Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(121)

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Garfieldovy komiksy jsou fantastické - cynický humor cynického, líného, tlustého, nenažraného, sebestředného, sobeckého kocoura milujícího lasagne. Tyto seriály jsou jiné - trochu více orientované na děti, ale přesto pobaví. Nečekejte ale takový "nářez" jako v kreslených stripech. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to určené spíš pro děti, takže klasického garfieldovského cynismu, tak jak ho známe a milujeme, si tady moc neužijete, navíc zastávám názor, že černobílému Garfieldovi se nic nevyrovná, ale co....tady je Garfield proti té počítačem animované filmové hrůze aspoň Garfield, a ne nějaká nablblá postavička pro děti. 60% by bylo OK, kdyby to bylo skutečně jen o Garfieldovi...ale někdo sem zkrátka musel vecpat ještě další postavičky ze světa zvířat, a to je kvalitativní krok "zpět". Takže 50% a šmitec. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nikterak špatné, ale až příliš infantilní. Jako kreslenému seriálu tomu příliš vytknout nelze, ale coby vášnivý čtenář Garfieldových stripů nemůžu jít výše, než na tři hvězdičky... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Největší potíž seriálu je vtom že Garfieldovy stripy jsou skvěle cynické a černobílé,tohle je dětsky infantilní a barevné.Český dabing tomu taky moc nenapomáhá. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jsem líný a tlustý a jsem na to hrdý." Potíž je v tom, že tahle animovaná série se zaměřila primárně na dětského (tj. hloupého) diváka, takže je to docela slabota a s původními stripy to krom Garfielda, Jona, Odieho a dalších nemá nic společného. Přesto mě náklonnost k cynickému kocourovi s hubou plnou lasaní nutí přimhouřit obě oči a dát čtyři hvězdičky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Garfield je cool týpek. Po natočení filmů se mi trochu znechutil, ale to je jiný příběh. Krom toho i ostatní postavy nebyly špatné (třeba to vejce s nohama mě dostalo vždycky). Sice neznám originální dabing, ale zdá se mi, že Vladimír Čech se ke Garfieldovi hodí, takže výjimečně pochválím i dabing. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původní strip je skvělá záležitost, svým cynickým humorem zacílená spíš na dospělého čtenáře, kdežto tvůrci animovaného seriálu sice zachovali základní půdorys se všemi postavami, ale posunuli se směrem k nekonfliktní rodinné zábavě, zaměřené na dětské publikum. Není to špatné, ale je to úplně jiné, než bych si přál. Celkový dojem: 50 %. Jedinečnost se zkrátka vytratila, zůstala rutina a mainstream. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, tak to se zrovna nevyvedlo. Pro mladší diváky snad, ale pro starší je to už nuda. Miluji ty kreslené příběhy v časopisech, ale ty jsou mnohem zajímavější a vtipnější než ty televizní. Promiň Garfielde, ale takhle to vidím jen na průměr. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Příběhům chybí trocha humoru z kreslených příběhů, Garfield ale pořád zůstává tou úžasnou, línou, cynickou kočkou, kterou si všichni zamilují:) ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Garfieldovi příhody jsou samozřejmě výborné, ale nikdy se to nevyrovná kreslenému comicsu. Rozdělení na několik částí v jednom pořadu je v pohodě, ale trochu jsou jednotlivé pasáže nevyrovnané. Garfield je v pohodě, ale kamarádi z farmy imho za ostatním značně zaostávají. Naopak se mi asi nejvíc líbí "Garfieldova rychlovka", která nejvíc připomíná tradiční comicsy o třech obrázcích. Škoda jen, že je to dělané pro mladší publikum, kterým zase není určena předloha. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už podle mého avataru je asi zřejmé, že Garfield, ten cynický, sebestředný, líný a sarkastický kocour, je můj životní vzor, a Daviesovi komiksové stripy patří mezi to nejlepší, co dokážou komiksy nabídnout- miluju ten humor. Z něho toho v tomto seriálu moc nezbylo, inu tvůrci (a hlavně producenti) si řekli, že dětský divák by takovou várku ironie asi nerozdýchal a tak udělali z Garfielda jen tak trochu nerudného kocoura. Jenže v porovnání s tím, co za zrůdnosti udělali z toho tlustýho kocoura soudruzi po roce 2000, je toto ještě pořád masterpiece. Navíc miluju dabing Vladimíra Čecha, i ze samotných stripů na mě Garfield promlouvá přesně jeho hlasem. ()

Reklama

Reklama