněj tupej. Děj samozřejmě neni nějak skvěle promyšlenej, ale to by se do takovýhle parodie snad ani nehodilo. Já se u toho vždyćky skvěle bavim a nikdy se mi to neokouká ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Major Maisner patří k nejzábavnějším postavám v novodobých dějinách českého filmu. Kdo se nechce smát, ten ať to v sobě klidně drží. My, kteří jsme v pohodě a rádi se zasmějeme, tak se na to v klidu podíváme. Jenom kvůli tomu, že film natočil Soukup, to přece nebudu házet do odpadu. Ladislav Potměšil je borec, navždy si ho budu spojovat právě s touto rolí hustýho poldy. ()

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama