Reklama

Reklama

Boys from County Hell

Trailer 1

Obsahy(1)

Posádka odolných silničářů vedená hašteřícím se otcem (Nigel O'Neill) se synem (Jack Rowan) musí přežít noc, když náhodou probudí starého irského upíra. (JasonCZ)

Recenze (26)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ancient upír Abhartach začíná terorizovat malé Irské městečko. Sympatická upíří hororová komedie, která měla potencial rozhodně vyšší, ale i přes mírné zklamání jsem relativně spokojen. Líbíla se mi mytologie kolem starodávného upíra, staršího než Draculu, který má moc vysávat krev z lidí i na dálku, což je poměrně originální. Postavy jsou sympatické, humor funguje tak půl na půl, ale párkrát se zasmát dalo. (Did he tried to bite you like a V..? Like a Cunt?!) a s gore se poměrně šetřilo ( až na vytrhnuté srdce a utrhnutí nohy), byť krev občas vystříkne, tak vyloženě nic explicitního. Líbil se mi soundtrack a vzhled samotného upíra je taky fajn, byť se ukázal až v závěrečných minutách. Na zabití nudného večera se jedná o sympatickou žánrovku. 6/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipný horůrek o prastaré upírské legendě. Dílo ničím výjimečně nepřekvapí, ale na druhou stranu ani nezklame. Potenciál byl rozhodně výš, ale i tak diváka zaujme především specifickou angličtinou s výrazným irským přízvukem, mnoha zvláštními výrazy a soundtrackem. Mimo to, úctyhodně fungují prvky komedie i hororu s několika lekačkami a odlehčeným gore. Nicméně lekaček tu není mnoho a hlavně film vůbec není strašidelný. Považuji to spíš za komedii a lepší průměr. 62% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden by aj otehotnel, kým dôjde na zápletku, ale potom to chytí celkom pohodové tempo. Po “Jakubovej žene” ďalšia (odľahčená) upírčina, ktorá sa neberie vážne, no tentokrát - “akože” so zmysluplnejším príbehom, než propagáciou násilia. Ono nie, že by nedošlo na nejaké tie zahryznutia, no že by zrovna tiekli potoky krvi, to rozhodne povedať nemôžem. Škoda, kombináciou toho najlepšieho z oboch spomínaných filmov, by sa dosiahlo ďaleko lepšieho výsledku, než oba snímky dokázali osve. Ale na jeden krát dobre, to zas nie, že nie .. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sympatický komediálny horor ktorý mi zo začiatku vďaka turistom pripomenul An American Werewolf in London ale to bol len úvod. Následný dej sa odohráva medzi domácimi kde prevláda ich denná rutina a existenčné problémy typické pre dediny v Írsku a z toho vyplývajúca zábavnosť filmu kde tá hororová časť je akorát tak pre deti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický malý komediální horor vycházející z myšlenky, že v městečku Six Mile Hill na severu Irska pobýval B. Stoker, jenž se zde inspiroval legendou o upírovi (což je samozřejmě fantazie, ale proč ne). V současnosti tam jeho pobyt připomíná hostinec s jeho jménem. Turisté, co sem zavítají, chtějí vidět krásnou divokou krajinu a vše, co je s legendami spojeno. Pod mohylou z kamenů se má údajně ukrývat tělo onoho upíra s přiléhavým jménem Abhartach. Stačí krev a rozebrání mohyly, aby se upír vrátil. Drsný útok býka, probodnutí nivelační tyčí - jedna z nejvtipnějších scének, useknutí hlavy. Jinak snímek je z větší části spíše smutný, to mi ale nevadilo. Zdejšího upíra nelze zničit sluncem, probodnutí srdce ho jen zpomalí. Je nesmrtelný a způsob, jak ho zastavit, není jednoduchý. Zajímavé je vysávání krve z obětí na dálku. Škoda, že nebylo více využito efektů. Dovedu si představit, jak se šňůry krve nesou vzduchem k doupěti netvora. příjemná oddechovka. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Boys from County Hell měl být upírskou hororovou komedií. Na můj vkus ale bylo ve filmu celkem málo akce a ještě míň vtipu. Nebavilo. Nudil jsem se. Myslím si, že jsou daleko povedenější horor/komedie, který stojí za pozornost. Tohle pro mě byla ztráta času. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých hororov typu „aj sa zasmejete, aj sa vystrašíte, aj krvi trocha uvidíte". Teda príliš veľa toho „aj“ čo znamená polovičaté vo všetkých spomínaných kategóriách. Nízkorozpočtová záležitosť s vylepšeným záverom, ale inak rýchlo zabudnuteľná. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Kdesi v šírych írskych poliach - blízko akéhosi provinčného mestečka - leží stará mohyla pod ktorou údajne spočívajú pozostatky tajomného upíra... Už tento námet sám o sebe by stál za nadupaný, svižný a po diváckej stránke absolútne vďačný horor, ba pokojne aj komédiu. Ani jedno, ani druhé a ani tretie to nakoniec nie je. Je to iba prehliadka zmarených nápadov, mizernej a odstrašujúcej dramaturgie, diletantskej réžie a premárnených šancí utopených v bahne nelogických scenáristických výmyslov. Staroveký upír síce vyzerá hrozivo, ale divák sa jeho mumifikovanou podobou pokochá tak 2 minúty z celého filmu. Napriek tomu, že upír vysáva obete na diaľku - čo je nápad za milión - hlavní hrdinovia takmer nekrvácajú, aj keď sú od upíra tak na 10cm. Mytológia okolo upíra nedáva zmysel a trebárs otec - mimochodom by to mal byť pomerne racionálne zmýšľajúci šéf stavebnej firmy - po tom čo videl, že "nakazených" nie je možné zabiť, tak usekne upírovi hlavu a s pocitom "well done" si myslí, že už vyhral. Za jeho "najidiotskejší" nápad roku by som vyhlásil následné použitie zlomenej nohy ako zbrane proti upírovi. Mimochodom, tú nohu amputujete najlepšie tak, že ju odtrhnete holými rukami priamo z obete, ktorá je pri plnom vedomí. Takto napísané to navyše evokuje dojem, že sa naozaj jedná o absurdnú a zábavnú hororovú komédiu. Žiaľ ani toto konštatovanie nie je pravdivé a vo výsledku pôsobí pokus o žánrové kríženie jalovo a bezradne. Pol druha hodinu premárnených šancí navyše korunuje bezpohlavný a bezpointový záver. Za dve pinty írskej brečky. (30.5.2021) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herecky fajn, humorný nádech tomu slušel, netradiční charakteristika upírů se mi líbila a těch pár záběrů na irskou zeleň jsem si užil. Jenže evidentně chyběly peníze, takže když už dojde na nějakou tu bitku se zubatcema, najednou se sežeří či úplně setmí. A to je škoda, protože závěr ukázal, že Baugh to v ruce má. Tak snad příště. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som pristupoval s určitým rešpektom. A to preto, že posledný upírsky film( Jakob's Wife ) čo som videl, nedopadol vobec dobre. Tu všetko, čo vieme o upíroch je nám na nič. Lebo legenda vraví, že Briam Stoker čo napísal Dráculu sa inšpiroval práve historkou, ktorú počul o upírovi  Abhartachovi. Samozrejme je to kravina, ale aspoň na tých dialógoch, sa da pousmiať. Upír, ktorý saje krv na diaľku je originálne, ale už celé to prevedenie, je do cela nudné a fádne. Veľa sa toho tu nedeje a krvi na upirsky film je dosť málo. Čakal som hlavne, kedy a či sa vobec  ukáže hlavný upír. No ukázal i keď to bolo už skoro celkom na konci a na chvilku, ale i to málo za to stálo. Na nom sa pohrali a bolo to vidieť. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ach jo, v pár dílčích věcech sympatickej projekt, ale, bože, jak je to zdechlý. To se nedá. Druhou polovinu filmu jsem úplně protrpěl. Žádná dramaturgie, prostě šup sem, šup tam a pak hotovo. Film negraduje, jen se neskutečně vleče. Strašná škoda. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Moc funny mi to nepripadalo a kto by chcel vidieť upíra Abhartacha vo filme, má z posteru viac. Pozerateľné, nezavrhujem. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Silničáři staví novou silnici v místě kde je mohyla pod , kterou je údajně pohřbený upír starší než Drákula. Tak ji zničí a on se dostane na svět a začne ´´zabíjet,, . Bohužel on sám je tam tak 10 minut a jediné co si z filmu zapamatuji je to, že dokáže lidi vysávat na dálku což je sice pěkné , ale je mu to k hovnu jelikož za celý film zabije rovných 0 lidí. Humor to taky nezachrání nezasmál jsem se ani jednou.  40 procent ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočené, dobre sa nato pozerá a preto obrovská škoda, že to takto zabilo potenciál. Hororové komédie mám veľmi rád, tuto to však nebolo poriadne ani jedno. Hlavne ma mrzí komediálna stránka, kde sa počas filmu zasmejete naozaj len výnimočne. Upír vyzeral celkom dobre, škoda, že ho bolo tak málo. Hudba vo filme super. U mňa za 2*, zabitý potenciál. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Shudderovci na nás chrlí Béčkové až Céčkové horory jeden za druhým. Jedou na kvantitu a ne na kvalitu. Tento snímek ale rozhodně patří mezi ty lepší. Místy vždy ale zbytečně ztratí tempo a to je škoda. Jinak je to dobře natočeno s dobrým obsazením. Nevím proč, ale tatík mně stále připomínal Sama Neilla. Dokonce i příjmení má podobné - O'Neill. Příšerka upíra byla dobře udělaná, ale prostoru moc nedostala. 60% ()

animario 

všechny recenze uživatele

Černohumorná, lehce horrorová komedie s fajn atmosférou a sympatickým hereckým obsazením. Potenciál jak horrorový tak komediální složky je želbohu nevyužitej, oboje je scénaristicky malinko odfláknutý. Vzhled upíra Abhartacha coby ancientního zla je ovšem famózní, už jen kvůli němu by scénář zasloužil víc akce a nápaditější řezničinu. ()

Reklama

Reklama