Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vše začíná na pražském letišti, kam američtí agenti dopravili v želízcích majora Maisnera vyhoštěného ze Spojených států. Vrací se do svého působiště, Střední policejní školy, a to přesto, že byl za svůj "výkon" degradován na poručíka a jeho funkci velitele školy převzal čerstvě povýšený kapitán Hrubec. Maisner se ve škole shledá s bývalými studenty, kteří tu teď vyučují. Všichni jej vítají s nadšením a všichni od něj dostanou nějaký dárek. Zatímco psycholožka Kudláková, kterou přitahují velitelské typy, ztratila o degradovaného Maisnera zájem a vášnivě teď miluje Hrubce, pozornost na něj zaměří Boženka Vinklářová, která se rozešla s cikánem Štefanem a učí teď na škole daktyloskopii. Maisner vypráví, jak v Americe skočil z mrakodrapu, aby se ubránil návrhům Simony Ptáčkové. Také vypráví o tom, že dívku vyhodili v USA od policie. Skutečně Simona nyní provází po Praze americké turisty. Je mezi nimi i podezřelá trojice tvořená uhlazeným Profesorem, jeho tlustou pomocnicí Ofélií a mladý gangster. Maisner však není pronásledován jen ženami, ale také podezřelou trojicí vedenou Profesorem. Chtějí po Maisnerovi počítačový čip, který nevědomky propašoval ze Spojených států. Major však dá pašerákům najevo svůj nezájem, protože z nich má menší strach než z žen a jejich milostných intrik. Jak už to ovšem v podobných komediích bývá, vše směřuje v lavině více či méně bláznivých a vtipných epizod k závěru, ve kterém je major Maisner opět povýšen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

galiea 

všechny recenze uživatele

Že bych byla shovívavější po tom, co mě potkalo to neštěstí a viděla jsem kus Kameňáku? Jasný, že je dvojka v podstatě blbost, ale skvělé herecké výkony (až na Sypala, to už přehnali, ale aspoň nemá tak hnusné zkažené zuby jak v jedničce) a pár dokonalých hlášek z ní dělají super film třeba k žehlení. A promovaný psycholog Kudláková je vykreslená fakt skvěle. -"Každý čestný muž by se na tvém místě zastřelil. Viď, René, že by ses zastřelil?"- -"Já se budu vdávat. On je letec!"- ()

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Meisner je infantilní primitiv, Kuře bezmozek, Kudláková nadržená hajtra, Boženka naivní slepička, Hrubec vylízaná gorila. Mám pokračovat? Asi se nenajde druhý takový film, který by byl přehlídkou takových odporných kreatur. V tomhle panoptiku se nikdo nechová jako normální člověk. Tomu odpovídá i scénář, který je šitý na míru přesně takovým primitivům, kteří se ve filmu objevují. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Divácky i díky kratší délce snesitelnější pokračování, nicméně svým opakováním již v jedničce viděného upadající směrem k nezajímavosti. Oproti jedničce, která se dala považovat za solidní parodickou poctu Policejní akademii, je film zklamáním, srovnání s dalším dílem jej i díky pár dobrým skečům a neutichajímu Potměšilovu nasazení staví mimo odpadovou kategorii. 20% ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Major Maisner opět zasahuje ! Hurá !!! Hurá... Hurá ? Ne milý Soukupe, děkujeme, ale opravdu nikdy více nechceme aby se tato nevýslovně imbecilní variace na Policejní Akademie ještě objevila v našem zorném úhlu. Jinak by to na nás mohlo zanechat i trvalé následky. Maisnere, víš co ? Zdechni a již nikdy více nezasahuj ! S pozdravem tví N@váci. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

černá čísla??? to si asi šeredně pletete s pokračováními, která už stály za bačkoru, ale tohle je pořád výborná šílená jízda s náměstkem v masce myšáka Mickeyho, a dalšími všemi originálními postavičkami z jedničky, včetně patologa "kuk Maisnere" Slavíčka. Pokud ze sebe herci umějí udělat šaška, a rozesměje mě to, tak to považuji za vrchol umění. A tady to je přesně ten případ. Potměšil a R. Hrušínský ml. na Českého lva! I ten Sypal je tady ještě vtipný. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Když jde Maisner (Ladislav Potměšil) do banky, tak mají zvenku napsáno, že jsou Ekoagro banka. Když ale Maisner vchází dovnitř, tak vevnitř mají napsáno, že jsou Unio banka. (JT19)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hrubec (Jaroslav Sypal) sedá opačně na koně, se kuň splaší a začně rychle utíkat. V dalším záběru je však vidět, že na koni sedí jen připoutaná figurýna. (Lajty)

Reklama

Reklama